Primul zbor: sfaturi utile înainte de a zbura

Prima dată când zbori? Trebuie să fii nervos și entuziasmat. Îți vei aminti mereu de primul tău zbor și sunt aici să-ți urez bun venit în clubul călătorilor!

În acest articol, vei găsi toate recomandările și ajutorul de care avea nevoie pentru a trece peste obstacolele inițiale. Vei învăța cum ne pregătim de primul zbor, ce să faci pentru a minimiza orice disconfort și să te distrezi mult.

Zbor pentru prima dată, ce trebuie știut? Vom aborda baza, despre cum să selectezi locul, diferențele dintre zborurile interne și internaționale, cum să te pregătești pentru securitatea aeroportului și despre ce fel de bagaj ai nevoie pentru zborul tău. Vom vorbi chiar și despre cartea de îmbarcare, despre ceea ce trebuie și nu trebuie, vei găsi toate sfaturile pentru cei ce zboară pentru prima dată.

Deci, dacă zbori pentru prima dată, acesta este singurul ghid complet de care vei avea nevoie.

Zbori Prima Dată – Asta Este Emoționant!

Nu vei uita niciodată primul zbor. Momentul în care însoțitorii de bord te întâmpină pentru prima dată la bord, fluturii din stomac pe care îi simți în timp ce decolezi și întâlnirea cu persoana care stă lângă tine. Îți vei aminti întotdeauna numărul de scaun și prima demonstrație de siguranță a echipajului de cabină. Este un sentiment incredibil și ar trebui să te simți cu adevărat entuziasmat! Călătoria este la fel de importantă ca destinația și primul tău zbor este ceva memorabil, unic.

Există o diferență între un zbor pe distanță lungă și zborurile interne. Zborurile pe distanțe lungi sunt mai obositoare și mai solicitante. Avionul este de obicei mai mare și vor fi și mai mulți însoțitori de bord la bord. Zborurile pe distanțe lungi, pentru călătorii internaționale, necesită de obicei mai multe zboruri de legătură și sunt foarte rar operate de companii aeriene cu buget redus. Cel mai probabil vei avea un bagaj de cală, precum și un bagaj de mână. La bord va exista divertisment în timpul zborului, precum filme, seriale și jocuri.

Un zbor intern durează de obicei mai puțin de trei ore, iar echipajul de cabină operează mai multe dintre aceste zboruri pe zi. În mod normal, vei călători doar cu bagaje de mână. În acest caz, va trebui să-ți aduci propriul divertisment la bord.

Zboruri rezervate? Tot ce ai nevoie acum este să te pregătești cartea de îmbarcare, asigură-te că ți-ai împachetat bine bagajele și pregătește-te pentru o aventură a vieții. Dacă îți place să planifici totul în avans, nu îți pot recomanda altceva decât să achiziționezi un Planificator de călătorie. Acest lucru nu este la îndemână doar pentru a nota informațiile despre zbor (cum ar fi numărul zborului), ci și lucruri precum adresa de cazare, planurile pentru fiecare zi și să ai la îndemână un jurnal de călătorie. Acesta va fi o dovadă grozavă de amintiri, pentru anii următori.

Cory travelling with her Trevi dress from Bluffworks

Ce faci când ești prima dată în avion?

Există câteva lucruri pe care le poți face atunci când ai zbor pentru prima dată. Dacă te afli într-un zbor internațional, asigură-te că știi câte bagaje poți aduce cu tine. Dacă ai bagaj de verificat, va trebui să ajungi la aeroport cu cel puțin două ore înainte. Mergi la biroul de check-in pentru a lăsa acolo bagajele de cală. Ei le vor măsura pentru a se asigura că nu depășiți limitele de greutate și ți se va tipări un nou bilet. Poți verifica aici informații esențiale despre dimensiunile valizei, astfel încât să știi cu cât de mult ai voie în avioane, altfel ar putea fi nevoie să plătești suplimentar.

Îți vei păstra bagajul de mâna cu tine și acum treci la securitate.

Dacă te afli într-un zbor scurt, în care călătorești doar cu bagaj de mână, nu trebuie să mergi la biroul de check-in. Treci direct prin securitate. Asigurați-te că ai cartea de îmbarcare electronică pregătită pentru inspecție. Puteți obține acest lucru când te faci check-in online cu câteva ore înainte de zbor.

La pază, scoate toate obiectele electronice din geanta de mână și pune-le în tăvile prevăzute special. Va trebui să scoți telefonul, ceasul, curelele, portofel și orice obiecte metalice mici din buzunare. Scoate haina mare și cizmele și treci, conform instrucțiunilor. S-ar putea să ți se ceară să deschizi geanta de mână pentru a arăta vreun obiect personalului de securitate al aeroportului. Aceasta este procedura standard.

Multe aeroporturi au o zonă desemnată de servit mâncare, precum și zone de cumpărături duty free. În timp ce aștepți zborul, aruncă o privire în jur și cumpără ce-ți place. Amintește-ți că la zborurile pe distanțe lungi vei primi o masă gratuită. Pe companiile aeriene cu buget redus, este posibil să primiți o gustare sau nimic, în funcție de transportator. Nu te urca în avion flămând!

Odată ce ai urcat la bord, pune-ți bagajul în spațiul de deasupra scaunului și asigură-te că ți-ai prins centura de siguranță. Îmbracă-te confortabil și adu-ți o pernă pentru gât.

A rămâne hidratat este super important!

Airplane View Tenerife

Este zborul înfricoșător prima dată?

Zborul este emoționant prima dată și dacă ești pe deplin pregătit, nu este deloc înfricoșător. În cazul, puțin probabil, în care te simțiți rău, semnalează însoțitorul de bord și cere un mic sfat. Unii oameni au probleme cu presiunea aerului în timpul decolării sau aterizării. Este normal și nu trebuie să-ți faci griji. Doar mestecă niște gumă. Îți poți desfunda urechile ținându-ți nasul și suflând ușor. Acest lucru este obișnuit mai ales la călătorii care zboară pentru prima dată. Foarte probabil nu vei simți niciuna dintre aceste probleme la următorul zbor.

În timpul decolării, ține-ți capul drept, dacă începi să te simți puțin amețit când avionul se întoarce.

Nu elibera centura de siguranță până când însoțitorul de bord nu spune că este sigur să faci acest lucru.

Regula universală este că ar trebui să fii odihnit atunci când zbori pentru prima dată și să ai cu tine câteva de gustări.

Seat on Qatar Airways Business Class

Cum se simte zborul pentru prima dată?

Fiecare trăiește o experiență diferită, dar zborul pentru prima dată se simte incredibil. Senzația generală este similară cu cea de la un lift rapid. Vei simți gravitația la lucru, pe măsură ce se decolează. Unii ar putea simți o senzație neclară în cap. Alții vor experimenta o stare de somnolență. Aceste sentimente durează doar câteva secunde sau minute. Odată ce te afli la altitudinea de croazieră, te vei simți ca și cum ai conduce o mașină.

Cum zbori pentru prima dată singur?

Ar trebui să planifici totul despre călătoria ta, la minut. Acest lucru îți va oferi un sentiment de confort. S-ar putea să te simți nervos și este perfect ok. Discută cu echipajul de cabină și spune că ești la primul zbor.

După cum am menționat anterior, să faci check-in online pentru a reduce orice anxietate și să ai bagajele pregătite cu cel puțin 24 de ore înainte.

Ai la îndemână planificatorul de călătorie pentru a nota orice dorești să experimentezi și pentru a te asigura că ai toți pașii la îndemână. Descarcă o aplicație pentru muzică sau jocuri doar pentru a te menține ocupat.

Odată ce treci peste primul obstacol, al doilea zbor se va simți ca o briză.

Carry On Luggage

Cum mă pregătesc pentru zborul cu restricții Covid?

Acest lucru este nou pentru noi toți și ar trebui luate câteva măsuri de precauție, suplimentare, pentru a te asigura că ești gata de zbor. Asigură-te că verifici cu autoritățile locale ce documente trebuie să aduceți cu tine. Multe țări și companii aeriene vor solicita să vadă anumite permise și rezultate de vaccinare, înainte de îmbarcare. Unii ar putea cere un test, de asemenea, doar pentru a dovedi că ești apt să zbori. Asigură-te că planifici aceste teste suplimentare, în avans. Unele țări îți vor cere să completezi un formular de localizare a pasagerilor, înainte de sosire. Fă acest lucru înainte de a te îmbarca.

S-ar putea să fie nevoie să porți o mască în avion sau/și aeroport. Ia cu tine mai multe măști curate și schimbă-le la fiecare 3-4 ore. te recomandăm să cumperi măști N95, deoarece acestea sunt mai sigure, mai ales având în vedere apropierea de alți pasageri dintr-un zbor.

Multe țări necesită oricum un certificat de vaccinare actualizat, așa că a avea un vaccin suplimentar împotriva COVID ar putea să facă o diferență, pentru tine. Este doar o procedură standard pentru a te proteja pe tine și pe toți ceilalți.

Cory and G walking in the hotel corridor with masks on - circus hotel

Ce nu ar trebui să faci înainte de a zbura?

Există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci înainte de a zbura. De exemplu, evită să consumi alcool, deoarece te poate deshidrata foarte mult.

Nu lăsa împachetarea și organizarea pentru ultima secundă. Și încearcă să-ți rezervi transferurile la/de la aeroport cu mult timp în avans.

Nu uita să îți pregătești geanta de mână, pentru siguranță și să îndepărtezi orice lichide mari din ea.

Nu purta haine care te fac să te simți reținut/ă sau inconfortabil și, în mod ideal, ai putea evita tocurile.

Ce ar trebui să știu înainte de a zbura?

Există câteva sfaturi de zbor pentru prima dată, pentru tine. Am reunit câteva sfaturi grozave pentru a te ajuta să alegi cel mai bun scaun, dar, cel mai important, despre check-in.

Ce înseamnă check-in?

Check-in este procedura de înregistrare a pasagerilor și a bagajelor acestora la bordul unei curse aeriene.

Se poate face online sau la aeroport.

Online se deschide cu un anumit număr de zile înaintea acestuia și se închide cu câteva ore până la ora de plecare.

Check-in-ul la aeroport presupune controlul documentelor de călătorie de către reprezentanții companiei aeriene cu care vei zbura. După control, vei primi cartea de îmbarcare, care îți va da dreptul să urci la bordul aeronavei, dar și codul de identificare al bagajului de cală.

Sfaturi pentru călătorii care zboară pentru prima dată:

  • Asigură-te că te înregistrezi online de îndată ce se deschide check-in-ul. Acest lucru îți va permite să selectezi locul preferat.
  • Când rezervi locul, verifică SeatGuru, pentru a vedea dacă locația preferată este bună.
  • Evită locurile lângă băi, deoarece acolo va fi mereu coadă și s-ar putea să te simțiți deranjat de mișcarea și zgomotul constant.
  • Verifică dacă scaunul tău îți oferă suficient spațiu pentru picioare, mai ales dacă ești înalt.

De regulă, scaunul din mijloc este echivalentul celui mai înghesuit scaun al avionului și vei dori să îl eviți, dacă este posibil. Dacă vei călătorii singur, este puțin probabil să alegi locurile din mijloc. Scaunul de la fereastră este cel mai confortabil dacă îți place să ai propriul spațiu și vrei să admiri lumea de sus. Scaunele la fereastră sunt, în general, locurile preferate printre călătorii experimentați. Scaunul pe culoar este cel mai bun dacă trebuie să te ridici mult în picioare și să folosești baia sau să te întinzi. Folosesc scaunul la geam pentru zboruri scurte și prefer scaunul pe culoar pentru curse lungi.

Unul dintre cele mai bune sfaturi de zbor pentru prima dată este să preselectezi masa, în avans. Chiar dacă nu ai preferințe alimentare, alegeți mese vegane sau vegetariene. De obicei, sunt mult mai gustoase și vei fi servit primul, înaintea oricui.

Căști / Căști cu anulare a zgomotului

Există două motive pentru care vei avea nevoie de acestea. În primul rând, pentru că te vei bucura de sunet, în liniște, fără zgomotul de fundal, continuu, al motorului. În al doilea rând, s-ar putea să fi foarte ghinionist, fiind așezat aproape de familii cu copii mici. Nimic în neregulă cu copiii mici, desigur, dar uneori se poate întâmpla să plângă mult din cauza presiunii din cabină, iar pentru un zbor pentru prima data poate fi neplăcut. Ni se poate întâmpla oricăruia dintre noi. Așa că vei dori să te asiguri că somnul nu este deranjat, indiferent de situație. Pune acele căști cu anularea zgomotului și ascultă muzică relaxantă sau descarcă o aplicație de zgomot alb care îți permite să dormi în liniște.

Muzică off-line disponibilă pe telefon

Majoritatea companiilor aeriene vor avea propria lor muzică disponibilă pe sistemul de divertisment, dar uneori s-ar putea să te trezești într-un avion care are niște liste de redare cu adevărat bizare. Ascultați niște muzică liniștită, meditativă sunete ale naturii sau aproape orice îți poate permite să dormi bine. Unii oameni s-ar putea să nu poată dormi cu muzica pornită, și asta e ok. Asigură-te și cumpără niște dopuri pentru urechi, deoarece ar putea fi utile.

Ia niște gustări cu tine

Ce se întâmplă dacă nu-ți place mâncarea pe care o au la bord? Sau ți-e foame între mese? Cum ne pregătim de zbor, în privința mesei? Cel mai bine este să ai câteva gustări cu tine, pentru orice eventualitate. Ia cu tine unul sau doi covrigi , niște chipsuri sărate, nuci, câteva fructe (cum ar fi mere, banane sau afine) și câteva batoane proteice.

Nu ocupă mult spațiu în bagajul de mână și cu siguranță îți vor face zborul mai plăcut. Încearcă să eviți zahărul, deoarece s-ar putea să te facă mai susceptibili la contactarea de viruși.

Șervețele umede și gel dezinfectant pentru mâini

Curăță-ți mâinile și scaunul cu câteva șervețele umede și curăță și tava din fața scaunului. După ce vizitezi toaleta, utilizează gelul dezinfectant pentru a-ți menține mâinile curate. Aceasta este o practică bună, deoarece nu știi niciodată cine ți-a atins scaunul înaintea ta. Păstrați-l curat pentru propria dvs. Siguranță.

Ești mai susceptibil să te îmbolnăvești, așa că menținerea feței și a mâinilor curate ajută la minimizarea riscului.

Evită alcoolul și bea multe lichide

Știu, poate fi un lucru neplăcut. Vrei să te bucuri cu totul de băutura gratuită inclusă în prețul zborului tău. Alcoolul te va deshidrata și împreună cu aerul reciclat deja uscat, e posibil să te facă să ai niște dureri de cap apăsătoare. Obișnuiește-te să bei cel puțin 2 litri de apă în timpul zborului. Hidratarea te va ajuta, de asemenea, să faci față mai bine diferenței de fus orar.

O pernă de călătorie super confortabilă

Sunt sigură că nu vrei să investești mulți bani într-o pernă de călătorie scumpă. Cum ne pregătim de primul zbor, dacă e mai îndepărtat? Sincer, dormitul este esențial pe un zbor pe distanțe lungi. În plus, cu cât dormi mai mult, cu atât timpul zboară mai repede. Majoritatea zborurilor internaționale, funcție de clasă, vor avea disponibile perne și pături și le poți folosi pentru a-ți asigura partea inferioară a spatelui și pentru a adăuga un plus de confort. Cumpără doar cea mai confortabilă (nu neapărat cea mai scumpă) pernă de călătorie pentru nevoile tale.

Vitamina C

Ia puțină vitamina C chiar înainte de zbor și o pastilă după. Corpul tău îți va mulțumi pentru creșterea suplimentară a imunității. Ia o vitamina C extra puternică (1000 mg) doar pentru a fi în siguranță. Nu costă mult, dar poate face astfel o diferență, pentru a te bucura de un sejur „sănătos”, la destinație. Vitamina C este esențială în special atunci când călătorești mult timp sau trebuie să treci prin diferite aeroporturi.

Să ai un hanorac cald

Majoritatea companiilor aeriene oferă o pătură gratuită, dar nu subestimați niciodată cât de frig ți se poate face în timp ce încerci să dormi într-un avion. Să ai totdeauna un hanorac, un pulover călduros și confortabil să dormi în el. Îți va da o senzație atât de liniștitoare. Nimic nu bate un pulover, pentru un plus de confort. Dacă te încălzești, nicio problemă, poți renunța oricând la el.

Papuci flip-flop

Dacă nu-ți place să porți pantofii într-un zbor lung, ai șlapii cu tine. Nu te plimba în șosete sau desculț. Oamenii merg pe același covor folosind pantofii murdari. O pereche de șlapi ocupă foarte puțin spațiu în bagajul de mână, așa că reprezintă compromisul perfect. Ca un bonus suplimentar, îi vei putea folosi în camera ta de hotel, pentru baie și duș.

Aspirina

Dacă ai tenul gras și ești predispus la pete, iată un truc la îndemână. Zdrobește o aspirină și amestec-o cu apă minerală. Formează o pastă și ia-o cu tine într-un recipient mic. Folosește pasta de aspirină pentru a o tampona pe orice iritație care se formează.

Pastă de dinți, periuță de dinți

Să ai pentru călătorie o periuță de dinți și o pastă de dinți, de calitate bună. Nu ignora rutinele tale normale, spală-te pe dinți după fiecare masă și înainte de a adormi într-un avion. Când te trezești, spală-te din nou pe dinți. De asemenea, te recomand să te speli pe dinți chiar înainte de a ateriza, te va împrospăta puțin. Este foarte plăcut să ai o respirație de mentă și o atitudine proaspătă.

Balsam de buze și cremă hidratantă

În timpul zborului, aerul va fi uscat, iar pielea ta (în special pielea feței și colțurile buzelor) poate suferi de deshidratare. Odată la câteva ore, ar trebui să te curățați pielea cu apă și șervețele umede, faciale. Apoi aplicați un nou strat de cremă hidratantă. Folosește-ți balsamul de buze cât mai des posibil. Nu uita să-l folosești după ce te-ai spălat pe dinți. Bea multe lichide. Pielea ta are nevoie de un nivel suplimentar de îngrijire.

Picături de ochi

Nu doar pielea ta se usucă în timpul zborurilor lungi, ci și ochii tăi. Să ai la îndemână niște picături pentru ochi și folosește-le de fiecare dată când te simțiți că ochii sunt obosiți sau mai uscați decât de obicei. Evită purtarea lentilelor de contact dacă este posibil. Poată în schimb ochelari. Cu toate acestea, dacă trebuie să porți lentilele de contact, atunci picăturile pentru ochi sunt o necesitate absolută!

Mască de somn

Deși luminile avionului nu sunt aprinse pentru o parte din durata zborului, s-ar putea să dorești să folosești o mască de somn și să încerci să adormi în întuneric complet. Chiar ajută la adăugarea unui plus de confort. Poartă o mască de somn de bună calitate, din satin sau mătase. Nu numai că te va ajuta să nu-ți deranjezi părul, dar măștile de dormit de bună calitate sunt puțin mai largi și mai confortabile.

Calmante

Deshidratarea, presiunea aerului, nervii și anxietatea, toate îți pot provoca dureri de cap. Bea multe lichide dar să ai și niște paracetamol la îndemână, în bagajul de mana. Încearcă să cumperi dintre cele pe care le poți lua pe stomacul gol (cum ar fi paracetamolul plus). Nu se știe niciodată, s-ar putea să ai nevoie de ele între mese.

Kindle

Drumurile lungi sunt o șansă excelentă de a ajunge din urmă cu acele cărți de călătorie, pe care ați vrut să le citiți de mult timp. Încerc mereu să găsesc subiecte fascinante care să mă distreze și să mă entuziasmeze. Descărcați câteva cărți pe Kindle, pentru a te asigura că ai opțiuni în cazul în care unul dintre romane nu se dovedește a fi atât de grozav pe cât ți-ai imaginat.

Laptop

Adu-ți laptopul sau iPad-ul cu tine pentru a viziona niște filme sau doar pentru a lucra la proiectele tale personale. Într-un zbor pentru prima dată este esențial. Uneori este plăcut să notezi doar amintiri sau sentimente, dar este de asemenea grozav să poți urmări programele tale preferate pentru a petrece timpul. Laptopul tău este grozav în timpul unui zbor lung. Amintește-ți doar că laptopul tău trebuie să fie cu tine în cabină și nu îl poți lăsa, în așteptare, acasă.

Pliculețe de ceai

Cere însoțitorilor de bord niște apă caldă, deoarece ți-ai adus propriile pliculețe cu ceai. Te va încălzi în timpul zborului și iți va oferi acel nivel în plus de confort. Înfășoară-te într-o pătură, savurează-ți ceaiul și rezervă-ți un moment pentru a admira cerul și norii de afară. Ești într-un avion! Te duci într-un loc nou, cât de interesant este asta?

Ciorapi compresivi medicali

Utilizați șosete de compresie medicale pentru a te ajuta cu circulația.

Acești șosete sunt concepute pentru a aplica presiune pe picioarele inferioare, ajutând la menținerea fluxului sanguin și la reducerea disconfortului și umflăturilor. Magie!

Există momente în care picioarele și gleznele tale se simt puțin groase și umflate, iar aceste șosete rezolvă această problemă pentru tine.

Elastic de păr

Dacă ai păr lung, ia în considerare utilizarea unei elastic de păr, mai ales atunci când trebuie să folosești facilitățile avionului, pentru a-ți spăla fața și a te spăla pe dinți. De asemenea, te va ajuta să fii mai confortabil atunci când stai jos sau dormi în timpul zborului. Într-un avion, părul tău se poate încreți, așa că menținerea lui strâns ar putea ajuta. Alternativ, ai putea dori să investești într-o eșarfă de mătase pentru a-ți ține buclele în frâu.

Atitudine mentală pozitivă

Hei, ești pe cale să zbori! Cât de tare și de interesant? Ai o atitudine mentală pozitivă, relaxează-te cât mai mult posibil, bea ceaiuri calde, citește o carte și vizionează tone de filme. Ascultă cântecul tău preferat de o duzină de ori și zâmbește. Vorbesc serios, doar zâmbește și vei începe să te simți mai bine. Fă exerciții de respirație și desenează cercuri cu nasul pentru a te asigura că gâtul și umerii sunt relaxați. Întinde-te de câte ori poți și gândește-te cât de bine e că în câteva ore te vei afla într-un fus orar complet diferit, de cealaltă parte a planetei. În funcție de cum ne pregătim de primul zbor, acesta poate fi o experiență extrem de plăcută.

Ești pregătit de o experiență de zbor pentru prima dată? Ce te ajută să ai cea mai bună experiență în zbor? Anunță-mă în secțiunea de comentarii de mai jos.

Share this post
Cory from You Could Travel entering Senso-ji in Tokyo, Japan

Cory Varga – Cory is a published travel writer and award-winning photographer. She travels full time with her husband and is passionate about creating in-depth travel guides. Cory published her first book on Japanese customs and manners because she’s obsessed with everything Japan. She has visited hundreds of destinations and has lived in 7 different countries. Cory is multilingual and an alumna from The University of Manchester.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *