Întotdeauna, asociez Poiana Brașov cu copilăria mea petrecută în România.
Poiana Brașov este locul unde obișnuiam să petrec weekendurile de vară cu bunicul meu, bucurându-mă de picnic-uri, relaxare și lecturarea unei cărți sub pini.
Poiana Brașov (Poiana Soarelui) se află în județul Brașov, la 12 km de orașul medieval Brașov, 11 km de Râșnov și este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de schi din țară.
Situată la aproximativ 1020 de metri deasupra nivelului mării, pe un platou de la baza masivului Postăvarul, Poiana Brașov beneficiază de o clima montană, caracterizându-se prin nota de tranziție dintre clima temperată de tip oceanic și cea temperată de tip continental, mai umedă și mai răcoroasă în zonele montane înalte. Temperatura, vara are o medie de aproximativ 20C, iar iarna de -4C.
Climatul subalpin tonifiant, cu aer puternic ozonat și curat, face din Poiana Brașov o stațiune de odihnă și agrement cu caracter permanent, propice odihnei și tratării diferitelor afecțiuni, combaterii efectului stresului cotidian.
Odată ce iarna a trecut, Poiana Brașov devine o bijuterie verde plină de oportunități de drumeții pentru iubitorii de aventură. Este un loc grozav pentru un weekend, picnic în natură și fotografie în aer liber.
O să-ți placă această bijuterie ascunsă, din România!
Iată ghidul complet pentru Poiana Brașov pentru a-ți putea planifica excursia la munte.
Table of Contents
- Despre Poiana Brașov
- Cum ajungi la Poiana Brașov?
- Cu autoturismul
- Cu transportul public
- Cu bicicleta
- Tur privat
- Când să vizitezi Poiana Brașov?
- Unde te cazezi în Poiana Brașov
- Ce poți face în Poiana Brașov
- Schi în Poiana Brașov
- Poiana Brașov Informații Pârtie
- Pârtia Lupului
- Pârtia Subteleferic
- Pârtia Sulinar
- Pârtia Drumul Roșu
- Pârtia Ruia
- Pârtia Kanzel
- Pârtia Bradul
- Pârtia Stadion
- Pârtia Subteleferic ICPAT
- Plimbare pe traseele montane
- Înconjurați munții cu bicicleta
- Echitație în Poiana Brașov
- Relaxați-vă în Spa
- Bucurați-vă de mâncarea tradițională românească
- Faceți o excursie de o zi din Poiana Brașov
Despre Poiana Brașov
Prima atestare documentată a stațiunii Poiana Brașov datează din anul 1427. În 1895 a fost fondată ca zonă turistică pentru orașul Brașov, prima construcție a apărut în 1904, iar doi ani mai târziu, în 1906, a devenit stațiune turistică de schi. În 1906, în Poiana Brașov, a avut loc prima competiție de schi din Transilvania. Prima competiție importantă desfășurată la Poiana Brașov a fost a IX-a ediție a Jocurilor Mondiale Universitare de Iarnă, din 1951. De atunci a atras nenumărați turiști din întreaga lume.
Poiana Brașov continuă să fie prezentată ca o mare stațiune de schi europeană de telegraph.co.uk. În 2011, a primit investiții de peste 90 de milioane de euro, iar în 2013 a găzduit probe sportive de hochei pe gheață, patinaj artistic și viteză pe pistă scurtă, schi alpin și fond, sărituri cu schiurile, biatlon și snowboard, în cadrul Festivalului Olimpic de Iarnă al Tineretului European.
Dacă îți place să schiezi, să știi că Poiana Brașov are o lungime totală a domeniului schiabil de 24,5 kilometri, iar începând cu anul 2022 este proiectată extinderea cu încă 10,4 km, spre Râșnov.
Astfel, stațiunea are 10 pârtii de schi,omologate, pentru a te bucura de experiențe inedite.
Pasionații de schi trebuie să știe că există un strat de zăpadă de 50-60 cm, pe creste poate ajunge la 100 cm, care durează de la mijlocul lunii decembrie până la sfârșitul lunii martie. În Poiana Brașov, la altitudine, ninsoarea își face debutul în a doua jumătate a lunii noiembrie, dar grosimea stratului de zăpadă ar putea să nu fie suficientă pentru schiat, până în decembrie.
Pentru cei interesați de servicii premium, la un preț accesibil, Poiana Brașov este locul
potrivit.
Situată în apropierea Castelului Bran, Cetății Râșnov și orașului Brașov, înconjurată de 4 mari masive muntoase, Postăvarul (1799m), Piatra Craiului (2238m), Bucegi (2505m), Piatra Mare (1848m), cabane pitorești din lemn și cu domeniul schiabil deosebit, stațiunea Poiana Brașov este destinația ideală cu un potențial turistic încă nevalorificat pe deplin.
Cum ajungi la Poiana Brașov?
Accesul în stațiune se poate face din două direcții, dinspre Râșnov și din Brașov. Pentru a ajunge în Poiana Brașov ai mai multe opțiuni, așa că, iată recomandările mele:
Cu autoturismul
Din direcția București, aveți două variante de a ajunge în Poiana Brașov: prin Brașov, sau urmând traseul Predeal – Pârâul Rece – Râșnov.
Dacă alegeți a doua variantă, în intersecția de după podul rutier din Predeal trebuie să virați la stânga, spre Râșnov. Odată ce ajungeți în Râșnov, virați dreapta, urmând direcția Cetatea Râșnovului / Poiana Brașov.
Ambele drumuri, atât cel din Brașov cât și cel din Râșnov, sunt foarte bine întreținute și accesibile tot timpul anului.
Cu transportul public
Dacă șofatul nu este o opțiune, atunci se poate lua un tren de la București până la Brașov și apoi, de la gară, un autobuz până în Poiana Brașov. Călătoria cu trenul durează aproximativ 2,5 ore, cu plecare din Gara de Nord. Ar trebui să cumperi un bilet pentru Interregio, care costă aproximativ 50 RON de persoană (dus) la clasa a doua. Menționez că la sfârșit de săptămână există „Biletul de weekend”, cu reduceri de la 15% până la 35%. Din gara Brașov poți lua autobuzul numit “Poiana Expres” (linia 100) care costa 6 RON de persoană. Autobuzul circulă din gara Brașov către Poiana Brașov la următoarele ore: 10.05, 11.20, 12.05, 15.35, 16.20 și 17.00.
Din Poiana Brașov până în gara Brașov poți lua același autobuz la următoarele ore: 11.20, 12.00, 12.45, 16.15, 17.00 și 18.00.
Dacă ajungi într-un moment în care autobuzul expres nu este disponibil, trebuie să iei autobuzul numărul 4 din gara Brașov pana în centrul orașului Brașov (la stația Livada Poștei). De la Livada Poștei aveți nevoie de autobuzul numărul 20 care vă va duce la Poiana Brașov. O călătorie cu autobuzul 4 costă 3 RON de persoană, iar o călătorie cu autobuzul 20 costă 6 RON. Să nu uiți să achiziționezi biletul de la un chioșc RATBV, deoarece nu îl poți cumpăra de la șofer. Dacă intenționezi să călătorești în zilele de sâmbătă, duminică sau de sărbătorile legale, cumpără bilete în avans, deoarece chioșcurile vor fi închise. Odată ajuns în autobuz, nu uita să validezi biletul.
O altă variantă este să iei un autocar de la București până la Brașov. Acest lucru durează mai puțin de 4 ore și costă ~40 RON de persoană, autocarul va opri în centrul orașului Brașov, dar va continua până în Poiana Brașov (vezi mai sus).
Odată ce te-ai cazat, aproape totul este la câțiva pași, existând autobuze de transfer către pârtiile de schi. Acesta este de departe cel mai simplu și mai convenabil mod de deplasare.
De precizat, având propria mașină poți beneficia de o cazare mult mai accesibilă, ca preț, la o distanță relativ mică de stațiunea Poiana Brașov.
Cu bicicleta
Dacă te cazezi în Brașov sau în împrejurimi, nicio problemă, bicicleta este o opțiune de luat în calcul pentru a ajunge în Poiană Brașov. Locurile sunt superbe, iar traseele nu sunt solicitante. De altfel, pot fi parcurse și pe jos.
Două dintre trasee, cele mai accesibile, pornesc de la „Pietrele lui Solomon” și sunt cunoscute sub numele de „Drumul vechi” și „Drumul forestier”.
„Drumul vechi al Poienii” a fost utilizat până în anul 1966 pentru transportul auto, când s-a dat în folosință noul drum care pornește din „Livada Poștei”. În prezent, este folosit ca traseu turistic, foarte popular printre localnici sau turiștii care doresc o plimbare lejeră, din Brașov până în Poiana Brașov. Traseul are aproximativ 3,5 km și poate fi parcurs cu bicicleta cam în 30 – 40 de minute, iar pe jos cam în 50 – 60 de minute. „Drumul Vechi al Poienii” se intersectează cu drumul nou în zona Poiana Mică și continuă paralel cu acesta, prin pădure.
Un alt traseu pe care puteți urca cu bicicleta sau pe jos din Brașov în Poiana Brașov este „Drumul forestier”. Acesta pornește tot de la Pietrele lui Solomon, în stânga vechiului drum. Este mai lung decât acesta, dar la fel de lejer. Urmând acest traseu vei ajunge în Poiana Brașov chiar pe Pârtia Bradul, putând continua drumeția pe Drumul Roșu, până la Cabana Postăvarul.
Desigur, în Poiană poți ajunge cu bicicleta și pe asfalt, dacă dorești să pedalezi pe șosea.
Indiferent cum vei parcurge drumul până în Poiana Brașov, cu bicicleta sau pe jos, anotimpurile vor modela natura în mod magic, astfel încât vei trăi experiențe unice.
Tur privat
Dacă dorești să vizitezi Poiana Brașov doar pentru o zi, pentru a vedea cât de frumoasă este, poți rezerva și un tur privat. Tururile private te vor duce din București la Castelul Bran, Poiana Brașov și Brașov și apoi înapoi în capitală. Acesta este un mod fantastic de a admira frumusețile locale, de a fotografia castelele de pe traseu, peisajele superbe și de a te bucura de o mâncare bună.
Când să vizitezi Poiana Brașov?
Poiana Brașov este cea mai populară stațiune din România, ceea ce înseamnă că este destul de aglomerată, însa acesta nu este un impediment pentru a te bucura de frumusețea ei magică.
Poiana Brașov poate să te surprindă prin frumusețea sa, în fiecare zi a anului.
Asigură-te că rezervi cazarea cu câteva luni înainte de a o vizita, pentru a beneficia de prețuri mici. Dacă te decizi să petreci sărbătorile de iarnă în Poiana Brașov, să ții cont de orele de deschidere și de închidere ale magazinelor locale, deoarece cele mai multe sunt închise timp de 2-3 zile de Crăciun și de Revelion.
Pentru prețuri mai accesibile, ianuarie și februarie sunt opțiuni grozave. Ianuarie este cea mai rece lună a anului, atunci peisajul se transformă într-un loc de poveste. Este momentul potrivit să te bucuri de sporturile de iarnă în Poiana Brașov.
De asemenea, recomand să vizitezi Poiana Brașov și în timpul primăverii, verii sau toamnei deoarece fiecare anotimp este special. Desigur, nu vei putea schia între jumătatea lunii martie și jumătatea lunii noiembrie, dar Poiana Brașov este perfectă pentru tot felul de activități în aer liber, inclusiv ciclism, drumeții și echitație.
Primăvara, în Poiana Brașov, vremea poate fi încă puțin răcoroasă, dar poți admira un covor de violete, precum și minunații ghiocei.
Vara te poți bucura de drumeții însorite, de plajă și un bronz superb! Vara este, de asemenea, timpul pentru picnicuri și fotografie în aer liber.
Toamna este anotimpul meu preferat, iar Poiana Brașov arată uluitor în luna septembrie.
Drumul spre stațiune este spectaculos, poți fotografia peisaje de vis, natura jucându-se cu nuanțele arămii într-un mod magic. Vremea poate fi surprinzătoare, cu zile plăcute și nopți reci.
Unde te cazezi în Poiana Brașov
Hotelurile, cabanele, pensiunile și apartamentele disponibile în Poiana Brașov oferă diverse opțiuni de cazare, în funcție de bugetul fiecăruia. Important este ca rezervarea să se efectueze cu ceva timp înainte de sejur, pentru a beneficia de cele mai mici prețuri.
Recomandări:
Aurelius Împăratul Romanilor – Situat pe malul Lacului Miorița, în stațiunea montana Poiana Brașov, hotelul Aurelius Împăratul Romanilor de 4 stele oferă cazare în spații elegante și luxoase. Prețurile încep de la 350 RON pe noapte, cu micul dejun inclus. Restaurantul este situat direct pe malul lacului și oferă un meniu diversificat de mâncăruri internaționale sau locale. Rezervați această proprietate aici.
Teleferic Grand Hotel – Un hotel rustic de 4 stele, situat la doar 50 de metri de teleschi, la baza pârtiei Subteleferic, Teleferic Grand Hotel oferă vedere panoramică la munte. Camerele sunt decorate cu gust, au mobilier și decorațiuni din lemn masiv. Hotelul are școală de schi şi centru de închiriere de echipamente de schi şi snowboard, cu uscător de clăpari. Teleferic Grand Hotel deține 2 restaurante: – restaurantul 4 Seasons, care oferă mâncăruri românești și internaționale, și restaurantul Gourmet, care servește preparate rafinate. Rezervați Teleferic Grand Hotel aici.
Hotel OHMA– Hotel fermecător și confortabil, este situat într-o zonă liniștită și pitorească din Poiana Brașov, oferind relaxare completă într-un peisaj luxuriant. Camerele sunt bine dimensionate, cu balcon și oferă un confort deosebit. Există parcare gratuită , iar prețurile încep de la doar 275 RON pe noapte. Rezervați aici Hotel Ohma.
Cabana Yager – Unitatea de cazare oferă acces direct la pârtiile de schi și spațiu pentru depozitarea echipamentelor, un restaurant și un bar. Hotelul are camere de familie. Este de la sine înțeles că această cabană are numeroase facilități. Prețurile încep de la 780 RON pe noapte, cu mic dejun inclus. Rezervați Yager Chalet aici.
Ce poți face în Poiana Brașov
O mulțime de lucruri: schi și snowboard, în sezon, drumeții, fotografie, sporturi extreme, mountain bike și echitație. Orice ai decide, Poiana Brașov este potrivită iubitorilor de aer curat și oferă activități variate. Iată care sunt recomandările mele pe care sa le încerci atunci când vizitezi Poiana Brașov:
Schi în Poiana Brașov
Mulți turiști vin în Poiana Brașov pentru a schia, stațiunea fiind adesea denumită Alpii Românești. Desigur, nu vei schia în Alpi, ci în munții Carpați, încă bogați în floră și faună. Poiana Brașov este mai permisivă ca și costuri, decât alte stațiuni de schi din Europa, iar noile investiții oferă facilitați comparabile cu pârtiile din Austria. Poți schia de la sfârșitul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii februarie. Întotdeauna să verifici starea pârtiilor. Abonamentul pentru ascensoare sau telecabine costă în jur de 1140 RON per adult, pe 10 zile.
Poți angaja un instructor care să te învețe să schiezi, cu doar 60 RON/oră cu grup sau de la 120 RON/oră, lecție privată . Închirierea echipamentului costă în jur de 50 RON de persoană/zi.
Întrucât Poiana Brașov este cea mai vizitată stațiune de schi din România, îți recomand să rezervi cazarea și transportul, în avans.
Poiana Brașov Informații Pârtie
Există 10 pârtii pe care le puteți folosi în Poiana Brașov cu o lungime totală de 24,5 de kilometri.
Pârtia Lupului
Panta Lupului, cea mai lungă pârtie neagră de pe Postăvarul, cu o lungime totală de peste 3000 m, recomandată pentru schiorii experimentați .
Pârtia Lupului are plecarea de la stația superioară a Telescaunului Ruia dar poți ajunge pe ea și dacă urci cu Telegondola Postăvarul
Pârtia Subteleferic
Destinată schiorilor avansați, această pârtie dificilă se întinde pe o lungime de 2200 m.
Diferența de nivel este de 650 metri, punctul de plecare este la 1700 de metri (la stația de sosire a telegondolei), iar punctul final este la stația de plecare a gondolei.Accesul la pârtie se face folosind telegondola, în cazul în care urcarea se face cu telecabina Capra Neagra sau Kanzel, accesul se face de pe Drumul Roșu de la intersecția cu partia Ruia.
Pârtia Sulinar
Dacă ești un schior cu calificare medie, atunci aceasta este pârtia pentru tine. Cu o lungime totală de 2820 m, garantat, vei avea parte de multă distracție. Telecabina o puteți lua de pe Pârtia Kanzel. De pe pârtia „Sulinar” se poate ajunge acum la „Drumul Roșu” și, de asemenea, la baza pârtiei „Bradul”, folosind noua legătură pusă la dispoziție de la extinderea care a avut loc în 2010.
Pârtia Slalom prezintă un grad de dificultate ridicat. Pârtia Slalom este amplasata la o altitudine de 1235 de metri, are o lățime medie de 50m, o lungime de 550m și o diferență de nivel de 200m
Pârtia Drumul Roșu
Aceasta este o pârtie de dificultate mică și cea mai lungă din țară cu o lungime de 4752 m. Are legături cu aproape toate restul pârtiilor din Poiana Brașov. Telecabina o poți lua de pe pârtia Kanzel. Această pârtie este considerată una dintre cele mai frumoase din Poiana Brașov și din România. Când este o vizibilitate buna va puteți bucura de priveliști magnifice ale vârfurilor din jur precum Bucegi, Poienii, Râșnovului și nu numai. Deși este numită Pârtia roșie, este de fapt o pârtie albastră în ceea ce privește dificultatea. Este ideal pentru începătorii care au ceva experiență în schi sau snowboard. Totuși, este important să fi luat câteva lecții înainte de a merge pe această pârtie.
Pârtia Ruia
Ruia este o pârtie de dificultate mare și este special creată pentru schiorii experimentați. Lungimea Pârtiei Ruia este de 540 m și se poate accesa din stația de telegondolă de pe pârtia Kanzel.
Pârtia Kanzel
Pârtia Kanzel este destul de mică, măsoară doar 450 m lungime. Este principalul punct de legătură între restul pârtiilor. Deci inevitabil vei veni aici. Cu toate acestea, rețineți că pârtia Kanzel este concepută ca o pârtie dificilă pentru schiorii experimentați.
Pârtia Bradul
Aceasta este cea mai populară pârtie din Poiana Brașov, cu un grad de dificultate ușor, fiind perfectă pentru începători. Totodată este singura pârtie care are o instalație de nocturnă. Pârtia Bradului măsoară 465 m lungime și este adesea foarte aglomerată. Foarte probabil, aici vei veni cu instructorul tău pentru a învăța cum să schiezi, dacă nu ai mai făcut-o până acum.
Pârtia Stadion
Este cea mai ușoară pârtie din Poiana Brașov și este dedicată, în principal, schiorilor, copiilor și snowboarderilor începători. Acesta este locul perfect pentru a învăța mișcări noi și pentru a practica utilizarea teleschiului. Măsoară doar 612 m, ceea ce o face excelentă pentru începători.
Pârtia Subteleferic ICPAT
Prezintă un grad de dificultate ridicat. Este amplasata la o altitudine de 1320 de metri, are o lungime de 495 m.
Plimbare pe traseele montane
Primăvara, vara și toamna sunt perfecte pentru drumeții în Poiana Brașov.
Pentru iubitorii de drumeții, recomand traseul până la Vârful Postăvaru care se află la 1799 m. Cel mai utilizat traseu este spre Cabana Postăvaru, pe „Drumul Roșu”, până la vârful Postăvaru. Traseul are puțin peste 6 km și durează aproximativ 2,5-3 ore. Este un traseu de dificultate medie, așa că este necesară o bună condiție fizică. Pentru ușurința ta, am asamblat traseul de drumeții pe komoot.
Puteți să luați telecabina până sus.
Telecabina costă în jur de 40 RON de persoană pentru o călătorie dus-întors. Te poți bucura de vederi incredibile de sus și poți face câteva fotografii spectaculoase.
O altă opțiune este să iei telecabina până în vârf pentru a te bucura de priveliște și a merge înapoi pe jos, pe oricare dintre traseele marcate.
Înconjurați munții cu bicicleta
Vrei să mergi cu bicicleta prin pădure? Poți să te alături unui tur cu bicicleta în Poiana Brașov sau să îți închiriezi bicicleta și să explorezi. Poți, desigur, să îți aduci propria bicicletă, dar reține că, dacă iei trenul și autobuzul, este posibil să nu ai întotdeauna voie să vă urci cu aceasta. Există o mulțime de trasee de ciclism, unele ușoare (până la 30 km), medii (până la 70 km) și dificile care au peste 135 km.
Verifică vremea și adu-ți echipamentul potrivit pentru aventura ta.
Echitație în Poiana Brașov
În sezonul mai cald poți călări prin pădurile din Poiana Brașov. Acest lucru este deosebit pentru o familie cu copii. Reprezintă o modalitate excelentă de a te bucura de compania acestor animale superbe. Există un centru de echitație dedicat în Poiana Brașov. Poți citi mai multe pe site-ul lor oficial.
Relaxați-vă în Spa
Când vine vorba de munte, puțini se gândesc să se relaxeze într-o piscină termală, să se bucure de o baie relaxantă sau să beneficieze de un masaj. Dar, ce poate fi mai bun decât să te relaxezi după o zi plină de activități minunate în Poiana Brașov. Există mai multe hoteluri cu spa și am câteva recomandări pentru tine:
Ana Sport Hotels din Poiana Brașov este poate cel mai popular centru spa. Este grozav mai ales dacă îți plac piscinele interioare calde. Are și un centru de wellness și-ți poți rezerva propriile tratamente.
Aurelius Împăratul Romanilor – L-am recomandat deja ca un loc deosebit de cazare în Poiana Brașov, așa că ai putea să-l iei în considerare și pentru o relaxare la spa. Oferă un centru de wellness, piscine interioare și în aer liber. De asemenea, are saună și cadă cu hidromasaj.
Bucurați-vă de mâncarea tradițională românească
Nu există o modalitate mai bună de a experimenta o cultură decât prin gastronomia ei. România are mâncare extraordinară, caracteristică fiecărui anotimp. Când vizitezi Poiana Brașov, îți sugerez să încerci tot ce este tradițional. Cere ospătarului tău să-ți recomande specialități românești și nu vei fi dezamăgit. Există restaurante pentru toate gusturile, dar voi aminti câteva dintre acestea, cu mâncare tradițională:
Șura Dacilor – amenajată în stil pur autentic te transpune în îndepărtata lume dacică, prin arhitectura locului. Oferă o foarte mare varietate culinară: gustare țărănească rece, bulz dacic, preparate vânătorești, batal la tavă, pâine de casă pe vatră, pui la ceaun, păstrăv prăjit, file de șalău, ciuperci sote cu unt, orez țărănesc, murături din cămară proprie, brânzeturi de toate felurile, ștrudel cu dovleac, papanași cu dulceața și smântână.
Restaurant Stâna Turistică – Este o locație de vis, în inima munților, cu un peisaj superb, restaurant și terasă, angajați profesioniști care sunt gata în orice secundă să te răsfețe cu preparate deosebite, cu specific tradițional. Meniul bogat, bazat pe produse autohtone îți alintă papilele gustative.
Astfel poți servi o gustare de la stână (telemea de oaie, maturată, caș afumat, brânză de burduf cu verdețuri, ceapă roșie, roșii), o ciorbă de fasole cu ciolan afumat sau o pastramă de berbecuț cu mămăligă.
Nu sunt neglijați nici clienții vegani, ei putând opta pentru un platou tradițional vegetarian, o iahnie de fasole cu varză murată sau mere la cuptor, cu nuca.
Lista poate continua cu foarte multe alte bunătăți.
Faceți o excursie de o zi din Poiana Brașov
Un alt lucru grozav de făcut este să faci o excursie de o zi din Poiana Brașov, pentru a experimenta cultura locală. Poți face o excursie de o zi în orașul Brașov și poți explora orașul vechi al Brașovului. Vei găsi o mulțime de restaurante tradiționale, buticuri independente și vei putea afla despre istoria sa. Este locul perfect pentru a găsi și suveniruri minunate.
Pentru cei care vor să pătrundă într-o lume demult dispărută, cea a dinozaurilor, Dino parc din Râșnov, este o ocazie extraordinară. Situat în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber. Găzduiește 100 de dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală conform ultimelor descoperiri paleontologice. Parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, un cinematograf 9D și un cinematograf 360°, trasee de aventură, tiroliană, labirint cu lasere, soundbox, expoziții unicat. Este expusă reproducerea celui mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pământului în zbor fără oprire, dar și un meteorit real, extrem de rar, descoperit în România. Tot aici îl vei găsi și pe Seismosaurus, uriașul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas făcut.
Un bilet costa 30 RON pentru adulți și 23 RON pentru copii.
Poți rezerva un tur pentru a vedea ursul brun carpatin în rezervația de urși de la Zărnești, aflată la 22 km de Poiana Brașov.
Pentru o experienta rustica, te invit la un tur din Brașov în satele romanești de la munte, acestea fiind foarte bine conservate și unde vei vedea latură tradițională a României, pe care puțini turiști au ocazia să o descopere. Turul include transport, ghid montan licențiat, degustare diverse brânzeturi, prânz eco (bulz sau similar), băuturi tradiționale.
Un traseu preferat de mine, de 81 km, este cel care pornește din Poiana Brașov până la Bâlea Lac, pe Transfăgărășan. Este un drum magic, cu numeroase serpentine spectaculoase care-ți stimulează adrenalina la maxim.
La destinație, în mijlocul uneia dintre cele mai frumoase regiuni montane din Carpați, vei găsi Cabana Bâlea Lac , situată lângă un lacul glaciar Bâlea
Rezervă-ți turul Transfăgărășan-ului aici.
Sunt sigură că va fi o încântare să vizitezi Poiana Brașov și că ești pregătit pentru o aventură în aer liber. Mă bucur că ai ales România pentru următoarea vacanță.
Ești gata să petreci momente de vis în Poiana Brașov? Lasă un comentariu mai jos și spune-mi despre planurile tale de călătorie în România.
Leave a Reply