Search
Menu
Click for Japan Travel Guide

50 top atracții în Tokyo, Japonia

Cele mai bune și unice lucruri de făcut în Tokyo. O listă cuprinzătoare de lucruri de făcut în Tokyo, atracții de top și lucruri pe care nu le puteți rata în următoarea vizită.

Cory seeing the Sumo Players Morning Practice - one of the unique things to do in Tokyo

Cu atât de multe lucruri de făcut în Tokyo, este de înțeles de ce ați ales această metropolă întinsă, incredibilă, drept următoarea ta destinație de călătorie. Veți găsi atracții turistice clasice, restaurante delicioase dar și unele dintre cele mai trendy cafenele din întreaga lume.

Tokyo este una dintre destinațiile incredibile, de vizitat, oferind turiștilor o mulțime de atracții din care să aleagă. Vizitați unele dintre cele mai vechi temple precum Senso-Ji, mâncați ramen în cel mai ieftin restaurant cu stele Michelin numit Tsuta și faceți cumpărături în centre comerciale moderne cu mai multe etaje, cum ar fi Don Quijote.

Ghidul nostru, obligatoriu vă va ajuta să vă prioritizați timpul în Japonia și să maximizați toate atracțiile pe care le puteți face și locurile de vizitat obligatoriu din oraș.

Cu atât de multe atracții, Tokyo este o destinație turistică grozavă pentru toate vârstele, bugetele și interesele. Tokyo este potrivit pentru familii cu copii sau adolescenți, adulți tineri, cupluri și călători solitar deopotrivă.

Vă vom arăta cum să găsiți activități zen, cum ar fi ceremoniile ceaiului și ikebana, experiențe gastronomice precum cursuri de gătit de la localnici, experiențe culturale unice, cum ar fi practica de sumo, precum și cum să vă bucurați de cele mai recente locuri la modă, astfel încât să puteți experimenta atât culturile tradiționale, cât și cele moderne. Japonia. Tokyo este cu adevărat un loc unic de vizitat și vă garantăm că nu veți rămâne niciodată fără lucruri de făcut în oraș.

Lista noastră profund cercetată, de lucruri de făcut în Tokyo, se bazează pe propriile noastre experiențe personale și include activități tradiționale, locații de vizitat obligatoriu și restaurante unice. Cu cât vezi mai multe atracții din Tokyo, cu atât vei iubi mai mult orașul.

Sfaturi pentru călătoria dvs.: rezervați abonamentul JR înainte de a zbura pentru a economisi timp și bani și rezervați-vă hotelul din Tokyo cu mult timp în avans, deoarece cele mai bune tind să se epuizeze destul de repede.

Table of ContentsOpen

Lucruri culturale de făcut în Tokyo

Tokyo este plin de foarte multă cultură, este uimitor! Oriunde te uiți, vei experimenta ceva foarte nou și unic. Vă recomandăm să începeți călătoria dvs. la Tokyo săpând adânc în activități culturale pentru a afla despre obiceiuri și tradiții care au fost vii de generații.

În timp ce Tokyo este o metropolă modernă, adaptată pentru turistul cosmopolit, există multe activități tradiționale ținute în viață de localnici. Implicați-vă în arte și meșteșuguri locale, îmbrăcați-vă ca o gheișă sau participați la o ceremonie a ceaiului. Acestea sunt adesea activități perfecte pentru un turist pentru prima dată în Tokyo, care dorește să se cufunde într-o Japonie mai tradițională.

1. Urmăriți antrenamentul de sumo, dimineața

Sumo este un sport național în Japonia care a fost practicat din cele mai vechi timpuri. Există șase turnee de Grand Sumo în fiecare an și doar trei dintre ele au loc la Sala de Sumo din Tokyo (în ianuarie, mai și septembrie). Dacă se întâmplă să vizitezi în afara sezonului de sumo, poți fi totuși aproape de un jucător profesionist de sumo, în timpul uneia dintre antrenamentele lor de dimineață.

Când luptătorii de sumo nu participă la turnee, se antrenează în fiecare zi. Vizitați una dintre aceste antrenamente de sumo la un club de sumo și aflați despre acest sport unic japonez.

Rezervați bilete pentru antrenamentul de sumo.

Vizitați antrenamentul de sumo, dimineața, în jurul Ryogoku, lângă cartierul popular Asakusa. Pentru a participa, veți avea nevoie de un ghid turistic local care să vă însoțească, care vorbește limba locală și poate organiza această experiență în numele dumneavoastră. Nu poți intra în orice club de sumo, fără aprobare prealabilă.

Deși nu este cea mai ieftină activitate de făcut în Tokyo, este într-adevăr o experiență pe care ar trebui să o încercați. Înainte de practică, ghidul dumneavoastră vă va spune despre unele dintre tradițiile antice, încă păstrate în lupta cu sumo. La sfârșitul vizitei, ați putea avea șansa de a vorbi cu luptătorii de sumo și chiar de a face o poză distractivă cu ei.

Cory seeing the Sumo Players Morning Practice - one of the unique things to do in Tokyo

2. Templul budist Senso-Ji

Templul Sensoji este cel mai vechi templu din Tokyo, situat în cartierul istoric Asakusa. Vedeți celebra poartă Kaminarimon, fotografiați butoaiele de sake de la templu și folosiți bețișoare de tămâie pentru a vă purifica sufletul. Această activitate culturală este foarte populară în rândul localnicilor, deoarece veți vedea mulți japonezi urmând tradițiile spirituale budiste.

Acesta a fost primul loc pe care l-am vizitat când am ajuns prima dată în Tokyo, fiind foarte aproape de alte atracții majore precum Tokyo Skytree și Ueno Park. Fiind atât de popular printre turiști, este firesc să ne așteptăm ca Senso-Ji să fie destul de ocupat. Amintiți-vă că este deosebit de aglomerat în timpul Sanja Matsuri la sfârșitul primăverii.

Din experiență personală, vă recomandăm să vizitați templul fie la prima oră dimineața, fie seara târziu. Terenurile templului sunt mereu deschise și puteți face câteva fotografii fantastice pe timp de noapte.

Sfat: Cel mai bun mod de a ajunge acolo este să luați metroul până la stația Asakusa, liniile Asakusa sau Ginza. Templul este la 10 minute de mers pe jos de gară. Pe drum, veți trece pe lângă minunata Nakamise Dori, o stradă turistică lungă mărginită de tarabe cu mâncare și magazine de suveniruri.

3. Relaxează-te la un onsen

A experimenta un onsen este poate una dintre cele mai culturale activități din Tokyo. Există un ritual în jurul intrării într-un onsen. Majoritatea onsenurilor sunt separate după sex, deoarece nimeni nu are voie să intre îmbrăcat în apă. Trebuie să vă înmuiați în onsen complet gol. Înmuierea într-un onsen este o activitate populară printre localnici, dar devine încet o listă de experiență și pentru turiștii din Tokyo. Poate fi o șansă de a vorbi cu localnicii, deoarece japonezii consideră un onsen, locul perfect pentru a socializa unii cu alții.

Răspândite în tot Tokyo, puteți găsi mai multe onsens nu departe de linia de metrou turistică importantă. În prima noastră călătorie la Tokyo, am ales să stăm într-un ryokan cu onsen. Ryokan-urile pot fi scumpe, dar sunt un tip de experiență „o dată în viață", așa că credem că ar trebui să o adăugați la planurile dvs. de călătorie. Dacă aveți un buget redus, fiți siguri că puteți găsi o gamă largă de opțiuni de ryokan pentru toate bugetele. Iată o listă cu cele mai bune ryokan-uri din Tokyo.

Sfat: Vizitați mai multe onsens moderne în minunatul cartier de divertisment din Tokyo numit Odaiba și bucurați-vă de câteva ore relaxante în apa caldă. Îți poți lua biletul în avans.

Pe lângă onsen, există și alte servicii, cum ar fi masaje și tratamente spa, o saună cu sare rock și o baie în aer liber. Restaurantele servesc mâncăruri tradiționale japoneze și preparate Kaiseki în camere private de tatami. Merită din plin vizita.

You Could Travel Foot Onsen

4. Bucurați-vă de o baie publică

Pentru a socializa în Tokyo, poți merge la un pub sau poți merge la o baie publică. Băile publice sunt un mod foarte tradițional de socializare în Japonia. Băile publice ar putea părea puțin ciudate la început, dar sunt o experiență culturală grozavă.

Există multe băi publice disponibile pe străzile din Tokyo și nu ești niciodată prea departe de una, chiar și în cele mai populare cartiere turistice. Pentru a accesa o baie publică din Tokyo trebuie doar să plătiți o mică taxă (în jur de 500 de yeni~18.50 lei). Unele băi publice, cum ar fi Kotobukiyu Sento, situat chiar lângă parcul Ueno, oferă chiar și o saună la un cost suplimentar de 250 de yeni(~9.25 lei). Dacă uitați să aduceți un prosop, puteți oricând să închiriați unul la locație. Există, desigur, mai multe reguli de urmat înainte de a putea intra în băi, dar în esență tot ce ai nevoie este să te aduci, să scapi de haine și să pornești o conversație obișnuită.

Sfat: Rețineți că tatuajele sunt strict interzise în baia publică. Căutați semne „prietenoase cu străinii" care indică de obicei că baia nu deranjează dacă aveți un tatuaj.

Onsen Experience Ryokan Nikko Japan

5. Îmbrăcați-vă ca un Oiran

Activitățile speciale sunt o modalitate excelentă de a experimenta Japonia tradițională. Să te îmbraci ca un oiran este o activitate culturală obligatorie în Tokyo. Rezervați acest lucru în avans, deoarece devine rapid o necesitate populară printre vizitatorii pentru prima dată în Tokyo! Machiajul durează până la 4 ore, iar un profesionist îți va recrea machiajul, părul și va alege cel mai bun kimono doar pentru tine. Este o activitate feminină grozavă pentru prietenele care călătoresc împreună sau pentru cuplurile care doresc să se îmbrace împreună, pentru o poză extraordinară.

Oiranele erau femei de plăcere, dar erau mândre curtezane, cu un rang mai înalt decât cetățenii obișnuiți. Oiran va merge la un antrenament special, dar în cele din urmă, Oiran a primit rangul de al cincilea senior, oferit de către guvern. Cel de-al cincilea rang era echivalent cu domnul feudal. Am folosit această companie pentru îmbrăcămintea de kimono, care se află în orașul Edogawa, în Tokyo. Pentru a ajunge acolo ai nevoie doar de linia Shinjuku din centrul Tokyo.

În timpul acestei experiențe tradiționale, am fost îmbrăcată ca o oiran, iar soțul meu ca un samurai. Doamnele care conduc afacerea nu vorbesc prea mult limba engleză, dar după toți acești ani, încă ținem legătura și folosim un traducător online pentru a comunica.

Japanese Kimono Woman Man

6. Cumpărați o Ema

Ai o dorință pe care trebuie să o devină realitate? Cumpărați o placă japoneză, din lemn, numită ema, un lucru extrem de tradițional de făcut în Tokyo.

O ema este o placă japoneză a dorințelor, din lemn, pe care îți poți scrie dorința sau rugăciunea. Găsești o ema la orice altar șintoist din Tokyo. Fiecare altar Shinto a fost ridicat în onoarea unui kami, care este entitatea japoneză echivalentă pentru Dumnezeu. În funcție de altarul pe care îl vizitați, plăcile ema vor avea propriul lor kami reprezentat pe ele. Pur și simplu scrieți pe ema în orice limbă vă place sau chiar desenați-vă viitorul și dorințele. Mulți localnici fac acest lucru, deoarece veți vedea multe ema lăsate în urmă la altarele șintoiste din jurul Tokyo.

7. Desenați un omikuji japonez

Pentru a vă cufunda mai adânc în spiritualitatea japoneză, distrați-vă și desenați un omikuji într-un templu budist. Un omikuji este o bandă de hârtie care vă „ghicește". Desenarea unui omikuji nu este destinat doar turiștilor. Veți vedea localnici desenând omikuji la temple tot timpul. Aceste benzi de ghicit sunt disponibile la faimosul Sensō-Ji, de exemplu. Luați cutia de lemn și agitați-o bine. Pe un colț, există o mică gaură, acolo ar trebui să cadă un băț de bambus.

Bățul tău de bambus are caractere japoneze pe el. Găsiți semnul potrivit pe sertare și căutați foaia de traducere din japoneză în engleză.

Dacă ai noroc, ține hârtia cu tine. Dacă ai ghinion, nu-ți face griji! Puteți înfășura fâșia de hârtie în jurul stâlpilor de lemn de la templul, astfel încât spiritele să aibă grijă de ea și să vă protejeze de toate relele.

8. Participați la o ceremonie a ceaiului

O ceremonie tradițională japoneză a ceaiului este una dintre cele mai populare experiențe culturale din Tokyo. Ceremonia japoneză a ceaiului este o formă de artă, iar localnicii o studiază ani de zile. Acesta este un lucru grozav de făcut în Tokyo pentru orice iubitor de zen.

Participați la o ceremonie liniștitoare a ceaiului ca formă de relaxare. Aceasta este o activitate grozavă pentru familii, cupluri și turiști solo la Tokyo. Aflați mai multe despre obiceiuri și maniere în ceea ce privește servirea ceaiului matcha. Puteți folosi ustensile japoneze unice create special pentru unicul scop de a bea matcha. Desigur, puteți comanda un ceai matcha la aproape orice cafenea din Tokyo, dar nu este același lucru cu participarea la ceremonia ceaiului, care este un ritual antic specializat.

O ceremonie tradițională japoneză a ceaiului durează multe ore, dar dacă timpul este prețios, puteți participa la o ceremonie a ceaiului mai scurtă, puțin mai informală, creată pentru a găzdui turiștii din Tokyo.

Răsfățați-vă cu un ceai matcha servit alături de Wagashi (deserturi tradiționale japoneze, făcute exclusiv manual) în timp ce purtați un kimono.

Cory enjoying her matcha tea after the tea ceremony

Lucruri unice de făcut în Tokyo

Nu există alt loc ca Tokyo. Acesta este orașul nostru preferat din lume, unde te vei distra mereu cu activități interesante și unice. Există foarte multe lucruri, unice, de făcut în Tokyo, cum ar fi să traversezi faimoasa și aglomerata Shibuya, să asculți o toaletă cântând sau să mănânci o căpșună albă. Aceste experiențe pot fi bucurate de toate tipurile de turiști, experimentați și, de asemenea, vizitatorii pentru prima dată la Tokyo.

9. Traversați Intersecția (Aglomerarea) Pietonală Shibuya

Probabil că ați văzut multe videoclipuri time-lapse ale Shibuya Crossing, dar nimic nu vă poate pregăti pentru adevărata experiență Shibuya. Este uimitor și minunat și o să-ți placă.

Cea mai aglomerată intersecție pietonală, din lume, este traversată de peste jumătate de milion de oameni în fiecare zi sau de aproximativ 2500 de persoane de fiecare dată când luminile devin verde. Când vizitați Tokyo, asigurați-vă că sunteți unul dintre ei! Shibuya este cu adevărat un obiectiv unic în Tokyo, deoarece nu există un alt loc ca acesta în lume! Pregătiți-vă pentru reclame jumbo zgomotoase și lumini de neon care clipesc din toate direcțiile, precum și pentru mii de oameni care traversează în toate direcțiile. Dar asta este distracția pentru că simți inima care bate a orașului: haotică, dar organizată.

Motivul pentru care trecerea Shibuya este atât de aglomerată este datorită locației sale cheie, chiar lângă gara Shibuya, care este unul dintre cele mai mari noduri de transport din Tokyo, care manipulează peste 2 milioane de oameni pe zi. Traversarea Shibuya este foarte populară printre tinerii localnici, care folosesc piața din fața ei ca punct de întâlnire. Shibuya este și un cartier turistic popular, unde veți găsi multe centre comerciale, cafenele, restaurante și magazine de suveniruri. Este, de asemenea, un district comercial excelent și o locație excelentă pentru a sta în Tokyo. Aventurați-vă dincolo de faimoasa traversare și aflați care sunt cele mai bune lucruri de făcut în Shibuya.

Shibuya Crossing

10. Experimentați toaletele de înaltă tehnologie

Nu glumim, pentru că folosirea unei toalete japoneze este o activitate deeosebită (și una minunată!). Unul dintre cele mai tari lucruri despre Japonia este cât de super high tech sunt toaletele lor.

Aproape toate hotelurile oferă aceste accesorii muzicale în toalete sci-fi care îți încălzesc automat scaunul. Unele se curăță automat după ce le-ați folosit și majoritatea pot fi folosite ca spălătorie și uscător. După ce ați vizitat Japonia, vă veți întreba cum se face că restul lumii nu a adoptat încă aceste dispozitive de baie „din altă lume". Și promit că mai sunt multe lucruri pe care nimeni nu ți le-a spus despre Japonia.

Pe lângă utilizarea unei toalete de înaltă tehnologie în Japonia, puteți vizita și showroom-uri care afișează toalete și dispozitive TOTO. Această activitate este cu siguranță pentru călătorul ciudat care vrea să exploreze o latură neconvențională a Tokyo.

Te întrebi cum să-ți faci toaleta să cânte? În funcție de modelul disponibil în hotelul dvs., faceți clic pe butonul pentru confidențialitate și ascultați fie muzică, fie sunetele liniștite ale unui râu. Ciudat și minunat Tokyo!

Buttons in a Japanese toilet in a Tokyo hotel

11. Vizitați Muzeul Yayoi Kusama din Tokyo

Yayoi Kusama este un artist japonez unic care se concentrează pe puncte, ca modele de artă. Vizitarea muzeelor cu cinci etaje situate în Shinjuku este o activitate obligatorie în timp ce vă aflați în Tokyo. Acest lucru ar trebui să fie foarte important pe lista dvs. de lucruri, așa că asigurați-vă că rezervați bilete de la Muzeul oficial Yayoi Kusama cu mult timp în avans.

Acest muzeu este foarte popular în rândul localnicilor și al turiștilor deopotrivă, așa că este esențial să vă rezervați biletele pentru intervalul de timp dorit. Această experiență distractivă și unică din Tokyo este potrivită în special pentru tinerii adulți și cuplurile care doresc niște fotografii cool și neobișnuite pe Instagram.

Visit the Yatoi kusama museum in Tokyo

12. Petreceți timp în gara din Tokyo

Veți trece prin gara principală din Tokyo de multe ori în timpul șederii dumneavoastră în Tokyo, deoarece este unul dintre cele mai mari noduri de transport din oraș. Pentru o experiență completă, alocați câteva ore pentru a descoperi secretele unice ale Gării din Tokyo. Clădirea gării este masivă și se răspândește în toate direcțiile în subteran, pe străzi subterane.

Plimbați-vă și verificați miile de magazine, restaurante, baruri și magazine universale. Vă promitem că veți găsi o mulțime de pietre prețioase japoneze interesante, cu adevărat unice. De exemplu, mâncați în Tonkatsu Wako pentru katsu tradițional sau luați cafeaua de dimineață cu o garnitură de clătite la Bubby's Yaesu. În afara clădirii moderne a gării, în fața clădirilor gemene Marunouchi, veți găsi Vechea Gară din Tokyo construită într-un stil de arhitectură uimitor de occidental.

Lucruri relaxante de făcut în Tokyo

Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Tokyo este pur și simplu să te plimbi prin numeroasele parcuri împrăștiate prin oraș. Poate suna bizar că o astfel de activitate este chiar posibilă, având în vedere că Tokyo este cea mai mare metropolă din lume. Totuși, localnicii din Tokyo știu să echilibreze agitația cotidiană, cu zen-ul parcurilor și cartierelor relaxante. Explorează grădinile secrete și descoperă unele dintre cele mai bune pietre zen din Japonia.

13. Meandră în jurul Asakusa

Asakusa a fost cartierul de divertisment din districtul Edo și este cunoscut pentru teatrele și evenimentele sale. În prezent, Asakusa este una dintre cele mai populare destinații în rândul turiștilor care vin la Tokyo pentru celebra poartă Kaminarimon și templul Sensoji.

Vă recomandăm să alocați câteva ore pentru a vă plimba pe străzile înguste din Asakusa pentru a descoperi piețe independente, magazine și buticuri care vând haine, suveniruri, oale și tigăi. Asakusa este un loc fantastic și pentru călătorul gastronomic, deoarece multe restaurante de aici sunt bine stabilite și sunt specializate în bucătăria tradițională, cum ar fi ramen, sushi și tempura. Cel mai bine este că majoritatea restaurantelor de aici pot oferi calitate la un buget redus. Asakusa este, de asemenea, foarte aproape de multe atracții turistice, cum ar fi Parcul Ueno, Tokyo Skytree și râul Sumida.

Sfat: Asakusa este un loc grozav pentru cumpărături pentru articole de uz casnic, inclusiv boluri din bambus și miso, betisoare și norens. De fapt, Asakusa este cunoscută pentru că are o stradă specială, care are magazine dedicate industriei restaurantelor. Se numește Kappabashi (Orașul Bucătăriei). Asakusa este pur și simplu locul perfect pentru cei care au nevoie de suveniruri locale japoneze.

14. Bucurați-vă de Parcul Yoyogi

Cunoscut în principal pentru altarul său Shinto, Meiji Jingu, parcul Yoyogi este o destinație populară pentru plimbări și picnic, mai ales în lunile de vară.

Înconjurate de 10.000 de copaci, potecile împădurite din parcul Yoyogi vor duce la câteva grădini zen, perfecte pentru o după-amiază relaxată sau pentru a citi o carte. În opinia mea, Parcul Yoyogi este unul dintre cele mai grozave lucruri gratuite de făcut în Tokyo. Vizitați Yoyogi în weekend, astfel încât să puteți vedea o mulțime de localnici cântând în parc, făcând yoga sau pur și simplu făcând un picnic împreună. Explorați zona și faceți fotografii în timpul sezonului Sakura sau Koyo.

La altarele lui Yoyogi au multe nunți, așa că, dacă aveți noroc, s-ar putea să vedeți o nuntă tradițională japoneză. Desigur, asigurați-vă că nu deranjați ceremonia și dacă faceți vreo fotografie amintiți-vă să respectați intimitatea cuplului. Nuntile japoneze sunt foarte frumoase si am avut privilegiul de a vedea una in timpul petrecut in parcul Yoyogi.

Sfat: Cel mai bun mod de a ajunge acolo este să luați metroul până la stația Harajuku. În timpul verii, parcul este deschis 24/7. iarna este deschis de la 5:00 la 20:00. Aceste ore pot varia în timpul sărbătorilor și festivalurilor speciale.

Wedding Meiji Jingu

15. Vizitați Altarul Meiji

Situat în inima Parcului Yoyogi, acest incredibil Altar Shinto oferă vizitatorilor oportunitatea de a se scufunda adânc în istoria sa bogată și de a afla despre unicitatea sa. Trebuie să vizitați altarul Meiji în timpul petrecut în Japonia.

Altarul Meiji se numește Meiji Jingu în japoneză.

Puteți vedea butoaie de sake colorate în jurul templului. Sakeul din aceste butoaie era oferit zeilor în fiecare an după ce noul sake era gata și în timpul festivalurilor ca parte a sărbătorii. Sake-ul nu se irosește niciodată, desigur, se consumă în timpul ceremoniilor și a multor festivități. Când vizitați un altar șintoist, iată ce trebuie să faceți: în sala de ofrande, puteți arunca o monedă în cutie, puteți să vă înclinați de două ori, să bateți din palme de două ori, să vă plecați încă o dată și să suni clopoțelul sau gong-ul pentru a atrage atenția lui Dumnezeu. Spune-ți rugăciunea pentru câteva secunde.

Amintiți-vă că puteți face fotografii în jurul sanctuarelor sau al templului, dar vă rugăm să fiți politicoși și respectuoși și să nu fotografiați oameni când își aduc omagiu.

Sfat Meiji Shrine:

Cea mai bună modalitate de a ajunge acolo este să luați metroul până la stația Harajuku și să traversați parcul Yoyogi. Altarul se deschide la răsărit și se închide la apus, așa că orele de deschidere se schimbă în fiecare lună. Este întotdeauna deschis între orele 7:00 și 16:00. Verificați programul oficial al altarului Meiji.

Cele mai bune perioade de vizitat sunt în timpul iernii, iunie din cauza înfloririi, în zilele lucrătoare, sărbătorile non-publice, dimineața devreme și seara târziu.

Meiji Jingu Shrine

16. Shinjuku Gyoen

Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Tokyo este să vizitezi minunatul Shinjuku Gyoen. Un spațiu verde mare și un loc popular hanami, Shinjuku Gyoen este o grădină frumoasă. Situat chiar în popularul cartier turistic Shinjuku, nu mulți sunt conștienți de această bijuterie superbă din Tokyo. Vă recomandăm să aduceți o pătură pentru a vă bucura de un picnic relaxant chiar în inima orașului Tokyo.

Pentru a ajunge la Shinjuku Gyoien, luați metroul până la gara Shinjuku-Gyoemmae și mergeți spre „Poarta Shinjuku". Dacă ajungeți la Gara Sendagaya, Poarta Sendagaya este chiar în afara. A treia opțiune este Poarta Okido, care este, de asemenea, aproape de gara Shinjuku-Gyoemmae. Shinjuku Gyoen întreprinde o transformare frumoasă în timpul sezonului sakura, precum și la mijlocul toamnei, când toate frunzele copacilor își schimbă culoarea. Este un loc de văzut în Tokyo!

Parcul este deschis de la 9:00 la 16:00 (porțile se închid la 16:30). Parcul este închis în zilele de luni și de sărbătorile naționale. Există o taxă de intrare de 200 de yeni(~7.4 lei).

Sfat: Vizitați în timpul sezonului înfloririi cireșilor în aprilie; când Grădina de Trandafiri este în plină floare în luna mai. În timpul toamnei când frunzele devin roșii.

17. Palatul Imperial

Situat în Chiyoda, Tokyo, Palatul Imperial este reședința principală a împăratului Japoniei. Deși Palatul în sine este închis publicului, totuși, vă puteți bucura de o plimbare prin Grădinile de Est.

Vă recomandăm să vizitați Palatul Imperial pe tot parcursul anului, deoarece fiecare sezon este demn de fotografiile dvs. Palatul Imperial este o atracție turistică populară, așa că asigurați-vă că explorați cât mai devreme posibil dimineața. Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la stația Ōtemachi. Poarta este la aproximativ 5 minute. Parcul este deschis de la 9:00 la 17:00, cu excepția zilelor de luni și vineri.

18. Parcul Ueno

Am mai spus-o și o voi spune acum: nicio excursie la Tokyo nu este completă fără o vizită la Parcul Ueno. O locație obligatorie din Tokyo, Parcul Ueno găzduiește nenumărate muzee și mai multe altare. În timpul lunilor de vară, există mulți vânzători de mâncare stradală presărați în parc pentru a vă satisface apetitul pentru gustări proaspăt preparate.

Ueno Park este un loc popular hanami (flori de cireș), în timpul căruia mulți vin la picnic și petrec o după-amiază relaxată, relaxându-se și făcându-și noi prieteni. Pentru mai multe informații, puteți citi mai multe despre cele 15 lucruri uimitoare de făcut în Parcul Ueno.

Nu uitați să faceți o plimbare cu barca pe iaz sau pur și simplu să vă relaxați pe bancă. În fața parcului, există o rețea de străzi presărată cu vânzători care vând unele dintre cele mai bune mâncare stradală pe care am avut-o în Tokyo.

Ueno Park

19. Muzeul Național din Tokyo

Muzeul Național din Tokyo este cel mai vechi muzeu național japonez. Intrarea este de aproximativ 620 de yeni(~23 lei) și veți fi răsplătit cu o colecție vastă de obiecte culturale și comori naționale.

Asigurați-vă că îl adăugați la lista de lucruri obligatorii în timp ce vă aflați în Tokyo, deoarece veți afla atât de multe despre Japonia.

Sfat: Muzeul Național din Tokyo este imens, așa că fiți pregătiți să petreceți cel puțin o jumătate de zi explorându-l. Fă-ți timp pentru a afla despre istoria orașului, este cu adevărat foarte interesant și unic.

Suntem adevărați iubitori ai Japoniei, așa că nu este nicio surpriză că am vrut să înțelegem mai multe despre istoria locului nostru, cel mai preferat de pe pământ.

20. Plimbare cu metroul

Tokyo are cea mai mare, mai complicată și mai intuitivă hartă pe care o poți întâlni. Deși poate părea copleșitor la început, luați o secundă pentru a vă familiariza cu harta metroului Tokyo și vă veți da seama cât de ușor de utilizat este cu adevărat. Mersul cu metroul este o activitate palpitantă în sine, dincolo de faptul că este cea mai eficientă metodă de transport din oraș. Este ca și cum ai fi într-un labirint încercând să rezolvi în mod constant puzzle-uri. Mi-a plăcut!

Explorați Tokyo cu ușurință mergând cu metroul oriunde doriți. Este punctual, accesibil și convenabil. Ne-a permis să vizităm foarte multe atracții în jurul orașului Tokyo. Luați un card Suica sau Pasmo și porniți într-o aventură subterană. Puteți afla cum să vă pregătiți pentru călătoria dvs. la Tokyo aici.

Cumpărați cardul de la orice stație de metrou când ajungeți în Tokyo. Cardul are o taxă de bază pe care o puteți recupera când părăsiți Japonia. De asemenea, vă puteți personaliza cardul. Acesta nu este doar un suvenir frumos, dar vă puteți înlocui cardul dacă îl pierdeți.

Sfat: Dacă doriți să experimentați cea mai aglomerată gară din lume, mergeți la gara Shinjuku, care se află pe linia Yamanote. Așteptați-vă la aproape 4 milioane de oameni pe zi, zeci de platforme (53 în total) și peste 200 de ieșiri.

Tokyo Subway Train Station

21. Muzeul Ghibli

Apelând toți fanii Studio Ghibli: puteți experimenta Muzeul Ghibli din Tokyo! Foarte distractiv!

Situat în partea de vest a Tokyo, Muzeul Ghibli este o destinație turistică populară pentru toți fanii Studio Ghibli. Plimbați-vă prin acest muzeu și aflați cum prinde viață animația japoneză. Este un lucru ideal de făcut în Tokyo pentru toți cei care doresc să experimenteze Spirited Away, dar în viața reală.

Pentru a ajunge acolo luați metroul până la stația Kichijoji (linia Chuo). Parcul este la aproximativ 20 de minute de mers pe jos pe bulevardul Kichijoji-Dori. Este deschis de la 10:00 la 18:00. Verificați orele în timpul sărbătorilor naționale.

Prețurile biletelor sunt între 100 de yeni(~3.70 lei) și 1000 de yeni(~36.96 lei), în funcție de vârstă. Biletele sunt de obicei epuizate cu săptămâni sau chiar luni înainte. Este o idee bună să vă alăturați unui tur ghidat sau să vă cumpărați biletele online, cu mult timp în avans.

Tur ghidat: Muzeul Ghibli și Tur al filmelor Hayao Miyazaki
Site oficial: Ghibli Museum

Cory from You Could Travel with Studio Ghibli's Totoro

Lucruri distractive de făcut în Tokyo

Tokyo este ciudat, Tokyo este ciudat... dar un lucru este cert: Tokyo este capitala distracției. Cu atât de multe lucruri distractive de făcut în Tokyo, veți fi iertat că doriți să vă cufundați în continuare în cultura alternativă japoneză. De la anime, la cafenele și localuri neobișnuite, la costume nebunești colorate, Tokyo este plin de experiențe cool. Iată ce să faci.

22. Alăturați-vă Japoniei colorate în Harajuku

Vizitați Harajuku pentru a experimenta celebra Stradă Takeshita, o stradă comercială pietonală presărată cu mall-uri și buticuri de modă independente, cu ținute super colorate. Pentru novice-ul complet kawaii, Harajuku este, de asemenea, o introducere excelentă în cele mai recente nebunii drăguțe japoneze.

Vă recomandăm să petreceți o zi întreagă explorând Harajuku. Acesta este locul în care puteți face coadă pentru o jumătate de oră sau mai mult pentru a obține cea mai colorată vată de zahăr pe care o veți încerca vreodată. De asemenea, puteți intra în numeroasele magazine pline de culoare și puteți obține unghii de sirenă sau puteți cumpăra cea mai bizară modă pe care vă puteți imagina. Sfat special: de pe strada Takeshita, mergeți la Omotesando Plaza și mergeți la ultimul etaj. Există un Starbucks acolo, cu o grădină la ultimul etaj cu bănci și vederi frumoase asupra străzii din Tokyo. Este un spațiu cu adevărat frumos în timpul verii și unul pe care îl vizităm de fiecare dată când ne întoarcem la Tokyo.

Vă puteți plimba pe numeroasele străzi înguste din jurul străzii comerciale Takeshita. Vă recomandăm să faceți un tur ghidat pentru a afla despre cultura kawaii și moda Harajuku.

Harajuku Pop Culture

23. Cumpărați o carte într-un magazin de anime

Pentru cea mai bună experiență geek, aventurează-te într-un adevărat magazin de anime japonez. Situate în principal în Akihabara, aceste magazine sunt mai mult decât ați văzut până acum. Turiștii pot răsfoi pur și simplu prin magazinele cu mai multe etaje sau pot obține abonamente pe termen scurt și pot avea acces la o cameră privată specializată.

Fanii anime-urilor pot avea acces la biblioteci specializate de colecții de anime și manga și le pot citi în propriile camere private. Unii închiriază aceste camere pentru a petrece noaptea relaxându-se și citind colecția lor preferată de manga. Dacă vrei să petreci noaptea într-un magazin de anime, poți închiria o cameră cu computer pentru a putea urmări colecția ta de anime preferată. Dimineața, puteți face un duș deoarece aceste unități sunt dotate cu toate facilitățile, unele au chiar și saloane de unghii.

Sfat: Întrebați la recepție despre cărțile lor în limba engleză. Majoritatea magazinelor se adresează doar publicului japonez, dar unele au acum cărți în limba engleză.

24. Vizitați cafenea An Owl

Ești un fan Harry Potter care și-a dorit mereu să o vadă pe Hedwig în viața reală? Pentru aproximativ 2000 de yeni(~74 lei) poți vizita o bufniță Caffe, chiar în inima orașului Tokyo. Aceste cafenele ciudate vă vor permite să vă împrieteniți cu sălbaticia, timp de aproximativ o oră. Datorită popularității lor, rezervarea în avans este esențială. Acest lucru este, de asemenea, pentru a împiedica bufnițele să se streseze. Situat în Akihabara, vă recomandăm Cafe com Coruja Akiba Fukurou, care găzduiește 36 de bufnițe diferite. Puteți profita de fotograful de la fața locului care vă va face o fotografie pentru a o lua acasă ca amintire. Vă puteți rezerva locul aici.

25. Cumpără Kawaii

Pentru pasionații de cumpărături, Harajuku este o mecca binecunoscută pentru magazinele kawaii. Pot garanta că vei ajunge să cumperi atât de multe suveniruri kawaii pentru tine și cei dragi.

Cumpărăturile Kawaii sunt o activitate distractivă de făcut în Tokyo, unde vei descoperi o lume cu totul nouă a sensului de drăguț. Japonia folosește semne kawaii în viața de zi cu zi chiar și pentru semne și afișe oficiale. Pentru cei care caută kawaii, recomandăm să viziteze magazine specializate precum Loft sau Shibuya 109, ambele situate în popularul cartier Shibuya.

Găsiți-vă hipnotizat de tot ce este adorabil, cum ar fi articole de papetărie, perne și chiar obiecte banale, cum ar fi agrafele.

Japanese kawaii stationary

26. Magazin din Ginza

Ginza este un cartier comercial de lux, care găzduiește unele dintre cele mai cunoscute mărci de modă din lume. Pentru călătorii de lux, cumpărăturile în Ginza este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Tokyo. Vizitați Ginza în timpul serii, când toate magazinele oferă un spectacol luminiscent. Districtul este aproape întotdeauna aglomerat, deoarece plimbarea prin Ginza este o experiență de care toată lumea se bucură în Tokyo.

Ca sfat, vă recomandăm să vizitați Ginza în weekend deoarece bulevardul principal este închis pentru mașini, iar strada devine un paradis pentru pietoni. Acest lucru face din Ginza un loc uimitor pentru fotografii. În zilele însorite, scaunele și mesele sunt așezate în mijlocul străzii și veți vedea oameni răcorindu-se, mâncând și râzând. Așează-te și oamenii urmăresc și vezi cum localnicii se bucură de Tokyo într-un weekend. Descoperiți magazine tradiționale, cum ar fi Kyukyodo, unde frumoasele hârtie, cardurile și evantaiele japoneze sunt realizate manual. Ginza este, de asemenea, cel mai bun loc pentru a cumpăra suveniruri scumpe, cum ar fi bețișoarele artizanale. Citiți mai detaliat despre cumpărăturile din Ginza.

Dacă doriți să experimentați Ginza dincolo de cumpărăturile de lux, înscrieți-vă pentru acest tur personal ghidat care vă poate învăța despre istoria districtului.

27. Vizitează o Maid Cafe super drăguță

Găsite în principal în Akihabara, cafenelele de serviciu sunt o senzație în Japonia. Chelnerițele japoneze sunt îmbrăcate ca servitoare care servesc mâncare și deserturi kawaii. Create inițial ca locuri grozave unde copiii vin să-și sărbătorească petrecerile de naștere și să comande milkshake-uri în formă de iepuraș, cafenelele de serviciu sunt acum populare și printre turiști.

Cafenele Maid sunt o experiență grozavă pentru turiștii care se află în districtul Akihabara. În timpul seriilor și evenimentelor speciale, vă puteți înscrie pentru a asculta servitoarele semnând melodii speciale kawaii. Pentru a vă asigura că vizitați unitatea potrivită, vă recomandăm să vă înscrieți pentru un tur ghidat în jurul orașului Akihabara, unde localnicii vă pot arăta magazine și cafenele specializate. Veți vizita toate părțile importante din Electric Town și veți lua prânzul la o cafenea cu servitoare, cu ghidul dvs. personal.

Pentru a comanda într-o cafenea specializată, poate fi necesar să spuneți „miau" în loc să spuneți „sumimasen" („ma scuzați" în japoneză). Aceasta este o experiență specială din Tokyo, pe care mulți turiști o găsesc distractivă și distractivă.

Maid Cafe Japan

28. Vezi viitorul într-un restaurant robot

Aceasta este o altă invenție japoneză ciudată. Robot Restaurant Show nu se referă la a fi servit de roboți, așa cum s-ar crede inițial, ci este, în esență, să luați masa în timp ce priviți localnicii dansând cu cyborgi și roboți.

Spectacolul este în Kabukicho, un cartier de divertisment și roșu din Shinjuku și durează aproximativ 90 de minute. Aceasta este probabil cea mai mare atracție turistică din Tokyo, așa că, deși este ciudată și distractivă, rețineți că a fost concepută pentru vizitatori.

Experimentați acest spectacol de renume mondial în timpul vizitei dvs. la Tokyo. Puteți obține biletele de aici. Vă rugăm să rețineți că tatuajele trebuie acoperite, deoarece nu sunt permise.

29. Mângâie o pisică într-o cafenea de pisica

Iubești animalele? Atunci am lucrul distractiv perfect de făcut în Tokyo pentru tine! O atracție îndrăgită în Japonia este cafeneaua pisicilor, un local care vă permite să mâncați, să beți în timp ce vă jucați cu pisicile. Acestea sunt perfecte pentru iubitorii de animale care nu au voie sau nu pot avea propriile animale de companie acasă. De obicei, există o taxă mică de intrare și mai multe reguli care trebuie respectate în interior.

Una dintre cele mai bine cotate cafenele pentru pisici poate fi găsită în Shinjuku, la aproximativ 10 minute de mers pe jos de gara Takadanobaba. Se numește Cat Cafe Nyankoto. Cafeneaua este la etajul 2. Veți primi WiFi gratuit și băuturi incluse în taxa de intrare.

Things to do in Tokyo cat cafe

30. Sărbătorește animalele de companie la statuia Hachiko

În Shibuya există mult mai mult decât simbolul său de aglomerare pietonală. În timp ce vă aflați în cartier, vizitați statuia lui Hachikō, situată chiar în afara stației de metrou Shibuya.

Hachikō era un câine Akita care venea să-și întâmpine stăpânul zilnic. Chiar și după ce proprietarul a murit, câinele a continuat să-și arate devotamentul ajungând la gară la aceeași oră, în fiecare seară, tot restul zilelor sale. Statuia este menită să celebreze devotamentul și prietenia. Ca să știți, mulți localnici folosesc Statuia Hachiko ca punct de referință pentru întâlnirea cu prietenii. Este ușor de observat și este un must-see în timpul călătoriei tale la Tokyo, mai ales că te afli la trecerea Shibuya.

Shibuya Dog Hachiko

31. Pranz cu Moomin la The New Moomin Cafe

Ești călător singur? Dacă aveți nevoie de companie data viitoare când vă așezați la o cafea sau un ceai în Tokyo, mergeți la o cafenea Moomin.

Aceasta este o experiență nouă, în care vei fi așezat lângă un personaj de pluș din celebrul serial finlandez „The Moomins", ca însoțitor. Moominii sunt foarte populari în Japonia, mulți turiști japonezi călătoresc în Finlanda doar pentru a-și vedea personajele preferate.

Cafeneaua Moomin a devenit un succes instantaneu printre fanaticii Moomin. Luați metroul spre Tokyo Dome, coborâți la stația Korakuen. Cafeneaua este deschisă în timpul săptămânii de la 09:30 la 22:30; În weekend: 8:00 -- 22:30.

32. Încercați un salon de arcade sau Pachinko

Acestea sunt arcade japoneze, unde oamenii merg și joacă la sloturi, pinball, tobe, muzică, jocuri de dans și alte jocuri pe calculator. Aceste arcade sunt cu adevărat unice în Japonia, mai ales când veți auzi cât de zgomotoase și colorate sunt. Sunt un mod distractiv de a petrece câteva ore încercând ceva cu adevărat unic în Tokyo.

Sfat: Deoarece jocurile de noroc pentru bani sunt ilegale în Japonia, câștigați jetoane în Saloanele Pachinko pe care le puteți „vinde" la un magazin din apropiere pentru bunuri.

Veți găsi saloane pachinko peste tot, doar căutați semnele mari, roșii și urmați muzica tare. Arcadele pot fi găsite în principal la ultimul etaj al magazinelor Don Quijote și al altor magazine mari.

Akihabara Japanese Dancing

33. Tokyo Disneyland

Mulți care vizitează Tokyo își fac, de asemenea, o zi pentru a se bucura de numeroasele atracții din Tokyo Disneyland și DisneySea.

Ce modalitate mai bună de a te bucura de o zi de vară decât vizitând Tokyo DisneySea, un parc tematic cu personaje Disney, care cu siguranță îți vor menține copilul interior în viață pentru zilele următoare. Tokyo DisneySea este un parc premiat care a fost recunoscut la nivel internațional pentru designul și conceptul său.

Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la Stația Maihama. Utilizați stația Resort Gateway pentru a vă urca pe monorai Disney pentru a vă deplasa cu ușurință în parc. Parcul se deschide la 8:00 și se închide la 22:00.

Zilele lucrătoare sunt de obicei mai puțin aglomerate, dar să recunoaștem, acesta este Disneyland...

Dacă sunteți în căutarea unui transfer convenabil din centrul orașului Tokyo la Disneyland și doriți să săriți peste coada la intrare, luați în considerare înscrierea pentru acest tur.

Lucruri de făcut în Tokyo noaptea

Tokyo chiar prinde viață noaptea. Dacă vă întrebați ce să faceți în Tokyo, atunci ieșiți noaptea este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut. Veți vedea o personalitate a metropolei, diferită, altfel ocupată, dar organizată. Orașul strălucește cu culorile sale de neon noaptea, dar, la fel ca cele mai bune orașe din lume, fiecare cartier are ceva diferit. Serpuiește în jurul Shinjuku pentru culorile sale sau relaxează-te în centrul orașului Tokyo, în Chiyoda, și fii uimit de cât de liniștite sunt străzile cu adevărat.

34. Turnul Tokyo

Acest turn de comunicații și observare permite turiștilor să se bucure de vederi epice asupra Japoniei, fie la 150, fie la 250 de metri deasupra solului. Având o înălțime de 333 de metri, este cu 13 metri mai înalt decât modelul său, Turnul Eiffel. A vedea Tokyo de sus este, în opinia mea, unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Tokyo.

Pentru a ajunge acolo mergeți la stația Akabanebashi (linia Oedo). Turnul este la aproximativ 10 minute de mers pe jos. Este deschis de la 9:00 la 23:00, zilnic (ultima intrare 22:30).

Tokyo From Above

35. Vedere de la etajul 45 - Tocho

Clădirea Guvernului Metropolitan din Tokyo sau Tochō pe scurt, se găsește în Shinjuku și are o punte de observație la etajul 45. Este gratuit să vizitați clădirea și puntea de observație.

Există, de asemenea, un bar și un restaurant minunat, astfel încât să vă puteți bucura de priveliștile incredibile ale orașului cu un pahar de șampanie sau să vă așezați la o cină minunată cu persoana iubită pentru o experiență cu adevărat romantică. Dacă călătorești la Tokyo cu buget redus, acest lucru este un lucru obligatoriu în timp ce te afli în capitală. Este gratuit, este distractiv și este atât de distractiv! Vizitați imediat după apus și admirați Tokyo de sus. Observatorul este deschis numai în zilele lucrătoare. Observatorul de Nord este deschis între orele 9:30 și 23:00. Observatorul de Sud este deschis de la 9:30 la 17:30.

Admiterea se încheie cu 30 de minute înainte de ora de închidere.

36. Sky Deck În Roppongi Hills

Roppongi Hills prezintă cel mai uimitor Sky Deck din Tokyo. Situat la etajul 54 al Turnului Mori Roppongi Hills, Sky Deck este o terasă de observare în aer liber. Acesta a fost lucrul nostru preferat de făcut în Tokyo și, în opinia noastră, cel mai bun loc pentru a vedea Tokyo de sus, noaptea. Puteți să vă configurați trepiedul și să fotografiați vederi de 360 de grade asupra orașului. Unul dintre cele mai importante lucruri de făcut în Tokyo este să verifici Sky Deck chiar înainte de a se închide când este întuneric și să admiri capitala luminată și futuristă a Japoniei.

Puntea de observare interioară se află la 250 de metri deasupra nivelului mării, iar o punte de observare în aer liber Sky Deck se află la 270 de metri deasupra nivelului mării.

În aceeași clădire, veți găsi Muzeul de Artă Mori, care este un muzeu de artă contemporană cu multe expoziții temporare de lucrări ale artiștilor contemporani.

Sfat: Pentru a ajunge acolo, mergeți la Gara Roppongi (Hibiya, Oedo Lines). Stația este conectată la Roppongi Hills prin tuneluri subterane. Verificați indicatoarele pentru intrare. Cel mai bun moment pentru a vizita este seara, după lăsarea întunericului, veți avea priveliști uimitoare ale orașului.

Bine de știut: pregătiți haine calduroase dacă plănuiți să vizitați Sky Deck. În timpul verii este doar vânt, dar în orice altă perioadă, poate fi foarte frig.

Tokyo Sky Deck

37. Simțiți vibrațiile în Shinjuku

Se poate spune că Shinjuku este cel mai plin de culoare secție din Tokyo și, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri pentru activități din Tokyo. Adăpostește cel mai mare cartier roșu din Asia, nenumărați vânzători stradali de mâncare și o piață uriașă vibrantă, Shinjuku este un centru comercial și administrativ important.

Asociat de obicei cu reclame jumbo și lumini nebunești, Shinjuku este cel mai vibrant cartier din Tokyo. Shinjuku este un oraș cu totul nou în Tokyo și există multe lucruri de făcut. Am creat un articol separat în care vă vom arăta toate lucrurile distractive de făcut în Shinjuku.

Cel mai bun mod de a ajunge acolo este: luați metroul până la gara Shinjuku, aproape orice linie. Odată ce sunteți acolo, veți descoperi o lume cu totul nouă de experiențe, activități și lucruri distractive de făcut.

38. Drink In Golden Gai

Pentru o noapte epică, mergi în labirintul mai multor străzi înguste din Golden Gai. Cu peste 200 de baruri și restaurante mici, cartierul Shinjuku, Golden Gai te va face să te simți ca și cum ai pășit în bucătăria unui prieten. Și da, este încă o necesitate pentru fiecare turist care vizitează Tokyo!

Unitățile sunt atât de mici încât, de obicei, nu pot încăpea mai mult de 5 persoane. Unitățile, care servesc străini, afișează un meniu în limba engleză afară. Restul locurilor sunt rezervate localnicilor. Poate fi intimidant să intri într-unul dintre aceste locuri foarte mici. Dacă nu vă simțiți confortabil să mergeți acolo pe cont propriu, alăturați-vă turului ghidat de 3 ore în cartierul Golden Gai pentru a experimenta tot ce este mai bun din izakaya unică, tarabă de bar și viața de noapte de pub.

Sfat: Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la gara Shinjuku. Zona Golden Gai este la aproximativ 5-10 minute de mers pe jos. Orele variază de la un loc la altul. Unele sunt deschise 24/7, altele de după-amiază până târziu. Vizitați în timpul săptămânii, deoarece zona este mai puțin aglomerată. Imediat după muncă, localnicii se îndreaptă spre această zonă pentru a bea și a mânca. Odată cu turiștii, devine aglomerat. Vineri este evident o nebunie.

Drink up Tokyo Pub Crawl

39. Du-te în Electricul Akihabara

Experimentați cultura otaku chiar în inima orașului Tokyo. Cunoscut și ca Orașul Electric, Akihabara găzduiește cele mai mari magazine universale de electronice din Tokyo. Mulți vin aici pentru concentrația mare de magazine de anime și manga și cafenele de cosplay. Cred că este ceva ciudat la Akihabara și fie îl iubești, fie îl urăști.

Pe măsură ce turismul crește și Akihabara ajunge la statutul de „renumit în lume", localnicii se mută încet într-un nou cartier pentru a scăpa de mulțime. Nakano Broadway din orașul Nakano, la aproximativ 10 km vest de Akihabara, este un nou centru de geek din Tokyo. Mulți vizitează Nakano pentru remedierea lor anime, cumpără obiecte de colecție și se bucură de cultura Jpop.

Acest turneu Go-Kart cu tematică Super Mario a devenit o necesitate în Tokyo. Poți să te îmbraci ca personajul tău preferat Mario și să conduci în Akihabara într-un Mario Kart. Călătoria durează între 1-2 ore și merită să vă înscrieți rapid pentru că tinde să se epuizeze.

Sfat pentru Akihabara: orele de deschidere ale magazinelor universale, atracțiilor și magazinelor independente variază. Cu toate acestea, de obicei sunt deschise până târziu în noapte. Akihabara este cel mai bine după întuneric când se aprind toate luminile. Weekend-urile sunt de obicei foarte aglomerate, zilele lucrătoare sunt mai puțin.

Tokyo Akihabara Station, Adult Guide

40. Cumpărați ceva de la un automat

Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut este să te plimbi prin Tokyo și să realizezi că nu ești niciodată prea departe de un automat. Fiecare colț de stradă din Tokyo are garantat un automat. Unele automate vând numai băuturi calde și reci, în timp ce altele au banane, oale fierbinți, lapte, fructe și multe alte lucruri bizare pe care le puteți găsi doar în Japonia. Acesta este atât de uimitor! Dacă nu dispuneți de numerar, utilizați cardul Suica sau Pasmo pentru a vă plăti bunurile.

Vă rugăm să rețineți că în Japonia nu este obișnuit să mâncați și să beți pe stradă. Ar trebui să consumați ceea ce ați achiziționat chiar lângă mașină și să aruncați orice gunoi, cutii, în coșurile puse la dispoziție.

Unele restaurante au un distribuitor automat în afara ușii, care vă permite să vă cumpărați mâncarea înainte de a intra. După ce ați selectat ce vă place să mâncați, plătiți și ridicați biletele, intrați înăuntru, luați loc și dă-ți biletele chelnerului. Mâncarea dumneavoastră va fi servită în scurt timp. Iubesc atât de mult Japonia!

G from You Could Travel drinking tea from a Japanese vending machine

41. Eliberați-vă inhibițiile în cartierul roșu

Situat în inima orașului Shinjuku, cartierul roșu din Tokyo este cel mai mare și cel mai ciudat cartier de divertisment pentru adulți, din lume.

Oferă multe baruri pentru gazde, saloane de masaj, cafenele de îmbrățișare și hoteluri. Multe dintre aceste locuri sunt conduse de Yakuza, prin urmare călătorii sunt sfătuiți să fie atenți când beau în zonă. Nu uitați să vedeți câteva activități numai pentru adulți din Tokyo.

Pentru a găsi cartierul roșu trebuie să căutați Kabukicho, numele oficial al acestuia.

Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la gara Shinjuku. Kabukicho este la aproximativ 10 minute de mers pe jos.

Cu siguranță vizitați după întuneric, totuși, nu rămâneți până foarte târziu (de exemplu, după miezul nopții), deoarece zona nu este cea mai sigură din Tokyo.

Descoperiți Cartierul Roșu și cartierul Golden Gai cu acest tur ghidat. Este un lucru pe care îl recomandăm, având în vedere că multe baruri sunt conduse de mafia japoneză. Așa că cel mai bine este să experimentezi Tokyo în siguranță!

42. Dormi într-un hotel capsulă

Hotelul capsulă ar putea fi cea mai bună alegere pentru călătorul cu buget redus și va fi cu siguranță o experiență de neuitat în Tokyo. Aceste hoteluri dispun de „capsule", spații mici, pentru o singură persoană, unde poți dormi.

Știați că hotelurile-capsulă au fost create din cauza nevoii de hoteluri de o noapte în Tokyo, cu buget redus? Imobilul este incredibil de valoros în Tokyo și, prin urmare, multe hoteluri costă mult. Cu toate acestea, cu hotelurile capsulă, vizitatorii și turiștii pot economisi mult dormind într-o simplă capsulă.

Există facilități comune disponibile, cum ar fi dușuri și toalete în afara capsulei. Capsulele sunt confortabile și curate și au internet și priză. Unele hoteluri-capsulă sunt potrivite și pentru cupluri.

Deși acum sunt o activitate obligatorie în Tokyo, înainte de a deveni populare în rândul turiștilor, hotelurile-capsulă erau folosite în principal de oamenii de afaceri care aveau nevoie de un loc mic și ieftin în care să doarmă noaptea.

43. Faceți o plimbare pe Aleea Pișului (Omoide Yokocho)

Situată în Shinjuku, Piss Alley (cunoscută și sub numele de Memory Lane) este o alee mică, înghesuită, cu multe restaurante și baruri minuscule.

Spre deosebire de numele sugerează, Piss Alley nu este o stradă mirositoare, ci un loc răcoros, cu o mulțime de baruri și magazine mici îndesate cât mai strâns.

Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la gara Shinjuku-Nishguchi sau la gara principală Shinjuku.

Cel mai bun moment pentru a vizita depinde de ceea ce căutați. Dacă doriți să faceți poze, vă recomandăm să vizitați în timpul săptămânii, după întuneric sau chiar înainte de apus. Dacă doriți să petreceți o seară cu prietenii, vineri și weekend-uri sunt cele mai bune momente. Alăturați-vă unui tur ghidat în jurul Shinjuku și aflați nu doar despre Memory Lane, ci și explorați Shinjuku și cartierul de divertisment Kabukichō.

Memory Lane aka omoide yokocho in Tokyo Japan

Aventuri Gastronomice în Tokyo

Îndrăgostit de mâncare? Atunci Tokyo nu va dezamăgi deoarece pentru noi aceasta este capitala culinară a lumii. Iată câteva dintre lucrurile noastre gastronomice preferate de făcut în Tokyo. Oriunde vei ajunge să mănânci, te vei bucura de felul tău de mâncare, asta e sigur.

44. Mănâncă pe strada Nakamise

Prevăzută cu aproape 50 de magazine, această stradă comercială duce chiar la Templul Senso-Ji. O atracție în sine, acesta este locul perfect pentru a obține gustul culturii japoneze de street food.

Strada Nakamise (Nakamise Dori) le oferă vizitatorilor templului o varietate de gustări tradiționale, mâncăruri și suveniruri de secole. Este una dintre cele mai vechi străzi pentru vânzători din Tokyo și una dintre cele mai bune pentru a experimenta mâncarea!

De fapt, Asakusa era un centru de divertisment fantastic în vremurile sale. Vă recomandăm să încercați câteva dintre numeroasele dulciuri pe care le puteți găsi pe această stradă. Puteți găsi mâncare stradală, de la înghețată și gogoși de soia până la tăiței și ramen delicioase. Tot ce trebuie să faci este să arăți dispus să încerci puțin din toate.

Sunt multe suveniruri de achiziționat, dar prețurile sunt puțin mai mari având în vedere că aceasta a devenit o atracție turistică majoră în ultimii ani.

Sfat: Cel mai bun mod de a ajunge acolo este să luați metroul până la stația Asakusa, liniile Asakusa sau Ginza. Este deschis în fiecare zi de la 10:00 la 17:00. Aceste ore pot varia în timpul sărbătorilor legale. Cel mai bun moment pentru a vizita este în timpul săptămânii, în orice moment în afara orelor de vârf.

45. Mâncați sushi

Mulți își deschid propriile restaurante de sushi pentru a se asigura că serviciul și calitatea mâncării sunt întotdeauna la standarde. Pentru mese obișnuite, încercați un restaurant cu tren de sushi.

Ne-ar plăcea să vă recomandăm un restaurant de sushi în Tokyo, dar, să fiu sincer, sunt atât de multe, încât este imposibil să alegeți doar unul. Cel mai bun lucru de făcut este să cauți fie un loc tradițional de sushi, fie un restaurant cu tren de sushi.

Dacă să mănânci sushi într-un restaurant nu este treaba ta, s-ar putea să vrei să te gândești să-ți faci singur! Rezervă-ți ora de gătit la Tokyo aici!

Sushi Shinjuku

46. Du-te într-un local de ramen

Până acum, probabil ați încercat toată mâncarea de stradă din Tokyo, v-ați bucurat de mult sushi și ați mâncat în mai multe restaurante. Dacă nu ați încercat un bol de ramen, acum este momentul să o faceți.

Primul loc mic de ramen din Tokyo care a câștigat o stea Michelin, este situat în Sugamo. Trebuie să mergeți acolo foarte devreme dimineața pentru a lua un bilet valabil doar în aceeași zi la prânz. Niște dăruire serioasă și răbdare sunt cu siguranță necesare aici.

La final, vei fi recompensat cu unele dintre cele mai bune ramen pe care le-ai gustat vreodată.

Cu toate acestea, există un loc de ramen la fiecare colț, așa că, dacă doriți doar să gustați sufletul Tokyo, vizitați orice bar cu ramen, așezați-vă și înghițiți acești tăiței. În opinia mea, ramenul este hrana sufletească a Japoniei și trebuie să experimentați ramen adevărat în timp ce vă aflați în Tokyo.

47. Savurează clătite Harajuku

Un lucru obligatoriu în Tokyo este să comanzi cât mai multe clătite nebune Harajuku ai putea mânca. Aceste deserturi uimitoare sunt clătite în formă de con umplute cu ideea ta de rai: alege dintre prăjiturile cu brânză cu vanilie, fructe, smântână și ceai matcha. Puteți obține, de asemenea, clătite nebune sărate. Delicios!

Clătitele Harajuku au devenit o nebunie uriașă în ultimii ani, așa că așteptați-vă la cozi lungi. Există un magazin special de clătite nebune situat și în stația de metrou Akihabara. Au mai puține arome din care să aleagă, dar aproape că nu este coadă acolo. Cu toate acestea, din cauza cererii recente, Harajuku are acum mai multe standuri nebunești de clătite. Vă recomandăm să le încercați pe toate. Vă promitem că nu veți regreta.

Dacă preferați să nu pierdeți nimic din Harajuku, faceți un tur cu ghid și experimentați Harajuku plin de culoare prin mâncăruri drăguțe și deserturi.

Harajuku crazy pancakes

48. Încearcă mâncarea de stradă japoneză

Japonia este sinonim cu mâncare minunată. Deși găzduiește mai multe restaurante cu stele Michelin decât oriunde altundeva în lume, mâncarea de stradă este cea care face Tokyo atât de unic și distractiv.

Sari peste cina convențională, explorează străzile din Shinjuku și încearcă aceste mâncăruri uimitoare de stradă. Sau mergeți la Ueno și cereți bile de caracatiță, prăjituri speciale în formă de pește și tot felul de mochi pe băț. O să-ți placă mâncarea de stradă în Japonia și acesta este cel mai bun mod de a savura Tokyo.

Și o voi spune: a mânca mâncare stradală în Tokyo, este pur și simplu cel mai bun lucru de făcut în acest oraș!

49. Gustați fructe de mare proaspete la noua piață Toyosu

Piața de pește Tsukiji s-a închis pe 6 octombrie 2018 și s-a mutat pe un nou site numit Toyosu Market. Vizitați piața pentru a vă bucura de mâncare stradală uimitoare și de unele dintre cele mai bune fructe de mare de pe planetă. Pentru mine, celebra piață Toyosu este nirvana fructelor de mare din Tokyo.

Faceți cunoștință cu noua piață Toyosu de lângă gara Shijo-Mae, (luați linia Yurikamome), în cartierul Koto din Tokyo.

Noua piață este aproape de două ori mai mare decât vechiul Tsukiji. Două clădiri mari sunt folosite pentru vânzarea cu ridicata a fructelor de mare și una pentru fructe și legume.

Există multe restaurante noi pe piață care vând literar cele mai proaspete fructe de mare pe care le veți încerca vreodată. Nu există nicio taxă de intrare în piață, dar va trebui să ridicați o insignă de vizitator. Acest lucru vă va permite să verificați licitația de ton de pe platformele de vizionare de mai sus.

50. Licitație de ton la Piața Toyosu

Rezervați un tur ghidat pentru a vedea licitația. Turul durează aproximativ 2 ore și vă oferă o privire în lumea rapidă a industriei japoneze a fructelor de mare și viața pieței.

Pentru a ajunge acolo, luați metroul până la stația Shijo-Mae, linia Yurikamome. Piața angro este deschisă între orele 5:00 și 17:00. Unele restaurante deschid doar de la ora 7:00. Piața este închisă duminica și în unele sărbători legale.

Seafood Japan

Cazare in Tokyo

Pe lângă hotelurile de dragoste și capsulă, există o mulțime de opțiuni excelente de cazare în inima orașului Tokyo. Dacă doriți să vă bucurați de apropierea de cele mai multe dintre principalele atracții ale orașului, găsirea unui hotel în Shibuya sau Shinjuku ar putea fi o alegere excelentă. Alternativ, vă puteți bucura de cartierele liniștite din Chiyoda sau vă puteți scufunda într-o opțiune mai luxoasă în Ginza. Indiferent dacă sunteți un călător cu buget, mediu sau lux, am organizat cazarea noastră preferată din Tokyo pentru a ne asigura că vă simțiți confortabil și vă bucurați de șederea dumneavoastră.

Pentru un ghid detaliat despre unde să stați în Tokyo, faceți clic aici.

Millennials Shibuya

Millennials Shibuya este situat la doar 400 de metri de faimoasa trecere Shibuya. Fiecare cameră are baie comună și articole de toaletă gratuite. Un serviciu tip bufet foarte frumos este servit în fiecare dimineață la proprietate și este inclus în preț. Camerele sunt super inteligente și pot fi folosite ca șezlonguri de zi, precum și dormitoare datorită capacității de înclinare a patului dumneavoastră. Prețurile au început de la 134 lei, pe noapte.

Comparați prețurile și citiți recenziile, verificați: Booking.com

HOTEL UNIZO Tokyo Ginza-itchome

Acesta este un hotel nou, care a fost deschis în 2015. Această proprietate oferă acces restricționat pentru oaspeții de sex feminin, cu un salon de ceai exclusivist și mostre gratuite de ulei aromat relaxant pentru utilizare în cameră. Puteți accesa și centrul de afaceri în funcție de confortul dvs. Interiorul este modern iar camerele sunt dotate cu curatenitor/umidificator. Hotel Unizo este într-o locație excelentă. Prețurile încep de la 377 lei, pe noapte.

Comparați prețurile și citiți recenziile, verificați: Booking.com

Hotelul Keio Plaza Tokyo

Keio Plaza Hotel Tokyo este un hotel de 5 stele situat în districtul Shinjuku Skyscraper. Acest lucru poate însemna doar un lucru: vederi uimitoare asupra Tokyo. Toate camerele confortabile au WiFi gratuit și 21 de opțiuni de luat masa. Vă puteți bucura de un centru de fitness, piscine, magazine universale și chiar un centru de afaceri. Hotelul oferă, de asemenea, un serviciu de transfer gratuit la Tokyo Disney Resort. Spre deosebire de alte hoteluri de lux din Tokyo, Keio Plaza are de fapt un preț foarte bun, cu camere începând de la doar 871 lei, pe noapte.

Comparați prețurile și citiți recenziile, verificați: Booking.com

Yay! Acum aveți o listă uriașă de 50 de lucruri de făcut în Tokyo!

Sunteți gata să începeți cea mai minunată vacanță din Tokyo! Ai făcut o listă cu toate lucrurile pe care vrei să le faci în Tokyo? Ce ai ales din articol? Anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

What do you think?

Did you like this article? Do you have any questions or suggestions? Leave a comment below.

Your Comment