Atracții turistice în Londra

Londra! Afaceri, modă, artă contemporană, cultură, sport, horeca și, nu în ultimul rând, istorie. Sunt doar câteva dintre capitolele unei cărți extraordinare, ale cărei pagini le reprezintă chiar minunata metropolă, așa cum se dezvăluie în fiecare moment, fiind fascinantă nu numai pentru turistul dornic să descopere sau să verifice cele auzite despre Londra, dar chiar și pentru britanicii atenți să observe lucruri noi sau trecute cu vederea, despre capitale lor.

Casa a 4 situri din patrimoniul mondial, moștenire fondată de romani, astăzi unul dintre cele mai importante centre economice ale lumii, Londra este un oraș divers, cunoscut pentru artă, cultură, dar și pentru cartierele hipster. Londra este unul dintre cele mai verzi orașe din lume, gazda celebrul Big Ben și al Familiei Regale a Marii Britanii, un oraș vibrant, plin de oportunități și unul dintre cele mai impresionante locuri din Europa, dar și din lume. Capitala Angliei este un absolut obligatoriu must-see.

Mulțimea de obiective turistice care nu trebuie ratate, dorința de a descoperi cât mai multe despre Londra, pot fi amețitoare. De aceea este important să îți faci un plan pentru a vedea cât mai mult în timpul pe care îl ai la dispoziție, iar ‘ obiective turistice Londra ‘ va fi agenda ta.

Lucruri distractive și unice de făcut în Londra, atracții turistice de top sunt obiective pe care nu le puteți rata în următoarea vizită în capitala Regatului Unit!

Le vei găsi pe câteva dintre acestea în cele descrise mai jos! Vă întrebați care sunt cele mai impresionante atracții turistice în Londra?

Atracții turistice în Londra

Am vizitat Anglia cu multe ocazii și ne place extraordinar de mult capitala sa, având în vedere numărul mare de lucruri minunate pe care le poți face în Londra. În timpul itinerarului nostru romantic de 4 zile în Londra, ne-am petrecut cea mai mare parte din timp să ne bucurăm de ceea ce are de oferit orașul.

Londra înseamnă foarte mult și pentru noi, acesta este orașul din care plecăm totdeauna cu dorința de a ne întoarce cât mai repede, deoarece a mai rămas foarte mult de descoperit.

Suntem siguri că te vei îndrăgosti de Londra și vei dori și tu să te întorci pentru mai multe momente deosebite.

Și dacă vizitați Londra cu familia, fiți siguri că există o mulțime de muzee gratuite din Londra și pentru copii.

Un sejur la Londra poate părea o scump, dar dacă știi să îți planifici călătoria, te poți bucura de unul dintre orașele europene în care aproape toate muzeele sunt gratuite și în care o mulțime de atracții turistice se pot vizita de către public, fără nici un fel de taxă.

De la vechiul Turn al Londrei și până la moderna London Eye și Tate Modern, trecând pe Oxford Street, la cumpărături, parcurgând minunatele parcuri londoneze sau admirând minunatele exponate din galeriile de artă, veți trăi momente de neuitat, remarcabile.

4 days London itinerary

Big Ben

Turnul Elizabeth, denumit în mod obișnuit Big Ben, este cel mai emblematic reper al Londrei. Numele Big Ben a fost dat clopotului în sine, care cântărește peste 13 tone, dar s-a extins și la ceas și turn.

Este denumit oficial Elizabeth Tower, din 2012, de la Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a.

Cel mai bun moment pentru a vizita Big Ben este noaptea, când turnul este iluminat. Din păcate, Big Ben nu este deschis vizitatorilor din străinătate, totuși, un rezident din Marea Britanie poate scrie deputatului local și cere să aranjeze o vizită. Vizitatorii 334 de trepte pentru a ajunge în vârful turnului, pentru ca nu exista lift.

Big Ben este cunoscut pentru exactitatea sa și pentru faptul ca s-a oprit de foarte puține ori.

Big Ben London

Casa Parlamentului

Un alt reper este Casa Parlamentului sau Palatul Westminster, o clădire neogotică maiestuoasă situată chiar în inima capitalei Angliei. Găzduiește cele două camere ale Parlamentului Regatului, CameraLorzilor și Camera Comunelor.

Casa Parlamentului împreună cu Turnul Victoria, care este și cel mai înalt, și cu Turnul Elizabeth, care este cel mai faimos și adăpostește clopotul Big Ben, formează un ansamblu superb, care oferă o imagine impetuoasa, mai ales noaptea datorită iluminatului arhitectural.

La sfârșitul lunii iulie și în luna august, iar apoi de la mijlocul lunii septembrie până la mijlocul lui octombrie, puteți face rezervarea unui tur complet, pentru vizitatorii străini, special organizat.

Puteți cumpăra bilete în avans pentru un tur prin Casa Parlamentului.

4 days London itinerary

Muzeul de Istorie Naturala

Inspirată de multe dintre documentarele lui David Attenborough, nu m-am putut abține să nu vizitez magnificul Muzeu Național de Istorie. Singura mea greșeală a fost să subestimam timpul necesar pentru a te bucura de toate minunățiile sale. De exemplu, am petrecut o oră rătăcind prin expoziția de dinozauri și încă o oră vizitând colecția de pietre și pietre prețioase din lume. Per total, mi-a luat vreo 5 ore să văd ceea ce are de oferit Muzeul de Istorie Naturală și încă simt că am ratat o mulțime de lucruri!

Găzduit într-o clădire superbă, în stil neo-bizantin, a luat ființă printr-o donație a unei colecții particulare, a medicului Sir Hans Sloane.

Dispune de o colecție enormă, de la dinozauri, reptile, păsări, până la colecții de minerale și pietre.

Istorie, cultură, știință la dispoziția ta, pentru oricât de mult timp dorești să petreci aici.

Intrarea este gratuită și poate fi vizitat, zilnic, între 10:00-17:30.

natural history museum in London

London Eye

Deși am fost la Londra de foarte multe ori, am fost doar de două ori în London Eye: o dată în timpul zilei, pentru a putea face poze spectaculoase, panoramice, peste Londra și a doua oară în amurg, pentru a mă bucura de un minunat cer de vanilie deasupra Camerei Parlamentului și a Big Ben-ului.

Cu un diametru de 120 de metri și o înălțime de 135 de metri , domină întreaga zonă, oferind vizibilitate, când vremea e senină, până la 40 km.

London Eye este poziționată pe malul stâng al Tamisei, chiar în centrul Londrei, foarte aproape de Palatul Parlamentului și Big Ben, care se află pe partea opusă.

Având aceste experiențe, recomand să mergi cât mai târziu posibil la London Eye. Cozile sunt mai scurte și priveliștile sunt mai remarcabile când cerul se înroșește. Realizarea fotografiilor atunci când este întuneric (de exemplu în timpul iernii) poate fi puțin dificilă, deoarece roata se rotește continuu. Dacă doriți confidențialitate, puteți achiziționa o experiență VIP care include și șampanie, dar mai există și alte oferte: ‘Capsula lui Cupidon’, ‘Chocolate Tasting Capsule’, ‘Capsula Exclusivistă’.

Indiferent de opțiunea aleasă, experiența trăită este magnifică, iar priveliștea panoramică este spectaculoasă.

London Eye Night

British Museum

Ceea ce îmi place în Marea Britanie este că majoritatea muzeelor ​​și galeriilor de artă oferă intrare gratuită. British Museum nu face excepție, este primul muzeu public din lume cu intrare gratuită.

Prezența Imperiului Britanic în diverse zone ale lumii, a făcut ca British Museum să aibă o colecție uimitoare, de peste 2 milioane de ani de istorie umană. Cea mai vizitată atracție din cadrul Muzeului este Piatra Rosetta, sculpturile din Partenon și mumiile egiptene.

Din agenda obiective turistice Londra nu poate lipsi acest obiectiv. Cu cele aproximativ șapte milioane de lucrări, sigur există ceva fascinant care să te transpună în timpurile imemoriale ale istoriei umanității. O lume de vis pentru cei ce doresc să ‘trăiască’ realitatea și măreția unor vremuri de mult apuse.

British Museum nu reprezintă Londra obiective turistice, ci este istoria omenirii expusa în cel mai potrivit loc posibil.

British museum London

Biblioteca Britanică

În anii de facultate, am fost la Biblioteca Britanică să văd Magna Carta. Pentru cei dintre voi care nu știu, Magna Carta este o carte scrisă de regele Ioan încă din 1215. Deși majoritatea clauzelor cartei se refereau la drepturile și obiceiurile medievale, Magna Carta a devenit un simbol puternic al libertății în întreaga lume. Cea mai faimoasă clauză, care face parte și astăzi din lege, a dat pentru prima dată tuturor „bărbaților liberi” dreptul la justiție și la un proces echitabil.

Nu vă faceți griji, dacă nu sunteți un tocilar ca mine, puteți vedea multe lucruri interesante la British Library, inclusiv Caietul lui Leonardo da Vinci sau câteva manuscrise ale Beatles. Accesul la Bibliotecă este gratuit, deși unele expoziții costă câteva lire. Puteți aplica pentru un permis de citire dacă doriți să accesați sălile de lectură.

Biblioteca britanică deține peste 25 de milioane de cărți tipărite, precum și sute de mii de periodice, microfilme, manuscrise rare și titluri în formă electronică.

Este a doua cea mai mare bibliotecă din lume, după numărul de articole catalogate. Acesta deține peste 150 de milioane de articole din mai multe țări, spun poveștile de peste 3000 de ani de experiență umană, de la oracol antic Chinez, din oase, Magna Carta, Evangheliile Lindisfarne și notebook-ul lui Leonardo da Vinci, la versuri Beatles și partituri de Beethoven, Handel și Chopin.

Sentimentele și emoțiile trăite la ‘întâlnirea’ cu acest tezaur inestimabil, sunt de nedescris, unice așa că trebuie să fie pe lista obiective turistice Londra.

London Telephone England

Grădinile Kew

Grădina Botanică Regală din Kew este o moștenire mondială, care cuprinde peste 130 de hectare de peisaje și grădini, sere frumoase care găzduiesc sute dintre cele mai rare specii de plante din lume și este considerată cea mai importantă colecție de plante vii din lume.

Casa cu palmieri este probabil icoana Kew, dar nu trebuie să ratați Sera Prințesei de Wales sau Casa Nufărului. Există adesea expoziții spectaculoase la Kew, așa că asigurați-vă că verificați periodic site-ul lor oficial. Am vizitat în timpul expoziției de ceai și cafea unde am aflat despre Compania Indiei de Est, precum și în timpul expoziției cu plante toxice, ceea ce mi-a dat șansa de a învăța despre tot felul de halucinogene. Au avut chiar și un stand de gin drăguț și un botanist care a explicat o mulțime de fapte interesante. Grădina Botanica Kew este cunoscută la nivel internațional datorită băncii de semințe, dar este și centrul de cercetare botanica cu cea mai mare colecție de plante din lume. Oamenii de știință de la Kew colectează continuu semințe din întreaga lume, pentru a asigura supraviețuirea multor specii de floră.

Intrarea în Grădina Botanică este, de obicei, cu plata. Prețul variază în funcție de sezon.

Kew Garden Cactus Area

Galeria Națională

Găzduiește o bogată colecție de peste 2.300 de picturi din diferite perioade și școli de la mijlocul sec. al XII-lea la începutul secolului trecut. Practic, deține cel puțin o operă a oricărui mare maestru european, din Evul Mediu până la post-impresionism.

Intrarea la Galeria Națională este gratuită și puteți beneficia de un ghid audio, disponibil în mai multe limbi. Există chiar și tururi ghidate gratuite și activități gratuite pentru copii. Veți avea șansa de a vă bucura de arta lui Botticelli, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Gainsborough, Turner, Renoir și Van Gogh.

Tot aici se găsesc portretele celor mai importante personalități ale Marii Britanii, astfel vei putea privi în fața oameni de seamă ai societății britanice, începând cu portretul din 1505, lui Henric al VII-lea și până la actuala regină, Elisabeta a II-a.

Galeria Națională este fără îndoiala un obiectiv turistic important din lista de atracții turistice Londra și constituie un prilej de a petrece câteva ore într-un mod extrem de plăcut.

Situată în Trafalgar Square, are următorul program:

  • zilnic de la 10:00 AM — 6:00 PM, iar miercuri de la 10:00 AM — 9:00 PM.
National art gallery london

Palatul Buckingham

Reședința principală din Londra a monarhilor britanici, palatul este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali.

Acesta este o destinație absolută, de vizitat, dacă vă aflați în Londra. Clădirea impunătoare este una dintre cele mai interesante din Londra, iar faptul că aici se desfășoară cele mai importante evenimente regale, spațiul unde au loc tot felul de de ceremonii fastuoase, îți oferă posibilitatea de a face parte dintr-o poveste cu regină și curte regală, dacă vei avea noroc.

Puteți vizita 19 camere remarcabile, decorate cu articole de bun gust, din Colecția Regală. Palatul Buckingham este încă în uz astăzi și în lunile de vară găzduiește expoziții speciale care nu pot fi ratate. Aceasta este o oportunitate extraordinară de a arunca o privire asupra vieții regale. Amintiți-vă că nu vă veți bucura doar de decor, ci și de capodoperele lui Rembrandt, Rubens și Canaletto, interioarele fiind de-a dreptul uimitoare.

Prețurile variază de la 21 GBP la 37 GBP dacă optați pentru biletul Royal Day Out, disponibil în perioada 23 iulie până pe 2 octombrie.

Cu biletul Royal Day Out, puteți avea acces și la The State Rooms, The Royal Mews și The Queen’s Gallery.

Buckingham Palace london

Muzeul Victoria și Albert

Muzeul Victoria și Albert este cel mai mare muzeu de artă și design, din lume. A fost deschis oficial de regina Victoria în anul 1857. Aici, vă puteți bucura de peste 5.000 de ani de creativitate umană. Intrarea este desigur gratuită, ca urmare, asigurați-vă că alocați mult timp pentru a vă bucura cu adevărat de vizita. Mi-a luat ore și ore să vizitez. Am petrecut o zi întreagă minunându-mă de artă. De menționat că niciun alt muzeu nu m-a captivat atât de mult. Nu, nici măcar Luvru.

Galeriile găzduiesc numeroase obiecte exclusiviste, aduse din diferitele culturi ale lumii, în special din Europa, America de Nord, Asia și partea de nord a Africii.

Aici puteți admira cea mai mare colecție renascentista de lucrări din afara Italiei, dar și de cea mai mare colecție de modă.

Lucrările de artă din Asia de Est includ ceramică chineză remarcabilă , jad și sculptură din colecția Eumorfopoulos.

Acestea sunt doar o foarte mică parte din imensul tezaur de artă și cultură cuprins în acest muzeu, iar o vizită aici este oricând parte din atracții turistice Londra. Este o colecție permanentă de peste 4,5 milioane de obiecte, , ceramică, fotografie, sculptură, argint, fierărie, bijuterii și multe altele. Magazinul muzeal dispune de o selecție largă de imprimări personalizate, cărți artistice, bijuterii și tot felul de tricotaje accesibile, astfel ca nu trebuie să-ți faci griji în privința unui suvenir deosebit.

Victoria and Albert museum London

Tate Modern

Tate Modern se află la o scurtă plimbare de Podul Mileniului și este aproape de Teatrul Globe.

Aceasta este galeria ta de artă modernă și contemporană, chiar lângă malurile râului.

Parte a grupului Tate, galeria națională este cea mai vizitată galerie de artă modernă din lume și una dintre cele mai importante.

Vă puteți bucura gratuit de operele de artă ale lui Cézanne, Bonnard, Matisse, Picasso, Rothko, Dalí, Pollock, Warhol și Bourgeois. Există anumite expoziții temporare care au o taxă de intrare, deși intrarea generală este complet gratuită. La fel ca în cazul majorității muzeelor ​​din Londra, am dedicat câteva ore de plimbare prin Tate Modern. Este cu adevărat spectaculos și, garantat, veți întâlni unele lucruri care sunt absolut impresionante.

Colecția permanenta de arta moderna a muzeului este aranjata nu pe ani sau perioade de timp, ci pe teme: istorie și știința, obiecte și natura moarta, pictura de peisaje și nuduri. Expoziții temporare și conferințe au loc adesea în acest muzeu.

Sigur te va captiva, mai ales dacă iubești arta și dorești un loc plin de manifestări de geniu, în domeniul artei. Este încă un must-see în lista de obiective turistice Londra.

Tate Modern London

The Shard (Ciobul)

Nu există excursie reușită, la Londra, fără a surprinde apusul de pe acoperișurile sale.

Zgârie-nori din sticla și oțel, o structura ultra-moderna, The Shard din Londra este magnific.

Impresionantul turn se afla practic chiar în inima Londrei, numai Tamisa separandu-l de City of London, centrul istoric al orașului

Deși capitala Angliei s-ar putea să nu fie la fel de impunătoare ca Tokyo, încă arată impresionant de sus. La înălțimea uneia dintre cele mai înalte clădiri din Europa de Vest, The Shard oferă vederi panoramice spectaculoase asupra Londrei, pe o lungime de până la 40 de mile. La 310 m, de două ori mai înalt decât orice alt punct de observație din oraș, este cel mai bun loc pentru a admira Londra în toată splendoarea ei, priveliștile de 360 de grade ale orașului, din interiorul clădirii, sau, dacă te simți curajos, aventurează-te afară, pe cea mai înaltă platformă de observație din vestul Europei, sunt spectaculoase.

Orar:
1 aprilie – 31 octombrie: zilnic de la 10:00 la 22:00 (ultima intrare la 20:30)
1 noiembrie – 31 martie: zilnic de la 10:00 la 19:00 (ultima intrare la 17:30); de joi pana sâmbătă de la 10:00 la 22:00.

The shard in London

Muzeu de Știință

Acesta este cel mai vizitat Muzeu de Știință din Europa.

Vizita prin galeriile acestui muzeu te va purta într-o călătorie minunată în lumea științei și tehnicii, de la folosirea aburului și până la galeriile dedicate spațiului, telecomunicațiilor si calculatoarelor.

Deține acum o colecție de peste 300.000 de obiecte, care de care mai fascinante: Puffing Billy (cea mai veche locomotivă cu aburi), primul motor cu reacție, primul motor cu aburi, din lume, etc .

Intrarea este liberă, însă există expoziții speciale care au o mică taxă.

Science museum in London

Acvariul

Faceți o excursie sub suprafața oceanului și cufundați-vă într-una dintre cele mai mari colecții de vieți marine din Europa, chiar în mijlocul Londrei. La Sea Life din Londra, poți să te plimbi sub Oceanul Tropical și să vezi niște creaturi marine uimitoare, de la rechini la meduze rare. Este una dintre cele mai mari expoziții ale vieții acvatice la nivel mondial, cele 50 de acvarii colorate găzduiesc 400 de specii de creaturi marine ce includ țipari, caracatițe, pinguini și multe altele.

Taxa de intrare este de 19,50 GBP pentru adulți.

Snake at the London Aquarium

Gara King’s Cross

Dacă ești fan Harry Potter acest obiectiv este pentru tine, dacă nu ai posibilitatea de a merge la studiourile Warner Bros, situate în Watford.

King’s Cross apare în cărțile și filmele Harry Potter. Este renumit datorită platformei 9¾ la care se ajunge prin bariera zidului de cărămidă dintre peroanele 9 și 10. Poți merge la Gara King’s Cross și te uiți după magazinului dedicat Harry Potter, de unde poți cumpăra jeleu cu gust ciudat, baghete magice și eșarfe Hogwarts.

Cu această destinație de poveste mai poți bifa o căsuță pe lista Londra obiective turistice.

Kings Cross in London

Muzeul Madame Tussauds

La prima mea vizită la Londra, am fost de fapt direct la Madame Tussauds. Asta pentru că am văzut un documentar despre cât timp durează realizarea figurinelor de ceară. Am devenit incredibil de fascinat de subiect și îmi doream foarte mult să văd aceste modele pentru mine. Călătoria în interiorul muzeului este absolut fantastică. Vă puteți bucura de o călătorie înapoi prin istorie pentru a vedea focul din Londra și chiar veți experimenta temnițele londoneze, unde actorii de scenă îmbrăcați în haine înfiorătoare vă vor face cu siguranță inima să bată! Muzeul Figurilor de Ceară Madame Tussauds este unul dintre puținele unde puteți atinge exponatele și unde puteți face poze alături de celebritățile reprezentate aici. Personalități din întreaga lume, scene spectaculoase din istorie, film, societate, toate acestea te vor entuziasma, garantat., iar lista atracții turistice Londra va mai primi o bifă.

Madame Tussauds in London

London Dungeons

Toată lumea iubește o poveste de groază bună, iar Londra este scena perfectă pentru ea.

„Voi ce intrați, lăsați orice speranță” este mesajul cu care The London Dungeon te invită să-i treci pragul.

“Mâncare putrezită” și “apă murdară din Tamisa”, camere întunecate cu plafoane din care picură, sânge închegat și momente puse în scenă de actori profesioniști, alături de o mulțime de efecte speciale menite să producă momente de groază duse la limita extremă, sunt ingredientele traseului parcurs prin Muzeul Ororilor.

Aici, vă puteți bucura de o călătorie de 90 de minute prin cei 1000 de ani din trecutul tulbure al Londrei. Spectacolele se bazează pe evenimente reale, unele amuzante, altele destul de înfricoșătoare. Minunat de adăugat pe lista atracții turistice Londra.

London England Night

Strada Oxford

Nimic nu reprezintă mai bine cumpărăturile, la Londra, decât Oxford Street.Renumită la nivel mondial, înțesată cu buticuri și magazine ale mărcilor celebre, vei găsi cu siguranță ținutele perfecte potrivite pentru tine, mai ales că este locația britanică de shopping pentru toate buzunarele. Oxford Street poate deveni puțin copleșitoare și nebună, deoarece turiștii din întreaga lume vin aici special pentru a face cumpărături. Londra este unul dintre cele mai importanța patru centre internaționale de modă.

Oxford street in London

Podul Mileniului

L-ați văzut-o prăbușindu-se în timpul filmului Harry Potter „Prințul Semi-Pur”, dar, în realitate, Podul Mileniului este încă intact.

Vă puteți plimba pe acest pod suspendat, cu un design unic, din oțel, peste râul Tamisa și vă puteți bucura de priveliști frumoase ale Catedralei Sf. Paul, dar leagă și câteva dintre principalele atracții turistice din Londra: „Globus” – Teatrul Shakespeare, Catedrala Sf. Paul și „Tate Modern” – o galeria de artă.

Cu o lungimea de 370 de metri și lățimea de patru metri,în ziua inaugurării, erau pe pod, în jur de două mii de oameni, în același timp.

Londonezii l-au poreclit „Wobbly Bridge”, după ce pietonii au experimentat o mișcare alarmantă de balansare, în ziua deschiderii sale, dar ulterior, au fost corectate toate erorile.

St-Pauls Cathedral

De ce ai vrea sa mergi la Londra? Care este primul lucru de făcut în Londra pe care veți dori să îl experimentați?

Anunță-mă în secțiunea de comentarii de mai jos.

Share this post
Cory from You Could Travel entering Senso-ji in Tokyo, Japan

Cory Varga – Cory is a published travel writer and award-winning photographer. She travels full time with her husband and is passionate about creating in-depth travel guides. Cory published her first book on Japanese customs and manners because she’s obsessed with everything Japan. She has visited hundreds of destinations and has lived in 7 different countries. Cory is multilingual and an alumna from The University of Manchester.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *