Top atracții în Tokyo, Japonia

Tokyo este una dintre cele mai uimitoare destinații de vizitat, cu atracții unice și interesante de ales. Sunt atât de multe lucruri pe care le puteți face în Tokyo și pe care nu le puteți face în altă parte a lumii. De la străzi luminate de neoane până la temple istorice, restaurante de clasă mondială și cafenele moderne, Tokyo le are pe toate. Pe măsură ce Japonia se redeschide pentru călători, acest ghid cuprinzător vă va ajuta să navigați printre atracțiile de neratat ale orașului, experiențele culturale, sfaturi practice și multe altele, asigurându-vă că profitați la maximum de călătoria dvs.

Pentru a profita la maximum de aventura dvs. în Tokyo, este esențial să vă planificați cu atenție călătoria în avans, selectând cele mai bune locuri de vizitat și ce să faceți în Tokyo.

Lista mea profund cercetată de lucruri de făcut în Tokyo se bazează pe experiențele mele personale și include activități tradiționale, locații de neratat și localuri unice. Cu cât veți vedea mai multe atracții în Tokyo, cu atât veți iubi mai mult orașul.

Am vizitat Tokyo mai mult decât orice altă destinație din lume și am locuit chiar aici pentru o vreme. Așadar, topul meu de lucruri de făcut în Tokyo include cele mai bune locuri din oraș, cu o combinație de atracții unice, locuri la modă, atracții clasice pe care toată lumea le iubește și comori ascunse distractive de adăugat pe lista dvs. Cu cât veți vedea mai multe atracții în Tokyo, cu atât veți iubi mai mult orașul.

Sfaturi pentru călătoria dvs.: rezervați-vă JR Pass înainte de a zbura pentru a economisi timp și bani și rezervați-vă hotelul în Tokyo cu mult înainte, deoarece cele mai bune tind să se epuizeze destul de repede. Verificați cum să vă pregătiți pentru călătoria dvs. în Japonia și nu uitați de itinerariul dvs. final în Tokyo.

Table of Contents

Parcurgeți trecerea Shibuya

Probabil că ați văzut multe videoclipuri în timelapse cu trecerea Shibuya, dar nimic nu vă poate pregăti pentru adevărata experiență Shibuya. Este minunat și uimitor, și cu siguranță o să vă placă. Traversează Shibuya, fă multe fotografii, trăiește experiența la maximum, apoi fotografiaz-o și de sus.

Trecerea Shibuya este cel mai aglomerat loc de traversare pentru pietoni din lume, fiind traversată de peste jumătate de milion de oameni în fiecare zi sau aproximativ 2500 de persoane de fiecare dată când semafoarele devin verzi. Când vizitați Tokyo, asigurați-vă că sunteți unul dintre ei!

Pregătiți-vă pentru reclame zgomotoase și lumini de neon care licăresc din toate direcțiile. Este un loc minunat pentru a vă scufunda în inima bătătoare a Tokyo.

Shibuya este un loc foarte la modă unde veți găsi multe centre comerciale și restaurante interesante, în special populare în rândul tinerilor. Sunt multe lucruri de făcut în cartierul Shibuya, dincolo de traversarea pietonală Shibuya. Verificați Shibuya 109 pentru modă tinerescă, mergeți la Loft pentru suveniruri minunate și bucurați-vă de numeroasele opțiuni culinare. Datorită locației sale excelente, Shibuya este, de asemenea, un loc excelent pentru a sta în Tokyo.

Nu uitați să vă uitați la statuia memorială Hachikō în fața trecerii. Este un punct de întâlnire bine cunoscut pentru localnici.

Cele mai bune vederi ale trecerii Shibuya

  • Shibuya Sky – Vă recomand în special să-l vizitați în timpul apusului. Arată absolut uimitor și există chiar și un scărișor grozav, care este fantastic pentru fotografii și videoclipuri, cu o priveliște nebună asupra Tokyo de sus. Asigurați-vă că achiziționați biletele în avans. Taxa: ¥2,000 (adulți), ¥1,600 (studenți), ¥1,000 (elevi de școală primară), ¥600 (copii între trei și cinci ani), gratuit (sub doi ani). Program: 9:00 – 23:00
  • Starbucks (Shibuya Tsutaya) – Sunt doar câteva scaune care oferă vedere la trecere, așa că trebuie să știți că acesta este un loc foarte aglomerat. Taxa: Costul unei cafele (și multă răbdare).
  • Gara JR Shibuya – Acesta este locul nostru preferat pentru a savura trecerea Shibuya. Mergi la pasajul larg care te duce de la Gara JR Shibuya.
  • Magazinul Hikarie – Mergi la etajul 11 și vei putea vedea o parte din intersecția Shibuya, gara Shibuya și zgârie-norii. Intrarea este gratuită.

Explorează Atmosfera Shibuya Nonbei Yokocho

Shibuya Nonbei Yokocho este un grup de izakaya-uri așezate una lângă alta de-a lungul unei căi înguste. Aici se găsesc multe localuri și baruri unice care se specializează în ingrediente regionale specifice. Aici veți găsi yakitori excelent, ramen, tempura și boluri de fructe de mare.

Acest Shibuya Nonbei Yokocho este inspirat de yokocho-ul era Showa, prezentând felinare de stil vintage pentru a crea acea atmosferă cochetă și nostalgică pe care toată lumea o iubește în Tokyo. Este unul dintre cele mai bune locuri de fotografiat din Shibuya, în opinia mea.

Când vizitați Shibuya Nonbei Yokocho, savurați o masă informală sau o seară în oraș cu prietenii, în timp ce explorați diferitele arome regionale din Japonia.

Bun de știut: Shibuya Nonbei Yokocho poate deveni destul de aglomerat în orele de vârf, așa că pregătiți-vă pentru o atmosferă animată și, posibil, așteptare pentru a găsi loc la mese.

Cum să ajungi acolo: Mergi pe jos timp de 2 minute de la stația Shibuya Sta. Higashiguchi (ieșirea estică).

Vizitați Templele Senso-ji

Templul Senso-ji este cel mai vechi templu din Tokyo, situat în districtul istoric Asakusa. Vedeți celebra poartă Kaminarimon, fotografiați butoaiele de sake de la templu și folosiți tămâia pentru a vă purifica sufletul. Această activitate culturală este foarte populară printre localnici, deoarece veți vedea mulți japonezi care urmează tradițiile lor spirituale budiste.

Senso-ji este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Tokyo și dacă doriți să evitați mulțimile mari, recomand vizitarea Senso-ji de dimineață devreme.

Pentru a explora mai profund spiritualitatea japoneză, distracția și desenați un omikuji la Senso-ji. Un omikuji este o hârtie de ghicit în viitor. Desenarea unui omikuji nu este destinată doar turiștilor. Vei vedea localnici desenând omikuji la temple tot timpul.

Cum să ajungeți acolo: Cea mai bună modalitate de a ajunge acolo este să luați metroul până la stația Asakusa, liniile Asakusa sau Ginza. Templul se află la o scurtă plimbare de 10 minute de stație.

Explorați Strada De Cumpărături Nakamise

După ce ați explorat Templul Sensoji, îndreptați-vă către Strada de Cumpărături Nakamise, un drum pietonal vibrant plin de magazine și tarabe colorate. Această stradă comercială, cu o istorie de secole, oferă o oportunitate perfectă pentru a achiziționa suveniruri tradiționale japoneze, cum ar fi evantaiurile pliabile, kimono și obiecte de artizanat locale.

Sugerez să cumpărați o păpușă Daruma, care simbolizează rezistența și norocul. Aceste păpuși au ochii goi și reprezintă un obiectiv sau o dorință. Umpleți un ochi

când stabiliți un obiectiv sau faceți o dorință, și celălalt ochi după ce ați realizat acest lucru.

Nu uitați să vizitați tarabele cu mâncare delicioasă de-a lungul străzii, unde vă puteți răsfăța cu mâncare japoneză de stradă. Preferatele mele personale includ ningyo-yaki (un prăjit dulce umplut cu pastă de fasole roșie), age-manju (pâini prăjite adânc) și biscuiți de orez.

Unde Să Mâncați

Veți dori să experimentați mâncarea japoneză uimitoare în vizita dvs. la Tokyo. La doar 8 minute de mers pe jos de Strada Nakamise se află cel mai bun okonomiyaki pe care l-am avut vreodată în Tokyo. Explorați Sometarō, găzduit într-un clădire tradițională din lemn, și unul dintre restaurantele mele preferate din oraș. Alegeți ingredientele preferate și apoi gătiți okonomiyaki singuri pe o grătar fierbinte chiar în fața voastră. Nu este doar o experiență distractivă pentru un turist în Tokyo, dar preparatul în sine este delicios și sățios. O experiență perfectă pentru pasionații de mâncare din Asakusa.

Vă rugăm să rețineți că restaurantul acceptă doar plăți în numerar, iar la intrare trebuie să vă dați jos pantofii și să stați în poziția seiza.

Cumpărați Pe Strada Kappabashi

Magazin de gospodărie interesant pe strada Kappabashi din Asakusa Tokyo

Să recunoaștem, una dintre cele mai bune activități din Tokyo este să te bucuri de experiențe de cumpărături neobișnuite și am locul potrivit pentru tine: strada Kappabashi din Asakusa. Cunoscută sub numele de Kitchen Town, Strada Kappabashi este o destinație obligatorie pentru cei care caută articole de uz casnic și ustensile de bucătărie de înaltă calitate la prețuri imbatable.

Aici am achiziționat majoritatea esențialelor mele japoneze de bucătărie, cum ar fi bolurile de ramen, sticlele de sake, seturile de matcha și altele. Inițial populară printre proprietarii de restaurante și bucătarii profesioniști, strada Kappabashi a câștigat recent teren atât printre localnici, cât și printre turiști, care apreciază gama sa largă de produse pentru uz casnic de înaltă calitate.

Cum să ajungeți acolo: Situată la doar 15 minute de mers pe jos de Senso-ji, strada are peste 170 de magazine diverse.

Admirați Shrinul Meiji

Vizitați unul dintre cele mai populare temple din Tokyo, renumitul Meiji Shrine (Meiji Jingu), care este un temple important al religiei Shinto și onorează împăratul Meiji și împărăteasa Shoken, fiind amplasat într-o pădure luxuriantă care creează o atmosferă liniștită.

Odată ce intrați în incinta templului, veți fi întâmpinați de un torii imens și o alee de pietriș liniștită. Este destul de comun să observați ceremonii de nuntă care au loc pe terenurile templului – am avut norocul să observ o nuntă tradițională japoneză în mai multe vizite.

Când vizitați un templu Shinto, iată ce trebuie să faceți: La sala de ofrande, puteți arunca o monedă în cutie, să vă înclinați de două ori, să bateți din palme de două ori, să vă înclinați din nou și să sunați clopotul sau gongul pentru a atrage atenția lui Dumnezeu. Rămâneți în rugăciune timp de câteva secunde.

Meiji Shrine este chiar lângă Parcul Yoyogi, un parc frumos cu peste 10.000 de arbori. Este un loc ideal pentru a observa florile de cireș în primăvară. Toamna, pentru festivalul koyo, este un alt moment popular pentru a vizita Parcul Yoyogi. Nu ratați aleea de copaci de gingko, care devine o culoare aurie uimitoare în timpul lunilor de toamnă.

Explorați Piața De Pește Tsukiji

Piața Tsukiji este o piață aglomerată cu multe tarabe de mâncare adiacente celebrei piețe Tsukiji, care a fost relocată la Toyosu. Tsukiji rămâne o destinație populară pentru localnici și turiști, unde puteți găsi o gamă largă de gustări delicioase și proaspete.

Recomand să veniți aici pentru a încerca sushi și sashimi accesibile și preferatul meu, tamagoyaki (omletă japoneză).

Cum să ajungeți acolo: Piața este ușor accesibilă de la stația Tsukijishijō de pe linia Toei Ōedo sau stația Tsukiji de pe linia Tokyo Metro Hibiya. Este o idee bună să vizitați piața dimineața, deoarece la prânz devine foarte aglomerată.

Plimbați-vă Prin Parcul Ueno

Unul dintre cele mai bune parcuri de vizitat în Tokyo este Parcul Ueno, deoarece este acasă pentru multe temple, muzee, un lac și chiar și un grădina zoologică. Parcul Ueno este un loc popular pentru hanami în timpul sezonului de cireși înfloriți. Există atât de multe lucruri pe care le puteți face în Parcul Ueno și vă recomand să alocați cel puțin jumătate de zi pentru a vedea cât mai multe.

Faceți o plimbare cu barca pe lacul într-una dintre bărcile în formă de lebădă. Prețul este de 800 de yeni pentru o plimbare de 30 de minute. Vedeți Hanazono Inari-jinja Shrine, cu mica sa cale de torii de culoare roșie-portocaliu (intrarea este gratuită). Nu ratați templul Kiyomizu Kannon-do – construit în 1632, acest templu este cunoscut pentru platforma sa specială care privește un cerc făcut dintr-un pin. Se numește pinul lunii (tsuki no matsu). Intrarea este gratuită. Unele dintre cele mai bune muzee din Tokyo se află în Parcul Ueno. Dacă sunteți interesat de cultura și istoria japoneză, asigurați-vă că vizitați Muzeul Național Tokyo (prețul biletului este de 1000 de yeni), Muzeul Metropolitan de Artă din Tokyo (intrarea este gratuită) și Muzeul Național de Știință și Natură (prețul biletului este de 630 de yeni).

Mâncați mâncare în Ame-Yoko shopping street

Ame-Yoko Shopping Street, cunoscută și sub numele de Ameya-Yokochō, este o zonă comercială situată în districtul Ueno, la câteva minute de intrarea în parc. Strada se întinde între stațiile Ueno și Okachimachi, paralel cu linia de tren Yamanote.

Una dintre atracțiile principale aici sunt tarabele cu mâncare de stradă care vând gustări delicioase japoneze, inclusiv takoyaki (bile de polip), taiyaki (prăjitură în formă de pește umplută cu pastă de fasole roșie dulce, ciocolată sau budincă), dango (chifteluțe de făină de orez) și yaki-imo (cartofi dulci prăjiți).

Veți găsi și alte produse, cum ar fi haine, accesorii, produse cosmetice și electronice. În opinia mea, cel mai bun moment pentru a vizita este după apusul soarelui, pentru a te bucura de sunetele și culorile când Ame-Yoko prinde viață cu adevărat.

Cumpărați în districtul Ginza

Ginza este o destinație obligatorie pentru cei care vizitează Tokyo pentru prima dată. Situat în inima orașului, Ginza este cunoscut pentru experiențele de cumpărături și dining de lux, precum și pentru numeroasele sale atracții interesante.

Există atât de multe atracții fantastice în Ginza. Vizitați Starbucks Reserve din Ginza Six și bucurați-vă de o ceașcă unică de cafea. Mergi la grădina de pe acoperișul Ginza Six și admiră Chuo Dori de sus și plimbă-te printre numeroasele plante și verdeață. Este un loc ideal pentru a fotografia Ginza de sus.

Mergi la terasa de pe acoperișul Kiriko pentru a vedea intersecția Ginza Yurakucho de sus. Nu rata magazinul Uniqlo și asigură-te că profiți de cumpărăturile fără taxe. La colț, se află magazinul Muji cu atelierul și fabrica sa interesante.

Pentru suveniruri minunate, recomand să faci cumpărături în magazinul Ginza Okinawan Washita, care vinde produse fantastice din insulele Okinawa. Este și un loc excelent pentru a lua prânzul. Încearcă tempura cu alge marine și felii de pește.

Pentru fotografii, recomand turnul cu ceas Ginza Wako, care este simbolul districtului. Turnul cu ceas și magazinul Wako au fost prezentate în multe emisiuni de televiziune de-a lungul timpului. Clădirea Wako se află la doar 1 minut de mers pe jos de stația Ginza.

Ca sfat, recomand să vizitezi Ginza în weekend, deoarece bulevardul principal numit Chuo Dori este închis pentru mașini și strada devine o zonă pietonală.

Unde Să Mâncați

Ginza este una dintre locațiile mele preferate pentru mâncare în Tokyo, deci ai atât de multe lucruri de încercat aici. Pentru micul dejun, recomand bills Ginza, care vine cu o priveliște uimitoare asupra cartierului. În mod alternativ, încercați Eggs n’ Things, cunoscut pentru influența hawaiiană și clătite incredibile cu o munte de frișcă.

Iată câteva dintre cele mai bune restaurante kaiseki pe care le recomand în Ginza: Ginza Kojyu (stele Michelin ££££), Ginza Ibuki (£££), Ginza Uchiyama (£££), TSURUTOKAME (£££), Umenohana Ginza (££). Pentru opțiuni mai accesibile, recomand restaurantele din Ginza Six, inclusiv pastele proaspăt preparate de la Eataly.

Vizitați faimoasa Memory Lane (Omoide Yokocho)

Aflată în Shinjuku, Memory Lane este o mică și aglomerată uliță plină de localuri și baruri mici. Pentru gurmanzi, acesta este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Tokyo, deoarece veți găsi atât de multe locuri intime care vând yakitori (pui în șaț).

Istoria Memory Lane datează din anii 1940, când a început ca un loc informal de întâlnire cu tarabe de mâncare și piețe negre. De-a lungul anilor, s-a transformat într-o destinație populară pentru localnici și turiști care caută o experiență unică de luat masa. Când vizitați Memory Lane, fiți conștienți că unele izakaya au locuri limitate, iar este comun ca clienții să împărtășească mese cu străini în această atmosferă strânsă.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita depinde de ceea ce căutați. Dacă doriți să faceți poze, recomandăm să vizitați în timpul săptămânii, după apusul soarelui sau chiar înainte de asfințit. Dacă doriți să ieșiți în oraș cu prietenii, vineri și în weekend sunt cele mai bune momente.

Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la stația Shinjuku-Nishiguchi sau la stația principală Shinjuku.

Recomandarea mea: Participați la un tur ghidat în jurul Shinjuku și aflați nu numai despre Memory Lane, ci explorați și cartierul de divertisment Kabukichō din Shinjuku. Un ghid vă poate ajuta să navigați prin meniurile de mâncare japoneză pentru a vă asigura că încercați cele mai bune produse.

Relaxați-vă în Grădina Națională Shinjuku Gyoen

Unul dintre cele mai relaxante lucruri de făcut în Tokyo este să vizitezi frumosul Shinjuku Gyoen dimineața. Shinjuku Gyoen este unul dintre cele mai mari parcuri din Tokyo și un loc popular pentru hanami. Aflat chiar în popularul cartier turistic Shinjuku, nu mulți sunt conștienți de acest diamant uimitor din Tokyo.

Shinjuku Gyoen suferă o transformare frumoasă în timpul sezonului de sakura, precum și în mijlocul toamnei când toate frunzele copacilor se schimbă de culoare. Este un loc obligatoriu de vizitat când ajungi în Tokyo.

Parcul este împărțit în trei secțiuni principale: Grădina Tradițională Japoneză, Grădina Formală Franceză și Grădina de Peisaj Englezesc. Grădinile sunt cele mai frumoase în timpul sezonului de înflorire a cireșilor și în toamnă când frunzele încep să se schimbe.

Recomandarea mea: Adună o pătură și bucură-te de un picnic relaxant chiar în inima Tokyo-ului.

Sfat util: Nu rata Grădina Tropicală Shinjuku Gyo-en, care este o bijuterie secretă în Shinjuku Gyoen National Garden. Nu mulți știu de această oază tropicală uimitoare care adăpostește peste 1700 de plante tropicale. Este gratuită și se află în nord-estul parcului.

Cum să ajungi acolo: Pentru a ajunge la Shinjuku Gyoen, ia metroul până la stația Shinjuku-Gyoemmae și îndreaptă-te către “Shinjuku Gate”. Dacă ajungi la stația Sendagaya, poarta Sendagaya este chiar în afara ei. A treia opțiune este poarta Okido, care este, de asemenea, aproape de stația Shinjuku-Gyoemmae.

Informații utile: Parcul este deschis de la 9:00 la 16:00 (porțile se închid la 16.30). Parcul este închis în zilele de luni și în zilele de sărbători naționale. Există o taxă de intrare de 500 de yeni.

Mâncați sushi de pe bandă rulantă (Katsumidori Seibu Shibuya)

Este Tokyo, așa că hai să recunoaștem, cu siguranță vrei să încerci cât mai mult sushi posibil. Știu că așa am făcut când am vizitat pentru prima dată Tokyo. Și wow, este atât de proaspăt și delicios! Mergi la Katsumidori Seibu Shibuya, un restaurant de sushi cu bandă rulantă cool și prețuri accesibile. Vă recomand acest restaurant de sushi nu doar pentru că prețurile sunt decente, ci și pentru că este o experiență mai confortabilă pentru un începător în Tokyo.

Meniul este disponibil pe o tabletă cu traducere în engleză. Puteți comanda sushi de pe tabletă, iar acesta va fi livrat prin intermediul unui mini tren shinkansen direct la masa ta. Pur și simplu comandați pe măsură ce mergeți și încercați cât mai multe variații de sushi doriți. Este o experiență atât de distractivă și unică în Tokyo.

Vizitați antrenamentul sumo la un Sumo Stable

Sumo este un sport național în Japonia, practicat din vremuri străvechi. Când luptătorii sumo nu participă la turnee, ei se antrenează în fiecare zi. Vizitați unul dintre aceste antrenamente sumo la un Sumo Stable și aflați mai multe despre acest sport unic japonez.

Vizitați antrenamentul sumo dimineața, în jurul zonei Ryogoku, lângă popularul cartier Asakusa. Pentru a participa, veți avea nevoie de un ghid turistic local care să vă însoțească, care să vorbească japoneza și să poată organiza această experiență în numele dumneavoastră. Nu puteți intra pur și simplu într-un Sumo Stable fără aprobare prealabilă.

Vizionarea jucătorilor sumo în viața reală este cu adevărat o experiență unică în viață. Înainte de antrenament, ghidul dvs. vă va vorbi despre unele tradiții străvechi încă păstrate în luptele sumo. Am învățat atât de multe despre mesele lor, rutina zilnică și chiar salariile medii pentru un jucător sumo. La sfârșitul vizitei, poate aveți ocazia să vorbiți cu jucătorii sumo și chiar să faceți o fotografie distractivă cu ei.

Informații utile: Deoarece nu vi se permite să vizitați un Sumo Stable fără aprobare prealabilă, trebuie să vă rezervați experiența din timp. Vă recomand să rezervați cu Viator pentru o experiență excelentă.

Explorează Muzeul de Artă Mori

Muzeul de Artă Mori este un muzeu de artă contemporană situat la etajul 53 al clădirii Roppongi Hills Mori. Muzeul expune multă artă contemporană, arhitectură și expoziții interactive foarte interesante. Muzeul nu are o colecție permanentă, ceea ce este unul dintre motivele principale pentru care îl ador atât de mult și îl vizitez de fiecare dată când mă întorc în Tokyo. Există întotdeauna ceva nou și interesant, expoziții care provoacă la gândire și prezentări interesante despre probleme contemporane.

Biletele pot fi achiziționate direct de la ghișeu și, în timp ce te afli acolo, asigură-te că ajungi să vezi una dintre cele mai uimitoare priveliști ale skyline-ului din Tokyo de la Sky Deck, o platformă de observare situată la același etaj cu muzeul. Biletele pentru Sky Deck sunt vândute separat.

Cum ajungi acolo: Muzeul de Artă Mori este ușor accesibil prin transportul public, cea mai apropiată stație de metrou fiind Roppongi. Este deschis zilnic, cu ore prelungite în zilele de marți și în weekend. Există o taxă de intrare pentru muzeu și pentru platforma de observare Tokyo City View, cu tarife reduse disponibile pentru studenți, persoanele în vârstă și grupuri.

Descoperă Kabukicho

Cunoscut și sub numele de districtul roșu al Tokyo-ului, Kabukicho este cea mai mare zonă de divertisment exclusiv pentru adulți din Asia! Aici se pot găsi o varietate de atracții care se adresează unor audiențe diverse, dar în mare parte, acesta este un loc pe care îl recomand să îl descoperiți în timp ce plimbați prin zonă, fără a vă implica direct. Aici se află numeroase locații de divertisment pentru adulți, cum ar fi baruri pentru ospătărițe, cluburi de striptease și hoteluri de dragoste, toate acestea fiind legale și reglementate în Japonia.

Deși Kabukicho este în general considerat o zonă sigură, este recomandabil să aveți un ghid local dacă intenționați să explorați viața de noapte. Districtul este uimitor vizual, cu lumini de neon și panouri publicitare înalte care creează un cadru ideal pentru pasionații de fotografie. De asemenea, este locul în care se află celebra statuie Godzilla care veghează la intrarea în clădirea Toho Cinemas.

Cum ajungi aici: Pentru a ajunge la Kabukicho, luați metroul până la stația Shinjuku. Kabukicho este la aproximativ 10 minute de mers pe jos. Vizitați zona după lăsarea serii, însă nu rămâneți până târziu (de exemplu, după miezul nopții) fără un ghid local.

Informații utile: Descoperiți districtul Red Light și cartierul Golden Gai cu un tur ghidat. Vă recomandăm să rezervați un tur de viață de noapte în Shinjuku.

Descoperă Muzeul Nezu

Muzeul Nezu, situat în cartierul Aoyama, găzduiește o colecție remarcabilă de artă premodernă japoneză și asiatică, inclusiv picturi, sculpturi și ceramice. Intrarea la Nezu este spectaculoasă, cu un frumos drum presărat cu trestii de bambus care se înclină în bătaia vântului.

După ce ai vizitat interiorul muzeului, îndreaptă-te spre grădina Muzeului Nezu, una dintre cele mai frumoase locuri din întregul Tokyo. Grădina are superbe poteci de piatră, grădini îngrijite, case de ceai și chiar o barcă tradițională din lemn.

Poți petrece ore întregi relaxându-te și fotografând grădinile de la Muzeul Nezu, atât de uimitoare și variate este această locație. Pentru a te reface, îndreaptă-te spre NEZUCAFÉ, cafeneaua muzeului care oferă o vedere impecabilă asupra grădinii. Comandă o ceașcă de ceai cu o delicioasă prăjitură japoneză de sezon.

Ia prânzul la Aoyama Flower Market

Descoperă unul dintre cele mai frumoase locuri de luat masa din Tokyo, unde o cafenea se întâlnește cu o florărie într-o armonie perfectă. Servește-te în mijlocul unor flori și plante luxuriante, creând o ambianță încântătoare. Meniul lor oferă o varietate de preparate proaspete, de sezon, care îți vor ridica experiența culinară.

Răsfață-te cu un omurice frumos aranjat, decorat cu flori comestibile și savurează ceaiuri excepționale cu ierburi aromate.

La desert, asigură-te că încerci hana-kanmuri fresh toast, acoperit cu fructe de sezon, flori comestibile, sos de lapte, înghețată și frișcă bătută. Nu numai că arată incredibil, dar are și un gust perfect.

De știut: acesta este un loc de luat masa incredibil de popular, mai ales pentru cupluri, în weekend-uri. Cozile pot fi destul de lungi la orele de vârf, dar merită efortul.

Mâncați ca un localnic în Shinbashi Yurakucho Gado-shita

Shinbashi Yurakucho Gado-shita este o zonă izakaya atmosferică chiar sub linia Yamanote din zona Shinbashi. De fapt, numele înseamnă “sub grinda”. Shinbashi este chiar în inima orașului Tokyo, iar cu atât de multe birouri corporative în jur, este ușor de înțeles de ce mulți salarymen vin aici să se relaxeze.

Shinbashi Yurakucho Gado-shita este plin de izakaya-uri, baruri și restaurante care se află sub șinele de cale ferată. Luați o băutură și o mâncare locală nepretențioasă și încercați să faceți prieteni cu localnici curioși care inevitabil vor încerca să afle mai multe despre dvs. Este unul dintre locurile mele preferate pentru izakaya-uri autentice în oraș.

Bucurați-vă de vederi panoramice de la Tokyo Skytree

Tokyo Skytree este o atracție modernă situată în Sumida. Este foarte populară pentru că este cea mai înaltă turnul din Japonia și a doua structură ca înălțime din lume după Burj Khalifa din Dubai.

În timp ce este o turn de transmisie pentru semnale de televiziune și radio, multă lume cunoaște Tokyo Skytree pentru vederile panoramice uimitoare ale orașului Tokyo de pe cele două terase de observație.

Vizitați ambele niveluri de observare, Tembo Deck, situat la o altitudine de 350 de metri (1.148 de metri) și Tembo Galleria, situat la 450 de metri (1.476 de metri). Într-o zi limpede puteți vedea și fotografia Muntele Fuji.

Tokyo Skytree nu este doar despre vederi. La baza sa, vizitați Tokyo Solamachi, care este un complex comercial cu peste 300 de magazine și restaurante.

Cum să ajungeți acolo: Pentru a ajunge la Tokyo Skytree, luați linia Tokyo Skytree sau linia Asakusa către stația Oshiage, care este direct conectată la turn.

Informații utile: Asigurați-vă că achiziționați bilete în avans, în special în timpul sezonului aglomerat, pentru a evita cozile lungi.

Vizitați Palatul Imperial

Recomand cu siguranță să adăugați Palatul Imperial la lista dvs. de obiective turistice din Tokyo. Situat în centrul orașului Tokyo, Palatul Imperial este reședința principală a Împăratului Japoniei. Naruhito este Împăratul Japoniei. El a urcat pe Tronul Crizantemei la 1 mai 2019, începând era Reiwa.

Deși Palatul în sine este închis publicului, puteți face o plimbare prin Grădinile de Est care arată impresionant tot timpul anului. Palatul Imperial este o atracție turistică populară, așa că asigurați-vă că explorați cât mai devreme dimineața posibil.

Cum să ajungeți acolo: Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la stația Ōtemachi. Poarta este la aproximativ 5 minute distanță. Parcul este deschis între orele 9:00 și 17:00, cu excepția zilelor de luni și vineri.

Informații utile: Nu există taxă de intrare pentru a vizita Palatul Imperial. Puteți merge la Grădinile de Est frumoase gratuit.

Unde să mâncați

Pentru o experiență rafinată și eleganta, faceți o rezervare la Hotelul Palace Tokyo pentru a savura desertul lor sezonier însoțit de o ceașcă delicioasă de ceai. Puteți vedea o parte din grădini din restaurant. În toamnă, tema este în jurul castanelor, în timp ce în primăvară veți vedea fructe proaspete, cum ar fi pepenele și sakura.

Alternativ, mergeți la clădirea Kitte din centrul Tokyo-ului (la 10 minute de mers pe jos de Palatul Imperial) pentru a savura delicioasele sosuri cu tempura de la Shinshu-Matsumoto Hikariya, situat la etajul 5. Nu ratați frumoasa grădină de pe acoperiș, care oferă o priveliște impresionantă asupra stației Tokyo, unde puteți vedea trenurile shinkansen venind și plecând din centrul de transport.

Descoperă Muzeul Yayoi Kusama

Muzeul Yayoi Kusama este un muzeu de artă contemporană dedicat vieții și operei Yayoi Kusama, una dintre cele mai renumite și influente artiste din Japonia. Cu siguranță ai văzut celebra dovleac galben a lui Yayoi Kusama în imagini cu Insula Naoshima. Vestea bună este că acum poți vedea întreaga colecție Yayoi Kusama în Tokyo. Kusama este o artistă japoneză unică care se concentrează pe puncte ca modele artistice și o poți celebra vizitând întreaga sa colecție la muzeul Yayoi Kusama.

Clădirea muzeului este o structură cubică albă proiectată de firma de arhitectură Kume Sekkei. Are cinci etaje, cu spațiile de expoziție pe nivelurile superioare și un magazin de cadouri la parter. Vizitarea muzeului de cinci etaje situat în Shinjuku este o activitate obligatorie dacă iubești lumea punctelor a lui Kusama. Acesta ar trebui să fie foarte sus pe lista ta, mai ales dacă dorești să faci poze unice în Tokyo.

Detalii suplimentare: Asigură-te că rezervi bilete din timp de la muzeul oficial Yayoi Kusama. Biletele se vând de obicei cu luni înainte! Biletele costă 3.200 JPY pentru adulți și poți rezerva doar o plajă orară de 90 de minute.

Cum ajungi acolo: Pentru a ajunge acolo, ia metroul până la stația Ōtemachi. Poarta este la aproximativ 5 minute distanță. Muzeul este deschis între orele 9:00 și 17:00, cu excepția zilelor de luni și vineri. Pentru a ajunge la muzeu, cea mai apropiată stație de tren este Waseda de pe linia Tokyo Metro Tozai și este la o scurtă plimbare de acolo.

Vizitează Muzeul Ghibli

Pentru toți fanii Studio Ghibli: poți experimenta Muzeul Ghibli din Tokyo! Întâlnește-l pe Totoro, ia autobuzul cu pisică prin Pădurea Ghibli și fă poze cu roboții Laputan.

Situat pe partea vestică a Tokyo-ului, Muzeul Ghibli este o destinație turistică populară pentru toți fanii Studio Ghibli. Plimbă-te prin acest muzeu și învață cum animația japoneză prinde viață cu adevărat. Este o activitate ideală de făcut în Tokyo pentru toți cei care vor să experimenteze Spirited Away, dar în viața reală.

Pentru a ajunge acolo, ia metroul până la stația Kichijoji (Linia Chuo). Parcul este la aproximativ 20 de minute de mers pe jos pe aleea Kichijoji-Dori. Este deschis între orele 10:00 și 18:00. Verifică orele în timpul sărbătorilor naționale.

Informații importante: Prețul biletelor variază între 100 de yeni și 1000 de yeni în funcție de vârstă. Biletele se vând de obicei cu săptămâni sau chiar luni în avans. Este o idee bună să te alături unei tururi ghidate sau să-ți cumperi biletele online. Dacă dorești să vizitezi independent, reține că în prezent nu este posibil să cumperi bilete din străinătate. Poți, totuși, să vizitezi un magazin Lawson din Japonia pentru a-ți rezerva locul imediat ce ajungi în Japonia.

Bucură-te de o ceremonie tradițională de ceai

Ceremonia japoneză de ceai este o formă de artă, iar localnicii o studiază de ani de zile. Aceasta este o activitate minunată de făcut în Tokyo pentru orice iubitor de zen care iubește ceaiul verde și cultura japoneză.

În timpul ceremoniei, vei învăța mai multe despre obiceiurile și manierele legate de servirea ceaiului matcha. Vei folosi unelte unice japoneze create special pentru scopul de a bea matcha.

O ceremonie tradițională japoneză de ceai durează multe ore, dar dacă timpul este prețios, poți participa la o ceremonie mai scurtă, puțin mai puțin formală, creată pentru a se potrivi turiștilor din Tokyo.

De obicei, te vei delecta cu un ceai matcha servit alături de Wagashi (deserturi tradiționale japoneze, făcute exclusiv manual), purtând un kimono. Unele ceremonii de ceai din Tokyo îți permit să porți hainele tale proprii, cu toate acestea, cu siguranță va trebui să-ți dai jos pantofii înainte de a intra în zona tatami.

Informații utile: Am rezervat cu Klook pentru a ne bucura de o ceremonie tradițională japoneză de ceai. În timpul sezonului aglomerat din Tokyo, acestea devin foarte populare, așa că asigură-te că rezervi cu mult timp înainte.

Participă la o reprezentație Kabuki

Recomand cu tărie să experimentezi fascinanta lume a Ginzei obținând bilete la un spectacol Kabuki la renumitul teatru Kabuki-za. Kabuki este o formă de artă japoneză clasică, caracterizată de costumele sale intricate, machiajul și decorurile elaborate ale scenei. Spectacolele au loc de obicei spre sfârșitul anului și începutul primăverii, iar prețurile biletelor variază între 5.000 și 20.000 de yeni japonezi. Teatrul se află la doar un minut de mers pe jos de stația Higashi Ginza.

Dacă programul tău nu îți permite să participi la un spectacol, ia în considerare o vizită la Galeria Kabuki-za, situată în cadrul complexului teatral. Află despre bogata istorie a Kabuki-ului și vezi costumele, decorurile și artefactele din spectacolele anterioare. Este o oportunitate excelentă pentru a-ți aprofunda aprecierea pentru această formă de artă remarcabilă.

Experimentați o baie publică de stil japonez (sento sau onsen)

Îndreptați-vă către Maenohara Onsen Sayano Yudokoro, unul dintre cele mai populare onsenuri din Tokyo. Este activitatea perfectă pentru a vă bucura de o experiență autentică și relaxantă în izvoarele termale japoneze. Onsenul este deschis de la ora 9 dimineața până la miezul nopții, cu ultima intrare la ora 11pm.

Taxele de intrare pentru adulți încep de la doar 900 de yeni și vă oferă 5 ore în interiorul onsenului. Nici nu trebuie să aduceți ceva cu voi, deoarece veți găsi șampon, balsam de păr, gel de duș și uscătoare la onsen, disponibile fără taxe suplimentare. Dacă nu doriți să aduceți propriul prosop sau halat de baie, nicio problemă, deoarece puteți închiria ambele pentru doar 560 de yeni.

Sfatul meu este să vă familiarizați cu folosirea unui onsen înainte de a merge acolo. În afară de a vă bucura de izvoarele termale minunate, rezervați un tratament și asigurați-vă că profitați în totalitate de saunele frumoase.

Cum să ajungeți acolo: Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la stația Ōtemachi. Poarta este la aproximativ 5 minute distanță. Parcul este deschis de la ora 9:00 dimineața până la ora 17:00, cu excepția zilelor de luni și vineri. Pentru a ajunge la Maenohara Onsen Sayano Yudokoro, luați linia Mita din stația Tokyo. Onsenul este la doar 4 minute de mers pe jos de la stație.

Descoperă farmecul vechiului Tokyo la Yanaka Ginza

Yanaka, situat în estul Tokyo-ului, oferă o privire nostalgică asupra vechiului Tokyo (Shitamachi) cu clădirile sale bine păstrate din perioada Showa, cafenelele pitorești, mâncarea stradală delicioasă și buticurile independente. Dacă doriți să experimentați o parte mai puțin cunoscută a Tokyo-ului, atunci Yanaka este locul dvs., deoarece veți bucura de o atmosferă liniștită și tradițională, cu un gust mai autentic al vieții japoneze locale.

Principala atracție, strada comercială Yanaka Ginza, este marginită de magazine mici care oferă mâncare stradală, suveniruri și meșteșuguri tradiționale. Zona are, de asemenea, numeroase temple, shrine-uri și case tradiționale.

Ia o pauză la Yanaka Beer Hall, situat în complexul Ueno Sakuragi Atari, o casă cu trei etaje construită în 1938, care a fost renovată pentru a-și păstra apelul vintage. Comandă degustătorii de bere artizanală japoneză pentru a-ți alege favoritul.

Plimbă-te prin pitorescul Cimitir Yanaka, care este deosebit de frumos în primăvară și toamnă, și nu rata gogoașele în formă de coada de pisică de la Yanaka Shippoya.

Sfat util: Pentru o fotografie atmosferică și uimitoare a Tokyo-ului, fotografiază Yanaka Ginza de pe treptele Yuyake Dandan (treptele apusului), care arată deosebit de frumos la apusul soarelui, așa cum sugerează și numele.

Explorează Harajuku și strada Takeshita

pietonală cu magazine și buticuri independente de modă, unde puteți găsi ținute super colorate. Pentru cei care sunt la început de drum și vor să descopere ultimele trenduri în materie de modă cute, Harajuku este locul potrivit.

Aici veți găsi buticuri de modă neobișnuite și magazine cu îmbrăcăminte vintage. Inclusiv mâncarea este plină de culoare aici, puteți găsi o varietate de pancake-uri umplute cu cremă, fructe și prăjituri, sandvișuri cu arc de curcubeu și cea mai populară, bumbacul de zahăr cu arc de curcubeu.

Trebuie să vă avertizez că strada Takeshita poate fi foarte aglomerată și este o locație distractivă de explorat, mai ales dacă călătoriți cu copiii. Pentru a ajunge la strada Takeshita trebuie să mergeți doar 2 minute de la stația Harajuku.

Unde să mâncați

Tonkatsu – Tonkatsu de la Maisen Aoyama. Aceasta este cea mai bună recomandare pentru prânz în Harajuku, deoarece este unul dintre restaurantele mele preferate din Tokyo. Se află la doar 10 minute de mers pe jos de Takeshita Street.

Deserturi – Încercați crepes de la Harajuku, acestea sunt foarte populare deoarece sunt pline de culori și distracție. Încercați-le de la Marion Crepes, Santa Monica Crepes sau Angel’s Heart. Pentru ceva mai colorat, mergeți la Totti Candy Factory pentru a obține vata de zahăr mare și colorată în culorile curcubeului. Uneori poate fi foarte aglomerat, deci pregătiți-vă să stați la coadă.

Participă la un festival tradițional japonez

Dacă aveți norocul să vizitați Tokyo în timpul unui matsuri, atunci aveți ocazia perfectă de a vă imersa cu adevărat în cultura incredibilă a orașului. Veti asista la ceremonii sau ritualuri și la spectacole care au fost transmise din generație în generație.

Și aproape toate matsuri vin cu o varietate de chioșcuri de mâncare care vând mâncare și gustări speciale. Să recunoaștem, este o scuză perfectă pentru a încerca o varietate de feluri de mâncare japoneze. Veți vedea parade, carnavale și spectacole impresionante care reiterează istoria bogată și fascinantă a Japoniei.

Asigurați-vă că verificați lista tuturor festivalurilor din Tokyo și vedeți la care dintre acestea puteți participa în timpul vizitei dumneavoastră.

Faceți cumpărături la Don Quijote (DONKI)

Don Quijote, afectuos cunoscut sub numele de “Donki”, este o oprire esențială pentru oricine caută articole distinctive, ieftine și fascinante. Și sincer, veți iubi fiecare bucățică de marfă din acest magazin.

Imersează-te într-un tărâm al produselor japoneze neconvenționale, care variază de la gustări și suveniruri până la articole vestimentare excentrice și jucării de pluș.

Fiecare etaj oferă o experiență de cumpărături proaspătă și intrigantă, dar preferatul meu este întotdeauna cel dedicat cosmeticelor și alimentelor.

Puteți găsi atât de multe magazine Don Quijote în toată Tokyo-ul, dar cel mai mare este magazinul Don Quijote Megastore din Shinjuku. Există unul și în Akihabara, iar probabil cel mai puțin cunoscut printre turiști este Don Quijote Nakameguro Honten, care este și cel mai puțin aglomerat.

Savurați o seară în Golden Gai

Pentru o seară epică, intrați în labirintul de mai multe străzi înguste din Golden Gai. Golden Gai este un district celebru din Shinjuku, cu șase alei înguste și peste 200 de baruri strânse înghesuit.

Localurile sunt atât de mici încât de obicei nu pot încăpea mai mult de 5 persoane. Unele localuri au chiar o politică de “numai pentru clienți fideli”, în timp ce altele primesc cu căldură noii veniți și vizitatorii străini. Localurile care servesc străinilor afișează de obicei meniul în limba engleză la exterior. Restul locurilor sunt rezervate localnicilor, deci nu vă supărați dacă nu puteți intra.

Poate fi intimidant să intrați în unul dintre aceste locuri foarte mici. Dacă nu vă simțiți confortabil să mergeți acolo singur, alăturați-vă unei tururi ghidate în cartierul Golden Gai pentru a experimenta cel mai bun din viața de noapte a izakaya-urilor, barurilor și pub-urilor unice.

Acesta este un lucru pe care l-am făcut în timpul primei noastre călătorii în Tokyo și am învățat atât de multe despre cultura locală și cum este să te bucuri de o plimbare prin pub-uri în Tokyo.

Sfat util: Pentru a ajunge la Golden Gai, luați metroul până la stația Shinjuku. Zona Golden Gai este la aproximativ 5-10 minute de mers pe jos. Orele variază de la un loc la altul. Unele sunt deschise non-stop, altele doar după-amiaza până târziu. Vizitați în timpul săptămânii, deoarece zona este mai puțin aglomerată. După programul de lucru, localnicii se îndreaptă spre această zonă pentru a bea și a mânca. Cu turiștii, devine aglomerat. Vinerea este, evident, nebunie.

Tokyu Plaza Omohara Garden

Grădina Omohara, cunoscută și sub numele de “Grădina Omotesando Koffee”, este o oază verde situată la etajul 6 al Tokyu Plaza Omotesando Harajuku din Tokyo. Este unul dintre locurile mele preferate din Tokyo și unul la care mă întorc an de an.

Grădina de pe acoperiș este conectată la un Starbucks, astfel încât să puteți lua o ceașcă frumoasă de matcha latte și să vă relaxați cu o priveliște frumoasă a orașului. Într-o zi clară, puteți vedea chiar și până la Muntele Fuji. Am avut ocazia să văd vârful Muntelui Muji la apus și a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din Tokyo!

Grădina este proiectată cu o abordare modernă și minimalistă, prezentând podea de lemn, vegetație bogată și zone de ședere confortabile. De asemenea, recomand vizitarea magazinelor tinerești și cool din interiorul Tokyu Plaza. Dacă vă este foame, există un restaurant bills situat chiar deasupra Starbucks din Tokyu Plaza, care oferă și o priveliște minunată asupra Omotesando.

Cum să ajungeți acolo: Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la stația Ōtemachi. Poarta este la aproximativ 5 minute distanță. Parcul este deschis între orele 9:00 și 17:00, cu excepția zilelor de luni și vineri. Pentru a ajunge la Grădina Omohara, mergeți aproximativ 5-7 minute de la stația Harajuku (ieșirea Omotesando) pe aleea Meiji-dori. Tokyu Plaza Omotesando este o clădire distinctivă cu o intrare oglinzită și o scară rulantă care duce la complexul comercial.

Savurați ceaiul de după-amiază la Grand Lounge

Pentru o experiență elegantă și deosebită în Tokyo, rezervați un ceai de după-amiază la Grand Lounge, situat în Ginza Six. Această elegantă lounge oferă o experiență clasică de ceai de după-amiază, cu sandvișuri, prăjituri și o selecție de ceaiuri. Fiecare element este prezentat atât de frumos, iar meniul se schimbă frecvent, în funcție de sezon.

Trebuie să rezervați în avans, dar atât soțul meu, cât și cu mine am iubit atât de mult experiența noastră, încât a meritat fiecare ban. Prețurile pentru ceaiul de după-amiază încep de la 5.000 de yeni per persoană.

Sfat: În timpul ceaiului de după-amiază, puteți comanda oricâte tipuri de ceai din meniu doriți.

Admirați Tokyo de sus cu cladirea Tokyo Metropolitan Government Building

Clădirea Tokyo Metropolitan Government Building sau Tochō pe scurt, poate fi găsită în Shinjuku și are două platforme de observare la etajul 45.

Clădirea are două turnuri, turnul Nord și turnul Sud și fiecare are propriul său deck de observare la etajul 45. Ambele platforme sunt deschise vizitatorilor gratuit.

Admirați Tokyo de sus și vedeți diverse puncte de reper, cum ar fi Turnul Tokyo, Tokyo Skytree și chiar Muntele Fuji într-o zi clară. Pentru a ajunge la clădire, este nevoie doar de o plimbare de 10 minute de la ieșirea vestică a stației Shinjuku.

Explorați Valea Todoroki

Valea Todoroki este o comoară ascunsă situată în cartierul Setagaya din Tokyo, care vă permite să vă bucurați de o atmosferă liniștită și liniștită, departe de străzile aglomerate ale orașului. Luați calea de mers bine marcată care trece prin vale și de-a lungul râului Yazawa.

Veți întâlni Templul Todoroki Fudo, poduri de lemn, cascade mici, toate minunate pentru fotografii în această oază calmă și verde. Odată ajuns acolo, nu veți crede că acest loc este de fapt în Tokyo, coexistând fericit alături de locuri aglomerate precum Shibuya și Shinjuku. Și totuși, aceasta este exact frumusețea unei megalopolis precum Tokyo, cu echilibrul perfect între jungla de beton amestecată cu zen și natura pașnică.

Cum ajungeți acolo: Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la stația Ōtemachi. Poarta se află la aproximativ 5 minute distanță. Parcul este deschis de la ora 9:00 la 17:00, cu excepția zilelor de luni și vineri. Pentru a ajunge în Valea Todoroki, luați linia Tokyu Oimachi până la stația Todoroki. De acolo, este doar o scurtă plimbare până la intrarea în vale.

Încercați o clasă de gătit japonez

Știați că Tokyo are al doilea cel mai mare număr de restaurante cu stele Michelin din întreaga lume? Uneori numită bucătăria lumii, Tokyo găzduiește unele dintre cele mai bune restaurante. Și puteți învăța cum să faceți mâncare japoneză într-o clasă de gătit condusă de un localnic.

Participați la o clasă de Bento pentru a învăța cum să faceți cele mai bune cutii Bento acasă. Sau, dacă doriți să învățați cum să faceți cel mai bun sushi, o clasă de Sushi este obligatorie, unde veți învăța tot ce trebuie să știți despre cum să faceți orezul lipicios perfect cu echilibrul perfect de arome. Evident, iubitorii de ramen ar trebui să participe la o clasă de gătit ramen pentru a învăța secretul în stocul de dashi. Lecțiile sunt în engleză și sunt foarte educative și delicioase. Acestea sunt, de asemenea, o modalitate minunată de a conecta cu alți începători în Tokyo și de a face prieteni de durată.

Când am vizitat ultima dată Tokyo, am decis să particip și la o lecție de gătit wagashi pentru a învăța cum să fac și să decorez.

Încercați prăjiturile cu ananas la SunnyHills

Doriți să combinați deliciile dulci cu o arhitectură impresionantă? Atunci trebuie să mergeți la SunnyHills, un magazin de prăjituri cu ananas taiwaneze situat în districtul Minami-Aoyama din Tokyo.

Clădirea este o structură din lemn cu trei etaje, cu grinzi de lemn încrucișate care formează un model deosebit de grilaj. A fost proiectată de arhitectul Kengo Kuma și este probabil unul dintre cele mai fotogenice magazine din Tokyo.

Magazinul SunnyHills oferă degustări gratuite ale faimoaselor sale prăjituri cu ananas, alături de o gamă de ceaiuri delicioase. Asigurați-vă că obțineți cutia dvs. cu prăjituri cu ananas sau cu biscuiți waffle de banane, care sunt perfecti pentru ceasca dvs. de cafea de dimineață. Cutia dvs. frumos proiectată vine într-un sac textil special pentru suvenir.

SunnyHills este la doar o scurtă plimbare de stația Omotesando, ceea ce îl face ușor accesibil pentru cei care explorează zona.

Bucurați-vă de cocktail-uri tematice cu ceai la Mixology Salon

Mixology Salon este un bar de cocktail-uri elegant situat la etajul 13 în Ginza Six. A fost prezentat ca No.49 din cele mai bune 50 de baruri din Asia în 2019. Barul se concentrează pe cocktail-uri inspirate de ceai, realizate de barmani talentați folosind o varietate de ceaiuri de înaltă calitate, ingrediente proaspete și băuturi spirtoase premium.

Meniul barului include o gamă de cocktail-uri inspirate de diferite tipuri de ceai, cum ar fi matcha, sencha și hojicha, precum și creații sezoniere și limitate.

Soțul meu și cu mine am iubit atât de mult acest loc, încât am revenit de două ori într-o săptămână! Așteptați-vă la o atmosferă relaxată într-un cadru elegant.

Vizitați Tokyo Disney Resort (Tokyo Disneyland și Tokyo DisneySea)

Indiferent dacă aveți copii sau doriți să vă bucurați de una dintre cele mai bune activități din Tokyo, Tokyo Disneyland și DisneySea sunt o necesitate. Parcul din Tokyo este mai bun și mai mare decât oricare dintre parcurile Disney din Hong Kong și Shanghai. Credem că este chiar mai bun decât cel din Paris!

Tokyo DisneySea este un parc premiat, recunoscut internațional pentru designul și conceptul său. Chiar dacă nu aveți o afinitate pentru filmele Disney, veți savura cu siguranță acest minunat parc tematic cu atracții epice.

Informații utile: Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la stația Maihama. Utilizați stația Gateway Resort pentru a urca la monorailul Disney și a vă deplasa ușor în parc. Parcul se deschide la ora 8:00 și se închide la ora 22:00. Puteți sta în unul dintre hotelurile oficiale Tokyo Bay pentru un acces mai ușor la parc.

De obicei, zilele de lucru sunt mai puțin aglomerate, dar să recunoaștem, acesta este Disneyland …

Important: Asigurați-vă că vă rezervați biletele cu mult timp înainte. Vă recomandăm să cumpărați biletele prin intermediul Klook. Dacă căutați un transfer convenabil de la centrul orașului Tokyo la Disneyland și doriți să evitați cozile de la intrare, luați în considerare achiziționarea de bilete cu acces rapid.

Faceți o plimbare prin zona Omotesando plină de stil

Petreceți o după-amiază plimbându-vă pe elegantul Omotesando shopping street. De multe ori comparată cu Champs-Élysées din Paris, strada comercială Omotesando este ideală pentru a naviga printre vitrinele luxoase sau pentru a vă răsfăța cu o sesiune de shopping high-end. Arată deosebit de frumos iarna, când copacii de zelkova sunt înfășurați în luminile de Crăciun, transformând principala alee într-o atracție superbă.

Descoperiți buticuri de lux, magazine la modă și cafenele sofisticate. Asigurați-vă că treceți pe la mall-ul Gyre, unde puteți savura o expoziție de artă contemporană și vizita magazinul MoMA Design. Pentru o pauză plăcută la cafea, mergeți la cafeneaua de pe etajul 4, care oferă o ambianță naturală și este perfectă pentru o sesiune foto. Cafeneaua dispune și de o terasă cu vedere la Omotesando. Pentru o experiență mai dulce, coborâți la nivelul B1 și savurați o cafea delicioasă însoțită de un miere Tamitu unică.

Experimentați un Izakaya (pub japonez)

Experiența într-un Izakaya este o experiență obligatorie în Tokyo, chiar dacă la început poate părea ieșită din zona dumneavoastră de confort. Un izakaya oferă o privire autentică asupra unei experiențe mai relaxate de luat masa.

Mâncarea într-un Izakaya este, de obicei, o afacere mai ieftină și puteți savura o gamă largă de clasice, precum yakitori, sashimi și tempura. Bineînțeles, puteți însoți totul cu bere japoneză, sake sau vinuri.

Izakayele sunt primitoare și calde, unde veți vedea localnici petrecând un timp bun după serviciu. Unele persoane vor fi curioase și vor încerca să vorbească cu dumneavoastră în engleză. Este o modalitate atât de plăcută de a interacționa cu japonezii.

Dacă nu sunteți sigur pe care izakaya să-l alegeți în primul rând, mergeți la epicul Gonpachi Nishiazabu, un izakaya japonez care a inspirat scena iconică din restaurantul lui Quentin Tarantino din Kill Bill. Atmosfera este energică și distractivă, iar meniul are multe preparate delicioase de izakaya, inclusiv yakitori, tofu, tempura, gyoza și multe altele. Recomand să faceți o rezervare online. Gonpachi Nishiazabu este la doar 6 minute de mers pe jos de Mori Tower.

Vizitați Akihabara Electric Town

Experimentați cultura otaku chiar în centrul Tokyo-ului. De asemenea, cunoscut sub numele de oraș electric, Akihabara este locul unde se găsesc cele mai mari magazine de electronică din Tokyo. Mulți vin aici pentru concentrarea mare de magazine de anime și manga și cafenele cosplay.

Această tură Go-Kart tematică Super Mario a devenit o activitate obligatorie în Tokyo. Puteți să vă îmbrăcați ca personajul dvs. preferat din Mario și să conduceți în jurul lui Akihabara într-un kart Mario. Plimbarea durează între 1-2 ore și merită să vă înscrieți rapid, deoarece are tendința de a se vinde rapid.

Sfat util pentru Akihabara: Orele de deschidere ale magazinelor, atracțiilor și magazinelor independente variază. Cu toate acestea, de obicei sunt deschise până târziu în noapte. Akihabara este cel mai bun după lăsarea serii, când toate luminile se aprind. Weekend-urile sunt, în mod obișnuit, foarte aglomerate, iar zilele lucrătoare sunt mai puțin aglomerate.

  • Mergi într-un magazin de anime – Pentru o experiență geek ultimă, aventurați-vă într-un magazin de anime japonez real. Situate în principal în Akihabara, aceste magazine sunt mai mult decât ceea ce se vede cu ochiul. Turiștii pot răsfoi pur și simplu prin magazinele cu mai multe etaje sau pot obține membrii pe termen scurt și pot accesa o cameră privată specializată. Sfat: Întrebați la recepție despre cărțile în limba engleză. Cele mai multe magazine se adresează doar publicului japonez, dar unele au acum și cărți în limba engleză.
  • Închiriați o cameră într-un magazin de anime – Dacă doriți să petreceți noaptea într-un magazin de anime, puteți închiria o cameră cu un computer astfel încât să puteți viziona colecția dvs. preferată de anime. Dimineața, vă puteți lua o duș, deoarece aceste locații vin cu toate facilitățile, unele având chiar și saloane de manichiură.
  • Vizitați un maid cafe – Găsite în principal în Akihabara, cafenelele maid sunt o senzație în Japonia. Chelnerițele japoneze sunt îmbrăcate în haine de servitoare și servesc alimente și deserturi kawaii. Pentru a vă asigura că vizitați o cafenea adecvată, vă recomandăm să vă înscrieți la un tur ghidat în jurul zonei Akihabara, unde localnicii vă pot arăta magazine și cafenele specializate. Informații utile: Pentru a comanda într-un maid cafe specializat, ar putea fi necesar să spuneți “miau” în loc de a spune “sumimasen” (“scuzați-mă” în japoneză). Aceasta este o experiență specială în Tokyo, pe care mulți turiști o găsesc distractivă și amuzantă.

Vizitați Muzeul de Artă Digitală teamLab Borderless

Înțeleg că mulți dintre cei care vizitează pentru prima oară Tokyo doresc să experimenteze muzeul de artă digitală teamLab Borderless, motiv pentru care l-am inclus în lista mea aici. teamLab Borderless este un muzeu de artă digitală extrem de popular și captivant. Ideea este că interacționați cu expozițiile și le puteți simți într-un fel sau altul. Există diferite teme și atmosfere, iar fiecare cameră are o caracteristică unică. Pe măsură ce vă deplasați prin spațiu, unele dintre artele digitale reacționează la prezența dvs., creând un mediu dinamic.

Pentru a vizita teamLab Borderless, este recomandat să vă achiziționați biletele în avans, deoarece muzeul este extrem de popular și se aglomerează foarte tare.

Trebuie să menționez că, deși soțul meu și cu mine am fost încântați de această experiență, nu am simțit că reprezintă în niciun fel Tokyo. Este o atracție turistică, așa că fiți pregătiți pentru asta.

Sfatul meu: purtați pantaloni confortabili care pot fi ușor împăturiți deasupra genunchiului, deoarece unele expoziții implică apă mai adâncă. Asigurați-vă că nu purtați fustă, deoarece unele podele sunt făcute din oglinzi. Evitați colanții, deoarece va trebui să vă dați jos pantofii și șosetele pentru a intra în muzeu. Există vestiare la intrare și dulapuri pentru pantofi și lucrurile personale.

Share this post
Cory from You Could Travel entering Senso-ji in Tokyo, Japan

Cory Varga – Cory is a published travel writer and award-winning photographer. She travels full time with her husband and is passionate about creating in-depth travel guides. Cory published her first book on Japanese customs and manners because she’s obsessed with everything Japan. She has visited hundreds of destinations and has lived in 7 different countries. Cory is multilingual and an alumna from The University of Manchester.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *