Cele mai bune locuri de vizitat în Yorkshire

Yorkshire este unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia. De aceea am decis să ne mutăm aici, pentru că este foarte divers și găzduiește o mulțime de locuri de vizitat, uimitoare. Vă veți îndrăgosti de coasta nesfârșită, veți admira peisajul dramatic și veți vizita o mulțime de sate și castele. Există atât de multe locuri superbe de vizitat în Yorkshire, încât veți dori să vă întoarceți iar și iar.

De când am decis să facem din Yorkshire casa noastră, am ajuns să vizităm o mulțime de locuri și am vrut să împărtășim cu voi câteva dintre destinațiile noastre preferate. Yorkshire este un comitat istoric, din nordul Angliei și cel mai mare din Regatul Unit. Yorkshire a fost supranumit „Țara lui Dumnezeu” și din motive întemeiate. În interiorul granițelor veți găsi dealuri line, englezești, peisaje rurale liniștitoare și parcuri naționale minunate, inclusiv Yorkshire Dales, North York Moors și Peak District. Iată câteva locații unice, care sigur o să vă placă.

Harrogate

Harrogate este un oraș minunat din North Yorkshire, situat la est de parcul național Yorkshire Dales. Este bine cunoscut pentru magazinele și buticurile independente, restaurantele fantastice și grădinile uimitoare. Vizitați Valley Gardens, înfrunzite, și mergeți la plimbare pe Aleea Pinului, spre RHS Garden Harlow Carr.

Luați ceaiul de după-amiază la Betty’s, faimoasele săli de ceai inaugurate în 1919. Puteți cumpăra câteva obiecte de artă în cartierul Montpellier, dar nu ratați Muzeul Royal Pump Room. Harrogate găzduiește Băile turcești, așa că, dacă doriți un moment extrem de relaxant, puteți să rezervați intrarea, on-line.

Trăim în Harrogate și ne place aici. Dacă doriți să vă cazați în Harrogate, rezervați camera la hotel cu mult timp în avans, deoarece este una dintre cele mai populare destinații turistice din Yorkshire.

Quaint Harrogate buildings and shops

Knaresborough

La doar 10 minute de mers cu trenul de Harrogate, veți găsi minunatul oraș Knaresborough. Oraș-târg, cunoscut pentru căsuțele sale de piatră de pe malul râului Nidd, aleile pietruite și centrul animat al orașului, Knaresborough oferă foarte multe lucruri surprinzătoare.

Plimbați-vă de-a lungul râului, vizitați ruinele impresionante ale castelului așezat pe deal și minunați-vă admirând viaductul Knaresborough. Vă recomandăm să închiriați un „ ? « pentru a vă bucura cu adevărat de priveliștile diferite ale Knaresborough, urmată de o masă tradițională englezească, la unul dintre restaurantele din centru.

Knaresborough este renumit pentru viaductul cu același nume, Castelul Knaresborough și Peștera Mamei Shipton, care este cea mai veche atracție din Anglia.

La fel ca în Harrogate, recomandăm să vă faceți rezervarea la hotelurile din Knaresborough, cu mult timp în avans. Acesta este un loc turistic foarte popular, care este complet rezervat, mai ales în timpul verii.

Knaresborough Bridge

York

Nu puteți vizita Yorkshire și să omiteți cel mai frumos oraș din Anglia, York. Orașul York este situat în North Yorkshire și este bine cunoscut pentru strada sa medievală numită Shambles, cu clădirile cu rame din lemn. Oferta turistică a orașului York este variată, deoarece nu este plin doar de situri istorice, ci și plin de viață, distractiv și interesant de vizitat.

Achiziționați bilete la York Minster, vedeți superba Galeria de Artă York, apoi luați masa la unul dintre numeroasele restaurante tipic englezești, de lângă Shambles. Vizitați piața și cumpărați o fantomă drăguță din York, un suvenir minunat de la Ghost Shop.

Beți un gin York și aflați despre povestea Doamnei Gri, apoi încheiați ziua cu un „Tur al Fantomei”, condus de unul dintre localnici.

Pentru ceva cu adevărat distractiv, vânează pisicile din York, ascunse la vedere pe mai multe clădiri din oraș. Sunt atât de multe atracții în York, încât v-ați putea dori să stați săptămâni întregi aici.

Pentru cazare, vă recomandăm Cazarea Judecătorului, chiar în centrul orașului.

The Shambles in York England

Parcul național Yorkshire Dales

Dacă sunteți amator de drumeții, pentru cele mai bune trasee trebuie să vizitați parcul național Yorkshire Dales. Nu vă veți plictisi niciodată de peisajul uluitor, cu dealuri nesfârșite și peisaj rural, liniștitor. Există o mulțime de sate mici și ciudate presărate în jurul Yorkshire Dales, dar majoritatea oamenilor vin aici pentru natura minunată și traseele de drumeții.

Încălțați-vă comod, luați-vă pelerină de ploaie și mergeți spre Malham Tarn, un lac glaciar din apropierea satului Malham. Acesta este unul dintre cele opt lacuri montane alcaline, din Europa.

Urmați traseul Cascadelor Ingleton, care este cu adevărat pitoresc. Faceți o plimbare prin văi și păduri.

Dacă iubiți natura, mergeți apoi și către Nidderdale, care este o zonă de o frumusețe naturală remarcabilă.

The view across the valley from Malham cove cliff

Hawes

Hawes este un oraș mic din Yorkshire Dales, în North Yorkshire, la 551 de metri deasupra nivelului mării. Hawes deține titlul de cel mai înalt oraș de piață din Anglia, precum și unul dintre cele mai frumoase orașe din Yorkshire.

În timpul vizitei dvs., trebuie să vizitați Wensleydale Creamery, care este una dintre cele mai populare destinații turistice din zonă. Dacă vă simțiți dornic de aventură, mergeți cu bicicleta montană sau faceți drumeții, pentru a vă bucura de minunatul peisaj rural din jur.

Dacă tot vă aflați în zonă, puteți să vizitați Muzeul Dales Countryside, Hawes Market Place și Cascada Hardraw Force. Rezervă-ți cazarea în Hawes.

Hawes crossed by the Pennine Way

Hebden Bridge

Hebden Bridge este un oraș-târg din West Yorkshire, Anglia, cunoscut pentru casele sale ciudate de piatră și cafenelele artistice. Odată un oraș de moară, Podul Hebden a fost un punct fierbinte pentru artiștii și comunitățile care iubesc peisajul rural.

Hebden Bridge ar putea părea mic, cu o populație de doar 4500, dar acest oraș minunat este plin de oportunități pentru turiști.

Hebden Bridge a fost numit de revista High Life a British Airway drept „unul dintre cele mai funky orașe din lume” și cel mai măreț oraș din Europa.

În timpul vizitei, nu ratați Hardcastle Crags, o atracție National Trust. Vedeți moara istorică Gibson și mergeți pe Hebden Bridge Loop. Veți găsi o mulțime de restaurante și magazine minunate pentru suveniruri. Asigurați-vă că vă rezervați cazare la hotel în Hebden Bridge cu mult timp în avans.

People walking and shopping in Hebden Bridge at the many indie boutiques

Fountains Abbey

Unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Yorkshire este superba mănăstire Fountains, situată la doar 20 de minute de mers cu mașina de Harrogate. Este una dintre destinațiile perfecte pentru excursii de o zi din Harrogate, Ripon sau Knaresborough.

Fountains Abbey este o destinație National Trust, care arată uimitor și este o locație de filmare binecunoscută pentru popularul serial TV, The Witcher. Bucurați-vă de plimbări lungi prin parcul cu căprioare și petreceți întreaga zi șerpuind în jurul grădinii regale Studley.

Fountains Abbey este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Dacă sunteți membru National Trust, puteți intra gratuit. Există și o parcare mare în zonă.

Cory sitting on a bench at the fountains abbey

Stâncile Brimham

Brimham Rocks, cunoscut odată sub numele de Brimham Crags, este situat la doar o aruncătură de băț de Fountains Abbey. Este o destinație „obligatorie” în Yorkshire. Zona este un sit biologic de interes științific special și de revizuire a conservării geologice. Și este, de asemenea, o zonă de o frumusețe naturală remarcabilă.

Aceasta este destinația ideală pentru familiile cu copii, care vor să se bucure de o plimbare minunată în natură și doresc să vadă ceva cu adevărat extraordinar. Există multe oportunități de fotografie, în jur. Nu există nicio taxă de intrare la acest site, se plătește doar parcarea . Dacă sunteți membru National Trust, puteți parca gratuit.

Există o micuță cafenea și un centru de artă.

Brimham rocks national trust site near harrogate

North Yorkshire Moors

Parcul Național North York Moors este o zonă montană din nord-estul Yorkshire, Anglia. Conține una dintre cele mai mari întinderi de mlaștină din țară, acoperită cu ieriburi.

Parcul Național York Moors este de superb în timpul sezonului, plin de ierburi și bumbac de mlaștină. Este excursie scurtă, doar o de o zi, cu mașina, din York, dar puteți vizita multe sate fermecătoare, de-a lungul drumului.

Vreți o plimbare cu toată familia? Urmați traseul de-a lungul lacului de acumulare, Cod Beck, înconjurat de minunate ținuturi împădurite și peisaje mlaștinoase.

Pentru un moment unic, luați trenul North Yorkshire Moors Railway, care circulă pe o cale ferată de patrimoniu, din North Yorkshire, și care trece prin Parcul Național North York Moors.

North york moors

Whitby

Whitby este cu siguranță unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Yorkshire. Fie că doriți să vizitați pentru că aveți un interes pentru literatură sau doar doriți să vedeți un oraș care să va surprindă foarte plăcut, aceasta este o destinație grozavă.

Vizitați mănăstirea Whitby și aflați cum l-a inspirat pe Bram Stocker să creeze Dracula. Plimbați-vă pe străzile pietruite și opriți-vă într-una dintre numeroasele cafenele independente. Faceți 199 de pași pentru a vedea, de sus, acoperișurile roșii din Whitby și admirați unul dintre superbele apusuri de soare, cu cerul plin de nori din vată de zahăr.

Chiar și atunci când vremea este capricioasă, Whitby arată fantastic, pe măsură ce străzile devin din ce în ce mai ciudate, perfecte pentru poveștile cu fantome. Cumpărați suveniruri locale din magazinele independente, apoi vizitați Muzeul Memorial Captain Cook sau relaxați-vă pe plaja West Cliff, cu niște înghețată locală.

Whitby Town in North Yorkshire Coast

Golful lui Robin Hood

La doar o scurtă călătorie cu mașina de Whitby se află satul de pescari numit Robin Hood’s Bay, un loc de vizitat obligatoriu, pentru fotografii fermecătoare. Coborâți pe plajă și treceți pe lângă uimitoarele căsuțe de piatră. Opriți-vă pentru o ceașcă de ceai la Tea, Toast and Post, apoi mâncați la Fish Box, unde puteți mânca fish and chips, cu vedere la coastă.

Iubiți istoria? Atunci o să vă placă asta. Robin Hood’s Bay este alcătuit dintr-un labirint de străzi minuscule și are o tradiție de contrabandă. Există chiar și o rețea de pasaje subterane care leagă casele. O parte de contrabanda făcută aici era cu ceai, gin, rom, coniac și tutun.

Robin Hood's Bay in North Yorkshire

Plaja Sandsend

Știați despre coasta Yorkshire că este binecuvântată cu unele dintre cele mai incredibile ceruri nocturne din întreaga Anglie? Îndreptați-vă spre plaja Sandsend, noaptea, întindeți-vă pe un prosop de plajă și admirați cerul nopții, în toată splendoarea lui. Puteți vedea Calea Lactee, iar în timpul iernii unii au norocul să vadă aurora boreală.

Vizitați zona în timpul zilei și plimbați-vă de la Whitby până la Sandsend și înapoi, pe plaja de nisip.

Stați într-unul dintre satele de pe coastă și faceți excursii de o zi, de acolo. Ne-a plăcut atât de mult plaja Sandsend, încât am decis să o folosim ca bază. Ne-am cazat într-un hotel frumos, făcut într-o casă de țară, numit Raithwaite Sandsend, pe care îl recomandăm.

Gorgeous North Yorkshire Coast Beach in Sandsend

Flamborough

Vizitați promontul Flamborough, o întindere pitorească de stânci albe, de cretă, și faceți drumeții pe coasta superbă. Dacă vizitați vara, s-ar putea să vedeți chiar puffini de mare.

Stâncile Flamborough sunt uluitoare, scăldate de ape proaspete și curate. O mare parte din peisaj este liniștit și izolat, ideal pentru o plimbare lungă în natură.

Luați-vă camera foto, deoarece această destinație merită imortalizată pentru priveliștea unică.

Flamborough North Yorkshire

Filey

La doar 20 de minute de Flamborough se află uimitoarul oraș Filey, o destinație minunată de plajă, de pe coasta Yorkshire.

Filey este un oraș de pe litoral, din North Yorkshire, cu o populară destinație de vacanță, în cartierul Scarborough. A devenit populară în secolul al XVIII-lea, când vizitatorii din Scarborough au sosit căutând pace și liniște.

Știați că plaja Filey a fost votată una dintre primele șase plaje din lume? Asta pentru că vă veți bucura de 7 mile (aproximativ 11 km) de nisip auriu.

Country park Filey

Malham Cove

Chemăm aici toți fanii Harry Potter. Malham Cove este o stâncă impunătoare, făcută din rocă de calcar. Aceasta este una dintre locațiile în care a fost filmat Harry Potter și Talismanele Morții.

Această formațiune frumoasă de stâncă este ușor curbată și din vârf oferă vederi incredibile ale văii Malham. Este locul ideal fie pentru o drumeție lungă în natură, fie pentru alpinism.

Puteți și ar trebui să vedeți golful de sus, dar și de jos pentru a-i înțelege cu adevărat măreția.

The rocky limestone face of the Malham cove

Parcul de sculpturi Yorkshire

Yorkshire Sculpture Park este o galerie în aer liber din West Yorkshire, cunoscută pentru că prezintă lucrări ale unor artiști britanici și internaționali. Bucurați-vă de o plimbare prin parcuri și pe cei 500 de acri de expoziții de sculpturi, în aer liber.

Parcul se întinde pe granița dintre West și South Yorkshire. Parcul a fost deschis în 1977 și a fost primul parc de sculpturi din țară.

Nu există taxă de intrare, dar trebuie să plătiți pentru parcare. Expozițiile se schimbă frecvent, așa că nu există două vizite la fel.

Yorkshire Sculpture Park

Castelul Howard

Castle Howard este o casă impunătoare în North Yorkshire, situată la 15 mile nord de York. Este o reședință privată și a fost casa filialei Carlisle a familiei Howard de mai bine de 300 de ani.

Grădinile sunt unul dintre principalele puncte de interes, deoarece sunt pline de culori și foarte frumoase. Faceți un tur în jurul castelului pentru a afla despre istoria acestuia, precum și despre expoziția de filme și emisiuni TV găzduită la castel. Probabil că îl veți știi, în principal, din seria Bridgerton.

Alocați cel puțin câteva ore pentru a vedea castelul, terenul și mai multe, dacă doriți să stați puțin mai mult, pentru un prânz delicios.

Nu uitați să vă rezervați cazarea în Yorkshire cu mult timp înainte! Locurile se rezervă rapid.

Superb Hawes countryside market town in North Yorkshire National Park

După cum puteți vedea, există foarte multe destinații extrem de atractive, de vizitat, în Yorkshire. Dacă doriți să vă bucurați de un pic de viața de oraș, puteți adăuga la itinerarul dvs și o excursie în Leeds.

Indiferent de locul pe care îl alegeți, veți iubi timpul petrecut în Yorkshire și veți dori să vă întoarceți iar și iar. Și când o veți face, veți ajunge să descoperiți și mai multe destinații și puncte de interes incredibile. Distracție plăcută și vă dorim o călătorie sigură.

Destinații fantastice dincolo de Yorkshire? Există foarte multe locuri frumoase în Marea Britanie, încât ar trebui să vă rezervați multe concedii, pentru a le vizita. Adăugați pe listă Manchester sau Windermere. Sau poate doriți să rămâneți în Edinburgh, pentru weekend.

Share this post
Cory from You Could Travel entering Senso-ji in Tokyo, Japan

Cory Varga – Cory Varga is a licensed travel agent and published travel writer. Her main expertise is writing about Japan, where she happily lives with her husband.
Cory published her first book on Japanese customs and manners because she’s obsessed with everything Japan and wants to share more about the local customs with the rest of the world.
While Cory has visited hundreds of destinations and has lived in 7 different countries, Japan remains her favorite place to live and write about. Cory is multilingual.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *