Itinerarul nostru romantic de 3 zile în Paris

Itinerarul nostru de 3 zile la Paris a fost un sejur romantic. Nu pentru că Parisul este de fapt romantic, așa cum este portretizat în filme, ci pentru că l-am făcut noi special, pentru noi. Am vrut să explorăm capitala Franței mergând mână în mână, mâncând deserturi delicioase și vânând locuri foto epice.

Când veți vizita Parisul, vă veți da rapid seama că metropola, în sine, poate fi puțin copleșitoare, aglomerată, plină de fum și destul de agitată. Dar Parisul are într-adevăr o latură romantică, trebuie doar să știi unde să cauți. Iată itinerarul nostru romantic de 3 zile în Paris, care sperăm să reînvie scânteia și să vă conducă într-o călătorie magică de lumini, mâncare și culoare.

Vezi si

Itinerar de 3 zile la Paris

Parisul este întotdeauna un răsfăț pentru noi. Știm că Parisul poate deveni foarte aglomerat, dar există modalități de evitare a aglomerației. De exemplu, dacă te trezești foarte devreme (la prima oră, devreme, înainte de răsăritul soarelui), poți face multe poze grozave ale Parisului, fără turiști în ele.

Dacă ai petrecut deja un weekend romantic la Paris, înainte, atunci evită toate locurile turistice și plimbă-te pur și simplu prin cartiere, în căutarea magazinelor și restaurantelor secrete. Nu este surprinzător faptul că restaurantele mici, ascunse, departe de orice atracție majoră, vor oferi mâncare mai bună la prețuri rezonabile.

Parisul este într-adevăr un oraș frumos, dar poate deveni foarte zgomotos, mai ales în centru. Așa că am făcut o glumă odată, am spus că pentru a vedea Parisul așa cum este, trebuie să-ți pui căști cu anulare a zgomotului și să asculți muzică romantică. Dintr-o dată, realizezi că Parisul devine într-adevăr în modul în care este descris în filme: un oraș estetic, cu bulevarde superbe și localnici la modă.

Louvre Paris

Lăsând gluma deoparte, avem un sfat pentru dvs. Credem că ar trebui să investiți într-un hotel bun din Paris. Locația este totul și un hotel grozav poate fi diferența între o vacanță bună sau o vacanță extraordinară la Paris. Ce poți să faci la Paris în 3 zile? Ce vizităm în Paris în 3 zile? Am creat un ghid cuprinzător despre unde să stați în Paris pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună cazare pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. Să începem acele 3 zile romantice în Paris.

Paris Boulevard

Ziua 1 – Itinerar Paris

Notre-Dame de Paris

Ne-am început cele 3 zile la Paris chiar în fața Notre Dame. Ne-am trezit foarte devreme pentru că am vrut să vedem această frumoasă catedrală din secolul al XIII-lea, fără mulți turiști din jur. Vestea bună este că, dacă ajungi acolo la prima oră, vei putea să faci mai multe poze cu Notre-Dame, dar vestea proastă este că nu prea poți intra înăuntru. Am vrut să vedem acele contraforturi și garguile frumoase, conform romanului lui Hugo. Dacă vizitați în timpul orelor normale de deschidere, vă recomandăm să petreceți aproximativ 1 oră pentru a vedea Notre-Dame.

Muzeul Louvre

Situat la 21 de minute de mers pe jos de Notre Dame, Muzeul Luvru este un palat istoric cunoscut pentru colecția sa de artă. Este incredibil de popular, numit cel mai vizitat muzeu din lume. Vei avea o șansă să o vezi pe Mona Lisa, dar te aștepți la o aglomerație nebunească. Vestea bună este că alte părți ale muzeului sunt mult mai aerisite și mai relaxate, deoarece majoritatea oamenilor merg la Luvru, special pentru a vedea Mona Lisa.

Vă recomandăm să petreceți aproximativ 3,5 ore în turul muzeului. Cumpărați bilete aici.

Interior room of Louvre museum

Ora prânzului

Dacă doriți o experiență Michelin în Paris, mergeți la Restaurantul Kei, un restaurant franțuzesc elegant, care se deschide la 12:30, tocmai la timp pentru prânz. Meniul este o fuziune franceză – japoneză, așa că așteptați-vă la niște feluri de mâncare delicioase și magice.

Pentru mâncare mai puțin sofisticată, dar delicioasă și plină de culoare, încercați Le Bistrot d’Eustache. Este destul de aglomerat în timpul prânzului, așa că asigurați-vă că nu vă deranjează să așteptați câteva minute.

Nu vă place mâncarea franțuzească, dar doriți mâncare japoneză? Nu vă faceți griji, mergeți la Restaurant Zen, un restaurant japonez uimitor cu mâncare excelentă și incitant.

Quiche Paris Food

Muzeul d’Orsay

Situat la 10 minute de mers pe jos de Luvru, se află Musée d’Orsay, un muzeu superb, într-o fostă gară. Dacă îți place arta, la fel ca și nouă, te vei îndrăgosti de toate acele colecții de artă europene, din secolele al XIX-lea și al XX-lea. Vă recomandăm să petreceți 2-3 ore acolo.

Știați că Musée d’Orsay este găzduit în fosta Gare d’Orsay, o gară construită pentru Târgul Mondial din 1900?

Cumpărați biletele in avans cu ghid pentru mai multe informații.

Orsay museum in Paris

Grădina Tuileries

Situat la doar 5 minute de Muzeul d’Orsay, Grădina Tuileries este fantastică pentru o plimbare romantică în Paris. Există foarte multe locuri pentru foto și aici, așa că asigurați-vă că aveți camera pregătită. În ultima vreme, au avut loc unele incidente în care turiștii au fost înșelați să semneze niște documente pentru petiții false și li s-a cerut să doneze bani. Vă rugăm să stați departe de oricine suspect care vă cere să semnați o petiție. Poliția locală a lucrat din greu pentru a-i ține pe escrocii departe de străzile Parisului, dar, din păcate, este aproape o muncă imposibilă.

Nu vă spunem acestea pentru a vă descuraja să vizitați Parisul, deoarece acest lucru se poate întâmpla în orice oraș mare plin de turiști. Vrem să fiți pregătiți și să folosiți bunul simț pentru a evita eventualele probleme. Spune pur și simplu nu persoanelor suspecte care se apropie de tine și păstrează-ți lucrurile aproape de tine, în orice moment.

Places to visit in Paris

Place de la Concorde

Din Grădina Tuileries, mergeți aproximativ 5 minute până la Place de la Concorde, o piață publică importantă din Paris, Franța. Este un loc frumos pentru poze și, de asemenea, un loc grozav pentru a fotografia Champs Élysées. Este deosebit de plăcut pentru expuneri lungi, seara. Poți petrece aproximativ 30-40 de minute rătăcind în jurul Place de la Concorde și făcând câte poze îți dorește inima. De acolo, începeți să vă plimbați pe Champs Élysées, spre Arcul de Triumf.

Arcul de Triumf

Plimbarea pe Champs Élysées durează aproximativ 30 de minute de mers pe jos. Puteți lua și metroul, dar este o plimbare atât de plăcută, mai ales seara, de aceea credem că ar trebui să pășiți ușor și să vă răsfățați. În juru există mai multe magazine și restaurante, așa că dacă aveți nevoie să vă odihniți, o puteți face oricând.

Champs Elysee

Masa de seara

Pentru o seară distractivă, vă recomandăm Bustronome, un restaurant francez care oferă mai multe feluri de mâncare cu vin și priveliști superbe ale Parisului. Partea distractivă? Totul este servit într-un autobuz cu etaj. Este un mod ciudat de a descoperi cele mai frumoase monumente în timp ce mănânci mâncare delicioasă, făcută cu dragoste.

O alternativă ar putea fi Le Chiberta, pentru cei care au nevoie de o experiență culinară mai tradițională. Mayfair Garden servește mâncăruri indiene fantastice, iar Flora Danica servește mâncăruri scandinave grozave. Pentru o experiență culinară de lux mergeți la L’Atelier Etoile de Joël Robuchon.

Alternativ, rezervați o croaziera de seara cu cina superba cu șampanie si muzica live.

Cruise on the Seine

Ziua 2 – Itinerar Paris

Sacré-Cœur, Paris

V-ați odihnit și vă încântă să vă continuați itinerarul de 3 zile în Paris? Grozav, pentru că astăzi va fi o zi cu adevărat plină de culoare. Începeți dimineața devreme în fața Sacré-Cœur, o biserică romano-catolică dedicată Inimii Sacre a lui Isus. A fost deschis în 1914 și rămâne una dintre cele mai populare atracții turistice din capitala Franței.

Puteți petrece aproximativ o oră aici. Nu uitați să admirați frumoasele vitralii și mozaicurile interioare ale bisericii.

Rezervați-vă turul excelent pe jos la Montmartre: cea mai bună artă, cultură și mâncare din Paris.

Saint-Pierre de Montmartre

La mai puțin de cinci minute distanță, puteți vizita istorica Biserică Catolică, Saint-Pierre de Montmartre. Aceasta este una dintre cele mai vechi biserici din Paris, datând din secolul al XII-lea.

Muzeul Montmartre

Mergeți încă cinci minute și vizitați Musée de Montmartre, un muzeu fondat în 1960. Este un muzeu mic, așa că probabil veți petrece aproximativ o oră explorând interiorul său. Acesta detaliază cultura și istoria orașului Montmartre. Musée de Montmartre are o cafenea foarte drăguță, unde te poți așeza și contempla puțin. Oferă un binemeritat moment de relaxare înainte de a merge la prânz.

Montmatre

Masa de pranz

Vă recomandăm La Boîte aux Lettres, un restaurant franțuzesc încântător situat la doar câteva minute de Musée de Montmartre. Se deschide la ora 12 și vă recomandăm să faceți o rezervare cu câteva zile înainte. Este puțin ascuns, dar așa cum v-am spus înainte, credem că este un lucru grozav. Preturi mai bune si servicii mai bune. Meniul este limitat, dar foarte bun.

Place du Tertre

Aceasta este o mică piață situată la doar câteva minute de Musée de Montmartre și Sacré-Cœur. Este o piață pietruită, cu linii de cafenele, cunoscută a fi un loc de manifestare al artiștilor. Vă puteți face portretul aici, ceea ce este într-adevăr o experiență minunată.

Palatul Garnier

Puteți fie să luați trenul timp de 20 de minute, fie să mergeți pe jos timp de 30 de minute și să vă îndreptați spre frumosul Palais Garnier. Aici este puțin mai complicat și să vă spunem de ce. Ne place foarte mult Palais Garnier, încât credem că oricine ar trebui să rezerve bilete în avans, pentru a vedea un spectacol aici, și nu numai.

Am rezervat bilete cu 3 luni înainte și am văzut un spectacol de balet fantastic. Inclus în preț veți putea experimenta interiorul Palais Garnier. Oamenii plătesc pentru o excursie cu ghid în interior, dar pentru foarte puțin, suplimentar, puteți obține experiența completă, dacă rezervați cu mult timp în avans. Doar vizitați site-ul oficial și verificați calendarul pentru potențiale spectacole în timpul vizitei dvs. Alternativ, puteți rezerva online pentru turul dvs. în jurul Palais Garnier. Prețul biletelelor începe de la 60 lei. Le puteți cumpăra online in avans.

Walking around Palais Garnier before the show starts

Masa de seara

După operă, savurați cina la Pascade, un restaurant franțuzesc situat în apropiere. Pentru o experiență culinară rafinată, mergeți la Le Céladon, un restaurant cu un cadru intim.

Dacă vă place mâncarea italiană, mergeți la Bar Italia Brasserie, care se află în drum spre următorul punct de interes, Moulin Rouge.

Moulin Rouge

Deoarece este seara show-rilor și spectacolelor, este timpul să mergeți la Moulin Rouge. Situat la doar 20 de minute de Palais Garnier, Moulin Rouge este un cabaret din secolul al XIX-lea, cu decor Belle Epoque. Puteți lua cina aici și vă puteți bucura de spectacole cu costume elaborate. Rețineți că cina aici este destul de scumpă și, deși aceasta este menită să fie o experiență, suntem gurmanzi, așa că preferăm să mergem în locuri care servesc porții mai mari la prețuri mai bune.

Cu toate acestea, ca fan Toulouse-Lautrec, nu puteam sări peste această clădire, pentru că îmi doream foarte mult să o văd. Nu uita, poți rezerva bilete doar pentru spectacol. Prețurile încep de la 435 lei per adult.

Moulin Rouge Paris

Ziua 3 – Itinerar Paris

Muzeul Național de Artă Modernă din Paris

Totul este despre artă atunci când vizitați Parisul și nu este o modalitate mai bună de a-ți începe ultima dintre cele 3 zile în Paris decât cu o vizită de dimineață la Muzeul Național de Artă Modernă. Vă recomandăm să petreceți aproximativ 1,5 ore aici, descoperind arta modernă și contemporană a secolelor 20 și 21.

Palatul Tokyo

La câteva minute de Muzeul Național de Artă Modernă se află Palais de Tokyo, o clădire frumoasă dedicată artei moderne și contemporane. Prezintă exponate rotative ale unor mari artiști mondiali, inclusiv arte vizuale și spectacole suprareale. Vă recomandăm să petreceți aproximativ o oră aici.

Masa de prânz

Pentru prânz, vă recomandăm Restaurant de Sers, un restaurant franțuzesc drăguț situat la doar câteva minute de Palais de Tokyo. Nu uitați să verificați Ladurée Paris, pentru un desert rapid. Ladurée Paris este un loc minunat pentru a cumpăra cele mai bune suveniruri din Paris. Toată lumea iubește o cutie frumoasă de macarons.

O alternativă de prânz este Sushi Okuda, pentru cei interesați de bucătăria japoneză sau Framboise dacă vă plac clatitele delicioase.

Macaroons in Laduree in Paris

Galerie Nationale du Jeu de Paume

Mergeți de-a lungul Senei către Galerie Nationale du Jeu de Paume. Aceasta va fi o plimbare destul de lungă, dar credem că este super romantică, deoarece veți trece pe lângă numeroasele poduri pariziene, care oferă oportunități incredibile pentru fotografie. Galerie Nationale du Jeu de Paume se concentrează pe fotografie și videoclipuri și prezintă expoziții de avangardă. Vă recomandăm să petreceți aproximativ o oră aici.

Centrul Georges Pompidou

Continuați-vă promenada romantică spre Centrul Georges Pompidou. Deoarece astăzi este ziua artei, nu puteți sări peste o vizită la clădirea de avangardă care găzduiește o gamă incredibilă de artă modernă. Puteți petrece aproximativ 2 ore aici, dar dacă iubiți arta modernă, alocați timp dublu.

Pompidou Art Gallery

Jardin des Plantes

Traversați de cealaltă parte a Senei și mergeți spre Jardin des Plantes. Ne plac grădinile botanice și le vizităm mereu când este posibil. Am fost surprinși să vedem foarte puțini turiști în jur, ceea ce l-a făcut perfect pentru o după-amiază relaxantă și romantică. Vizitează casele de sticlă și așează-te pe una dintre băncile de afară.

Panteon

Aruncă o privire asupra mausoleului din secolul al XVIII-lea, în drum spre Jardin du Luxembourg.

Jardin du Luxembourg

Continuați plimbarea din grădina botanică spre Jardin du Luxembourg. Acesta este un loc foarte frumos pentru fotografii minunate, în cuplu. Parcul datează din secolul al XVII-lea și prezintă copaci plantați în modele și statui glorioase, pe piedestale. Aici puteți găsi Palais du Luxembourg și Musée du Luxembourg.

Jardines du Luxembourg

Turnul Eiffel

Este timpul să vedeți cea mai emblematică caracteristică a Parisului: Turnul Eiffel. S-ar putea să vă întrebați de ce l-am lăsat pentru ultima seara. Știm că poți vedea Turnul Eiffel din atât de multe unghiuri și în cele 3 zile petrecute la Paris, l-ați fi văzut zi și noapte. L-am lăsat pentru final pentru că știam că va continua să-și păstreze misterul și să creeze o priveliște foarte romantică odată ce veți ajunge în sfârșit acolo. Este ceva de așteptat cu adevărat nu doar înainte de a vizita Parisul, ci și atunci când vă aflați în Paris.

Fiți siguri sa cumpărați biletele in avans.

View from Galleries Lafayette

Pentru încheierea perfectă a celor 3 zile romantice în Paris, opriți-vă la un supermarket local, cumpărați o pătură, mai multe feluri de brânză, struguri și o sticlă de vin francez. Mergeți spre Parcul Champ de Mars și faceți un picnic seara. Aceasta va fi cina ta și promit că va fi cea mai bună de până acum.

Pe măsură ce vine noaptea, Turnul Eiffel va deveni învelit în străluciri. Împachetați-vă pătura și mergeți încet spre Turnul Eiffel. Cumpărați-vă biletele în avans și luați-le pentru ultima intrare: 22:30. Vedeți Parisul de sus, noaptea, în toată splendoarea lui. Un oraș nesfârșit, de lumini, culori și sunete, un vis frumos de aventuri romantice nesfârșite.

Champ du mars Paris

Sperăm că v-a plăcut itinerarul nostru romantic de 3 zile în Paris. V-am prezentat cu drag, pe baza experiențelor noastre din superba capitală a Franței, câteva posibile obiective pentru un sejur minunat la Paris în 3 zile. Vă rugăm să ne spuneți ce părere aveți în secțiunea de comentarii de mai jos.

Share this post
Cory from You Could Travel entering Senso-ji in Tokyo, Japan

Cory Varga – Cory Varga is a licensed travel agent and published travel writer. Her main expertise is writing about Japan, where she happily lives with her husband.
Cory published her first book on Japanese customs and manners because she’s obsessed with everything Japan and wants to share more about the local customs with the rest of the world.
While Cory has visited hundreds of destinations and has lived in 7 different countries, Japan remains her favorite place to live and write about. Cory is multilingual.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *