3 zile în Budapesta – Itinerar complet la Budapesta

Dintre destinațiile de vacanța pe care le puteți avea în minte, nu poate lipsi Budapesta, capitala Ungariei. Prin integrarea administrativă din 1873 a orașelor Buda, Pesta și Obuda, ia naștere Budapesta. Cu o istorie bogată, distrusă în timpul invaziilor de-a lungul istoriei și reconstruită, Budapesta ni se prezintă, astăzi, în toată splendoarea ei, o extraordinară capitală europeană pregătita în orice moment pentru oaspeți, meritându-și din plin supranumele de „Perla Dunării’.

Punerea în valoare a arhitecturii deosebit de frumoase, vechiul și noul îmbinându-se foarte bine, curățenia, infrastructura, valorificarea resurselor termale, și multe alte comori ce vă așteaptă să le descoperiți, fac din Budapesta o destinație de city break extraordinară, pe tot parcursul anului.

Petrecerea a 3 zile în Budapesta este suficientă pentru a vizita cele mai interesante atracții ale sale, pentru a savura preparatele tradiționale, a degusta câteva băuturi și specialități locale și, nu în ultimul rând, de a face din Budapesta o destinație unde să vă întoarceți cu multă bucurie.

Am petrecut un an în Budapesta și am afla tot ce este de știut despre capitala Ungariei, pentru a valorifica la maximum timpul petrecut acolo.

În acest articol, am pus împreună atracțiile, experiențele și părerile despre câteva dintre obiectivele și produsele tradiționale pe care trebuie să le încercați, dacă vă hotărați la doar trei zile de petrecut în Budapesta, dar sigur vă veți bucura de multe alte surprize încântătoare.

Budapesta, în sine, reprezintă o destinație de vis, deoarece ceea ce veți descoperi acolo vă va încânta.

Accesul în centrul orașului Budapesta de la Aeroportul Ferihegy (Liszt Ferenc)

A ajunge de la Aeroportul Ferihegy la centrul orașului Budapesta poate fi puțin confuz, dar nu e deloc dificil.

Recomand transportul public. Stația de autobuz este chiar în fața ieșirii din Terminalul 2B

de unde trebuie să luați autobuzul 100E. Călătoria durează între 35-45 de minute până în centru, în funcție de trafic, unde coborâți la Deák Ferenc tér.

Autobuzul circulă zilnic între orele 4:00 și 00:21, iar tariful este de 900 HUF (3 EUR).

Biletele nu pot fi achiziționate de la șofer. Pentru mai multe informații, aruncați o privire la ghidul nostru de la aeroportul din Budapesta până la centrul orașului.

Beautiful Budapest at night

Ziua 1 în Budapesta (partea Pesta)

Deák Ferenc tér(Piața Deák Ferenc)

Începeți dimineața la Deák Ferenc tér, inima capitalei Budapesta. Piața reprezintă un important nod de transport aflat la intersecția unor mari bulevarde, dar și locul de întâlnire pentru tinerii din Budapesta.

Cafeaua de dimineață o puteți servi la Starbucks-ul din zonă, dacă doriți.

Uneori găsiți aici și vânzători ambulanți cu tarabe cu produse locale. Diminețile sunt liniștite în piață, dar după-amiaza locul se umple de localnici și turiști, care se opresc la o băutură și o pizza. Din această Piață puteți începe aventura sejurului în Budapesta.

Există un Centru de Informare Turistică de unde puteți obține mai multe informații despre oraș. Din Deák Ferenc tér să mergem spre Bazilica Sf. Ștefan.

Bazilica Sf. Ștefan

Bazilica Sf. Ștefan este impresionantă, un lăcaș de cult romano-catolic, construit între 1851 și 1905. Construită în stil neo-clasic, este cel mai mare lăcaș de cult din Budapesta, fiind capabilă să primească aproximativ 8500 de enoriași. Înaltă de 96 de metri, este un excelent punct de observație de unde poate fi admirată panorama Budapestei (se poate urca fie pe scări, fie luând liftul).

Interiorul vă va lăsa fără cuvinte, frumusețea și arhitectura, marmura și poleiala de aur, sculpturile și mozaicurile creând un ansamblu de vis.

În Basilică se găsește brațul drept, mumificat, al Sfântului Ștefan, primul rege al Ungariei, așezat la loc de cinste.

În fiecare zi de luni de la ora 19.00, intre iulie și octombrie se organizează concerte de orga.

Intrarea în Bazilica este liberă, deși la intrare se recomandă o donație de 200 HUF(aprox. 3 RON).

Prețul pentru vizitarea cupolei este de 500 HUF/ pers (aprox. 8 RON).

Petreceți ceva timp în jurul pieței Sf. Ștefan, unde puteți găsi o varietate de magazine, restaurante și cafenele. Este un loc grozav pentru a lua o pauză și a mânca o prăjitură tradițională, cu o ceașcă de cafea.

St Stephens Basilica Budapest

Parlamentul

De la Bazilica Sf. Ștefan mergem spre Parlament. Nu pe drumul principal de lângă Dunăre, ci pe străzile mai mici. Va fi mult mai liniștit cu doar câțiva turiști în jur și puteți admira arhitectura extraordinară a clădirilor restaurate impecabil. Vizitați Szabadság tér (Piața Libertății), care este un mic parc drăguț înconjurat de clădiri superbe, inclusiv Ambasada SUA și Banca Națională.

Dacă doriți să luați o gustare, treceți la Hold utcai Vásárcsarnok és Belvárosi Piac (Piața de pe stradă Hold și Piața din centrul orașului), o piață mică, dar autentică, cu câteva localuri care vând mâncare. Odată ajuns la Parlament, operă în stil neogotic a arhitectului Imre Steindl , petreceți-vă timpul profitând de ocazia de a fotografia din toate unghiurile această capodoperă. Bucurați-vă de arhitectura clădirii, luați o pauză pe una dintre băncile situate chiar în spatele Parlamentului și contemplați imaginea.

Puteți vizita Parlamentul, turul oficial durează aproximativ 45 de minute și include o mare parte dintre încăperile clădirii, dar și posibilitatea de a admira bijuteriile coroanei maghiare.

Puteți fotografia Monumentul Kossuth și puteți intra în Muzeul de Etnografie. Chiar în spatele Parlamentului, se află și Parcul Memorial (Véres csütörtök emlékhely).

Budapest Parliament

Prânz la Hungarikum Bistro

Dacă nu ați încercat niciodată bucătăria maghiară, ar trebui să rezervați o masă la Hungarikum Bisztró, un mic restaurant administrat de o familie care servește mâncare maghiară cu adevărat autentică. În plus, serviciul este minunat, iar preparatele sunt delicioase. Comandați o supă de gulaș urmată de un fel principal maghiar. Gustați plăcinta cu mere, parfaitul și prăjiturile de ciocolată. Nu uitați să comandați niște Unicum, un bitter tradițional făcut cu o rețetă secretă.

Puteți citi mai multe despre mâncărurile maghiare pe care ar trebui să le încercați în timpul călătoriei dumneavoastră la Budapesta.

Filled paprika Hungarian Food

Plimbare pe malul Dunării

Faceți o plimbare după-amiaza, pe malul Dunării, de la Parlament spre Podul Elisabeta. Mergeți spre Astoria și bucurați-vă de arhitectura superbă din Budapesta. O plimbare lejeră, în timpul căreia puteți face poze superbe și să vă bucurați de atmosfera minunată a orașului, este o ocazie minunată de a observa și cunoaște orașul. Când ați ajuns la Astoria, mergeți spre Podul Libertății de lângă Muzeum Road.

Dacă tot iți place acest segment, iți recomandam o oprire la Vega City, unul dintre cele mai bune restaurante vegane din Budapesta. Puteți apoi să vă întoarceți pe cealaltă parte a străzii și să vă îndreptați spre Districtul 7, Vechiul Cartier Evreiesc, unul dintre cele mai bogate din punct de vedere cultural și istoric, al orașului. Aici veți găsi cea mai frumoasă sinagogă din lume și a doua cea mai mare,după cea din New York .

Puteți fie să rezervați un tur de pub-uri, fie să vă aventurați de la pub în pub pe cont propriu.

Beautiful Budapest Bridge

Szimpla Kert

Szimpla Kert este poate cel mai faimos „pub în ruină” din Budapesta și cel mai vechi dintre ele, cu o atmosferă vibrantă, mulțimi eclectice în majoritatea nopților, bucurându-se de un concert live, proiecție de filme.

Este locul unde în orice noapte a săptămânii, veți găsi un șir de oameni care se întinde pe trotuar, așteptând să intre în bar.

Îl recomandăm în continuare, deoarece Szimpla Kert este antrenant și unic. Una peste alta, Szimpla Kert (care înseamnă literalmente Grădina Simplă) este bunicul „ruinelor” din Budapesta și un loc comunitar uimitor, cel mai vechi dintre toate, cu o atmosferă grozavă, cu minim 3 concerte pe săptămână, gratuite. Szimpla Kert are un aspect de labirint, cu o colecție de obiecte interesante în fiecare ungher,

Până la 21:00 totul este obișnuit, încercați o bere artizanală locală, savurați un produs local al brutăriei locale ruin pub, apoi aruncați-vă într-o petrecere pe tot parcursul nopții. Are propriul magazin de suveniruri.

Lângă Szimpla Kert se află Street Food Karavan Budapesta, unde puteți comanda mâncare și băuturi în timp ce vă bucurați de o seară minunată în aer liber.

Szimpla Kert

Districtul 7

Aici a început să se stabilească evreii la sfârșitul secolului al XVIII-lea, după ce cartierul evreiesc din Buda a fost distrus în urma confruntării dintre europeni și otomani, în 1686.

Districtul 7 este districtul de party din Budapesta, iar bogăția culturală este impresionantă.

„Barurile în ruină” au devenit o altă atracție turistică. Barurile în ruină sunt exact ceea ce sugerează numele: clădiri abandonate care au fost transformate locații nonconformiste unde te poți bucura de o băutură. Variază foarte mult prin stil și oferte, dar sunt inima colectivă și sufletul orașului Budapesta. Majoritatea au o curte în aer liber, mobilier eclectic și „nepotrivit”.

În timpul zilei, pentru a sprijini producătorii locali, unele dintre spații sunt transformate în piețe, unde fermierii își vând delicatesele maghiare autentice.

Dacă sunteți în căutarea unei nopți „albe” în Budapesta, cu un colț confortabil pentru a asculta muzică live, sau căutați o piață plină de specialități maghiare, atunci există un bar de ruină pentru dumneavoastră, cum este Szimpla Kert (piață duminica 09:00 — 14:00).

Cu aproape fiecare stradă mărginită de localuri atrăgătoare pentru băuturi, Cartierul Evreiesc poate părea copleșitor la început, pentru cei care urmăresc partea culturală și istorică, dar este doar o aparența. În realitate vor fi rapid acaparați de spiritul zonei, bucurându-se din plin de varietatea oportunităților.

Multe dintre cele mai bune restaurante din Budapesta se află și în Cartierul Evreiesc, astfel că, diversitatea de oferte cu specific culinar o să va surprindă. Veți găsi aici mâncare tradițională maghiară, japoneză, dar și cu specific evreiesc sau italian.

În funcție de ceea ce vă așteptați de la călătoria dumneavoastră la Budapesta, puteți, fie să optați pentru o noapte liniștită într-un bar, fie să aveți o noapte explozivă într-un club.

District 7 bar

Ziua 2 în Budapesta (partea Buda)

Széchenyi Lánchíd (Podul cu Lanțuri)

Începeți ziua a 2-a traversând frumosul pod cu lanțuri din Budapesta. Este un pod suspendat din secolul al XIX-lea, proiectat de William Tierney Clark și face legătura dintre Buda și Pesta. Este primul pod permanent din capitala Ungariei. Credem că este unul dintre cele mai frumoase repere din Budapesta. Rețineți că podul devine destul de aglomerat, așa că vă recomandăm să-l traversați dimineața. Treceți spre Buda și continuați să mergeți spre Bastionul Pescarilor.

Notă importantă: Podul Széchenyi Lánchíd este în prezent în renovare și se va redeschide publicului uneori în 2023.

Pentru a trece pe celălalt mal al Dunării folosiți Podul Elisabeta (Erzsébet híd).

Lanchid Budapest

Bastionul Pescarilor

Denumit așa după o fostă comunitate de pescari care trăia în regiune, precum și de la piața de pește care se ținea aici în timpul evului mediu, Bastionul Pescarilor este o frumoasă bijuterie arhitecturală cu aspect de fortăreață, situată pe deal, în districtul Castelului Buda. Bastionul oferă o vizibilitate panoramică extraordinară a Budapestei, asupra malului estic al Dunării, unde se află, printre altele, clădirea Parlamentului., Basilica Sf. Ștefan, dar și asupra insulei Margareta și a Dealului Gellert.

Cele șapte turnuri ale Bastionului se spune că reprezintă cele șapte triburi maghiare care s-au stabilit în Cămpia Panonică, încă din anul 895 d.Hr.

Există mai multe cafenele și restaurante în zonă dacă doriți să vă bucurați de un moment de relaxare într-o atmosferă de poveste..

Biserica Matthias

Biserica Matthias, aflată pe dealul Cetății Buda, în piața Szentháromság tér (Piața Sfintei Treimi), alături de Bastionul Pescarilor, este o biserică romano-catolică într-un stil gotic târziu. Prima biserică de pe amplasament a fost fondată de Sfântul Ștefan, Regele Ungariei în 1015. Această clădire a fost distrusă în 1241 de mongoli, iar actuala clădire a fost reconstruită în secolul al XIII-lea și finalizată în forma actuală în sec. XIX-lea, în timpul lui Franz Josef I. Aici se află Muzeul de Artă Bisericească care conține o serie de relicve sacre împreună cu o copie exactă a Sfintei Coroane a Ungariei și a bijuteriilor coroanei. Tot aici se află sarcofagul lui Béla al III-lea al Ungariei și cel al Anei de Châtillon.

Matthias Church

Castelul Buda

Construcția fastuosului palat gotic a fost începută de domnitorii casei de Anjou, în timpul cărora curtea regală s-a mutat aici definitiv, astfel Buda a devenit și reședința Ungariei. Castelul Buda a cunoscut epoca sa de aur în timpul domniei regelui Matia I când aici s-au manifestat din plin viața intelectuală, științele, arta. A fost distrus în perioada dominației otomane, iar dimensiunile actuale datează din perioada lui Franz Joseph I.

Castelul este situat pe Dealul Buda și face parte din Patrimoniul Mondial al Budapestei din 1987. Sub Dealul Cetății există sisteme uriașe de peșteri, iar unele dintre acestea pot fi vizitate. Dealul Buda este legat de Széchenyi Lánchíd și Funicularul Dealului Castelului. Poți să cobori de la castel spre Bazarul Grădinii sau să cobori cu Funicularul. Puteți vizita castelul, care, acum, găzduiește Muzeul de Istorie și Galeria de Artă și, de asemenea,  Cupola, cu o priveliște minunată asupra orașului, poate fi vizitată achiziționând un bilet de cupolă separat.

Buda Castle

Bazarul Grădinii Castelului

Bazarul Grădinii este un complex frumos cu săli de expoziție, grădini, restaurante și teatre, construit sub Castelul Buda conform planurilor lui Miklos Ybl. Este un complex neo-renascentist din secolul al XIX-lea. Oferă intrare gratuită și este un loc minunat pentru cei interesați să se bucure de relaxare într-un loc frumos, din Budapesta.

Castle Garden Bazaar

Citadela

Indiferent dacă ați decis să luați Funicularul sau să coborâți prin Bazarul Grădinii, acum este timpul să vă continuați călătoria către Podul Elizabeth și Dealul Gellért. Odată ajuns la pod, începeți să urcați spre Citadela. Vedeți Monumentul Gerard of Csanád, în urcare.

Citadela este o fortăreață habsburgică, construită pe cel mai înalt deal al orașului, ce oferă vederi panoramice perfecte, de carte poștală, asupra orașului. În partea de sus, veți găsi câteva tarabe la care meșteșugari vând diverse obiecte tradiționale maghiare. De asemenea, puteți fotografia Budapesta în toată splendoarea ei. Citadela mai găzduiește Expoziția de Istorie Gellert, Parcul Memorial Sfântul Gellert și Expoziția Buncărului de Ceară și Statuia Libertății pe care o puteți vedea din partea de jos a dealului.

Citadella Budapest

Gellért Spa

Coborâți pe partea Gellért și încheierea după-amiezii cu o baie în Gellért Spa, fondate în 1918. Băile Gellert sunt cele mai cunoscute bai termale Art Nouveau din Budapesta, Ungaria, dar și din Europa. Vizitarea Băilor este o experiență minunată, reconfortantă, mai ales după o zi de plimbare susținută. Puteți vizita gratuit sala principală sau puteți petrece o zi întreagă de relaxare în „Palatul Băilor”, așa cum sunt adesea numite Baile Gellert.

Există 10 piscine de diferite dimensiuni și temperaturi. Băile Gellert sunt deschise în fiecare zi de la 6:00 la 20:00, chiar și de sărbătorile legale. Pe lângă piscina cu valuri, în aer liber, care are un mare succes în lunile de vară, există mai multe piscine geotermale deschise atât bărbaților, cât și femeilor. În plus, puteți beneficia de tratamente de masaj la Gellert Spa Massage.

Bucurați-vă de saune, de terasa de plajă cu vedere la Dealul Gellert și de relaxare la piscinele geotermale cu niște bere, vin, șampanie.

Prețurile pornesc de la 87 RON și ajung până la 446 RON, în funcție de serviciile adăugate.

Wellness Budapest Spa Weekend Gellert

Podul Libertății

Treceți înapoi, pe partea Pesta, pe Podul Libertății, un pod metalic, verde, care are șine de tramvai pe el. Tramvaiele galbene dau un contrast grozavă verde-galben Budapestei. Podul Libertății, poate cel mai îndrăgit de budapestani și cu siguranța, cel mai circulat, a fost construit între 1894 și 1896, iar inaugurarea sa a fost un eveniment la care a participat însuși Împăratul Franz Joseph, care a bătut simbolic ultimul nit de argint în capul de pod din partea din Pesta.

Liberty Bridge Budapest

Degustare de vinuri la Budapesta

Ungaria are o gamă largă de vinuri uimitoare și nu este o modalitate mai bună de a le încerca decât mergând la o degustare de vinuri. Am fost la două degustări diferite de vinuri de când ne-am mutat la Budapesta și ne-am bucurat foarte mult de alegerea noastră. Nu știam atât de multe despre diferitele tipuri de vin produse în Ungaria, cu excepția celebrelor vinuri Tokaji, desigur.

Puteți începe ziua schimbând programul și să faceți o excursie foarte frumoasă, de jumătate de zi, în țara vinului Etyek, perla regiunii viticole Etyek-Buda, pe care o recomandăm. Vă vor arăta pivnițe de familie, vă vor oferi diferite soiuri de vin pentru degustare, veți degusta brânzeturile și preparate din porc, locale. Puteți face un picnic, la soare, între rândurile de viță de vie și veți avea parte de o experiență cu adevărat de neuitat.

Wine Tasting Budapest

Ziua 3 în Budapesta (partea Pesta)

Piața Centrală

Nu există o modalitate mai bună de a începe ziua decât savurând specialități locale maghiare în Piața Centrală. Este printre cele mai frumoase piețe din Europa. Locația și dimensiunile foarte mari au făcut ca la început, navele ajungeau până aici,în docuri speciale.

Pe lângă funcția de piață de agro-alimentară, la etaj veți găsi o sumedenie de suveniruri, meșteșugite tradiționale, articole de broderie și alte lucruri specifice culturii maghiare. Subsolul găzduiește, în special, magazine de pește.

La parter, puteți găsi o varietate de tarabe de fructe și legume, măcelării, dar dacă vă îndreptați spre etaj, puteți găsi mai multe preparate tradiționale.

Frumusețea arhitecturii a transformat-o rapid și în obiectiv turistic pentru toți cei care vizitează Budapesta, inclusiv oameni de stat și diplomați străini. La sfârșit de săptămână vă puteți bucura de produse internaționale, fiind organizate zile gastronomice ale altor țări.

Ar trebui să încercați langoși aici sau, dacă aveți timp, mergeți la cei mai buni langos din Budapesta.

Langos Budapest

Strada Vaci

Traversați drumul principal din Piața Centrală și intrați pe strada Vaci, cea mai faimoasă stradă din Budapesta. Este pietonală, presărată cu buticuri și restaurante, magazine de firmă, dar și cu magazine de suveniruri. Strada se întinde până la Vörösmarty tér, paralel cu cheiul Dunării. Oferta bogată, de la marile case de modă până la tarabe cu suveniruri, vă transmite că este un moment bun să faceți cumpărături și să găsiți articole ceva drăguț de cumpărat, pentru cei dragi.

Vaci Street to Vorosmarty Budapest

Strada Deák Ferenc

De pe strada Vaci, mergeți pe strada Deák Ferenc, spre Piața Deák Ferenc. Aceasta stradă este strada modei, mărci celebre expunând în magazinele de aici, o zonă similară celor din Londra sau Milano. Pentru cei amatori de shopping, este o ocazie de a profita din plin.

În continuare, treceți în Districtul 7 și mergeți spre Sinagogă.

Shopping Street Budapest

Marea Sinagogă

Sinagoga de pe strada Dohány, cunoscută și sub denumirea de Mare Sinagoga sau Sinagoga Tabakgasse, este o clădire impunătoare din Budapesta, situată în districtul 7. Marea Sinagoga din Budapesta este cea mai frumoasă sinagoga din lume și a doua ca mărime, după cea din New York. Clădire fascinantă, construită în stil bizantin, domina zona prin cele două turnuri, înalte de 45 m. Interiorul bogat decorat, cu o acustică foarte bună, face ca această minunată sinagogă din Budapesta, să fie un loc excelent pentru concerte.

Bulevardul Andrássy

Bulevardul Andrássy este cel mai important bulevard din Budapesta, finalizat 1885. Nu este doar un bulevard, o rută de transport, ci este un simbol, este Champ Elysee din Budapesta, astfel în 2002 a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta este un muzeu în aer liber, capodopera urbanistică, cu palatele și casele neo-renascentiste eclectice construite pe acest bulevard, aparținând celor mai cunoscuți arhitecți ai timpului, aristocrați, bancheri, proprietari de terenuri și familii nobile.

Ne place să ne plimbăm pe strada Andrássy și facem asta aproape în fiecare zi. Există mai multe puncte de interes notabile de-a lungul bulevardului, inclusiv superba Operă Maghiară, Pest Broadway, Muzeul Casa Terorii și Piața Eroilor. Nu uitați să vă opriți pentru o cafea la bulevard. O vizita în Budapesta, fără o plimbare pe acest bulevard, nu e completă.

Budapest Coffee

Piața Eroilor

Piața Eroilor este una dintre piețele majore din oraș, cunoscută pentru statuile sale emblematice care îi reprezintă pe cei șapte căpetenii ai maghiarilor și alți lideri naționali maghiari importanți. Este încă un obiectiv din Budapesta, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici veți găsi reprezentate toate personalitățile marcante ale istoriei maghiare. Este dominată de impozantul Monument al Mileniului, străjuit în părțile laterale de două arcade semicirculare.

Tot în această piață se află și Mormântul Soldaților Necunoscuți.

Puteți vizita Muzeul de Arte Frumoase în stânga și Palatul de Artă în dreapta.

Budapest Hero Square

Castelul Vajdahunyad

Aflat pe insula lacului, din Parcul Orașului, Castelul Vajdahunyad a fost finalizat în 1896.

Acesta a combinat câteva stiluri arhitecturale, cum ar fi elemente gotice, renascentiste, baroce, romanice. Alături de Piața Eroilor, Castelul reprezintă încă un tribut arhitectural original, adus tradiției și existenței ungare de-a lungul mileniului. Odată ce ați intrat în curtea interioară veți fi întâmpinați de un ansamblu arhitectural surprinzător de bine gândit, de douăzeci și una de clădiri mai mici, replici a altor structuri importante care pot fi găsite în Ungaria și România.

Acum găzduiește Muzeul Agriculturii, cel mai mare din Europa.

Castelul este înconjurat de un frumos parc verde, cu bănci, unde puteți face o plimbare relaxantă sau vă puteți bucura de liniștea parcului. Pe de altă parte, puteți vizita Grădina Zoologică și Grădina Botanică din Budapesta.

Vajdahunyad Castle

Baia Termală Széchenyi

Dacă doriți să încheiați după-amiaza cu o baie minunată, mergeți la baia termală Széchenyi, situată la doar câteva minute de Castelul Vajdahunyad. Este unul dintre cele mai mari complex-uri balneare din Europa, găzduit într-o clădire cu o arhitectură extraordinar de frumoasă. Oferta este de vis: 18 bazine cu apa termala, interioare și exterioare, hidromasaj, înot, saună, masaj, bai de abur, dar și băi de bere, manichiură, pedichiură, terapie naturistă.

După ce ai vizitat Budapesta, răsfățul la termele Széchenyi este relaxarea supremă, care nu trebuie ratată.

Széchenyi Thermal Bath

Cina la New York Coffee House

Cafeneaua se afla în incinta hotelului de lux, New York Palace, proprietate a lanțului hotelier italian, Boscolo. Este de departe una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș.

New York Coffee House este o cafenea/restaurant din 1894. Scriitori, poeți, artiști și muzicieni ai vremii se adunau cu toții pentru a vorbi, dezbate și schimba idei creative.

Odată ce ați intrat veți ajunge într-un decor de basm. Interiorul opulent, cu decor aurit și catifea, și cu un meniu de preparate somptuoase, promite o sărbătoare atât pentru ochi, cât și pentru papilele gustative. Eleganța, rafinamentul și opulența se vad și se simt până la cel mai mic detaliu. Tavanele cu fresce sprijină candelabre din sticlă venețiană, balustrade aurite, cu pereți pastelați delicați.

Totul este armonizat perfect, iar personalul este impecabil, de înaltă clasă, amabil și foarte bine pregătit.

Interiorul este absolut uimitor, servire mesei sau doar a unei prăjituri cu o ceașcă de cafea, vă va face să vă simțiți ca la o curte imperială.

Meniul cuprinde preparate tradiționale ungurești și italienești, iar prețurile se potrivesc cu frumusețea interiorului, sunt la nivelul celor din Viena. De exemplu un cappuccino este 12 euro, dar merită din plin. Aici puteți să savurați o cafea extraordinară, cu praf de aur de 24 k.

Vă recomandăm să rezervați o masă în avans pentru a evita să stați la coadă, afară, timp de câteva ore.

New York Coffee House

Croaziera seara

Încheiați cele 3 zile în Budapesta cu o croazieră pe Dunăre. Dacă ați decis să săriți peste cina la New York Coffee House, bucurați-vă de o croazieră cu cină la lumina lumânărilor pe Dunăre. Veți vedea cele mai reprezentative atracții din Budapesta, seara, în timp ce vă bucurați de o cină cu 3 feluri de mâncare și de divertisment live.

Orașul este foarte bine luminat noaptea, iar clădirile de pe ambele maluri ale Dunării, oferă imagini splendide datorită iluminatului arhitectural extrem de bine pus în valoare.

A fost un scurt sejur, dar care vă poate ajuta să descoperiți istoria, civilizația și frumusețea unui popor, cel maghiar, într-un singur loc, superba Budapesta.

Budapest night cruise

Ce părere aveți despre itinerarul nostru de 3 zile în Budapesta? Ne-a scăpat ceva? Mai aveți recomandări? Lasă un comentariu mai jos și spune-ne totul despre asta.

Unde să stai în Budapesta

Unul dintre principalele lucruri pe care doriți să le faceți înainte de a începe să vă planificați itinerarul este să găsiți cazarea potrivită pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. Există o mulțime de opțiuni aici, în Budapesta, inclusiv pensiuni ieftine, hoteluri medii și de lux. Dacă doriți să fiți în inima Budapestei, vă recomandăm să vă cazați într-un hotel din Pesta. Pentru cei care caută opțiuni liniștite, recomandăm Buda. Cazare ieftină poate fi găsită în principal în Pesta, cu niște hoteluri de lux incredibile în districtul 5. Avem un ghid dedicat unde să stați în Budapesta.

Hotel Corinthia Budapesta

Hotelul Corinthia Budapesta de 5 stele de pe Grand Boulevard oferă acces la Royal Spa, 3 restaurante, o cafenea elegantă și Wi-Fi gratuit în toate camerele. Bulevardul Andrassy și stația de metrou Oktogon se află la doar 300 de metri de Hotelul Corinthia Budapesta. În Royal Spa, recent deschis, vă puteți bucura de mai multe zone de relaxare, saune, băi de aburi, căzi cu hidromasaj, o sală de fitness, băi cu nămol, băi cu alge marine și o mare varietate de tratamente. Oaspeții au acces gratuit la Royal Spa atunci când rezervă majoritatea camerelor, în timp ce zona de spa poate fi folosită la un cost suplimentar la rezervarea camerei superioare. Produsele bucătăriei gourmet maghiară, asiatică și internațională pot fi savurate în restaurant, iar în cafenea puteți alege dintr-o selecție de prăjituri de casă. Pe tot parcursul zilei, puteți asculta muzică de pian, live, în barul din hol. Comparați prețurile și citiți recenziile, verificați: Booking.com

Eurostars Danube Budapesta

Construit în 2016, Eurostars Danube Budapest este situat în centrul Budapestei, la 250 m de nodul de transport Deák Ferenc Tér și la 400 m de Marea Sinagoga, de pe strada Dohány. Este disponibil acces gratuit la internet WiFi. Decorată pentru a reflecta atmosfera anilor 1920, fiecare cameră de aici vă oferă aer condiționat, TV cu ecran plat, birou și fierbător electric. Baia privată este dotată cu uscător de păr și articole de toaletă gratuite. Facilitățile suplimentare includ un mini-bar la un cost suplimentar. Comparați prețurile și citiți recenziile, verificați: Booking.com

Palatul New York, Antologia Dedica

New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection ocupă o clădire elegantă din secolul al XIX-lea în inima Budapestei, aproape de Operă și de Bulevardul Andrássy. Oferă WiFi gratuit și are o zonă de spa cu o piscină de relaxare cu funcții de cadă cu hidromasaj. Camerele spațioase, cu aer condiționat, au mobilier italian de lux și țesături precum tapet de mătase și candelabre de Murano. Există mini-bar, facilități pentru prepararea de cafea și ceai, seif și TV prin satelit. Televizorul are un centru interactiv, pentru oaspeți. Comparați prețurile și citiți recenziile, verificați: Booking.com

Share this post
Cory from You Could Travel entering Senso-ji in Tokyo, Japan

Cory Varga – Cory is a published travel writer and award-winning photographer. She travels full time with her husband and is passionate about creating in-depth travel guides. Cory published her first book on Japanese customs and manners because she’s obsessed with everything Japan. She has visited hundreds of destinations and has lived in 7 different countries. Cory is multilingual and an alumna from The University of Manchester.

Comments

2 responses to “3 zile în Budapesta – Itinerar complet la Budapesta”

  1. nicolae piesz Avatar
    nicolae piesz

    excelent concentrat cuprinzator pe intelesul tuturor .multumim

    1. Cu mult drag. Calatorie placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *